Aici reclama dumneavoastra

Cafeneaua Romania Libera

Cafeneaua Romania Libera este un spatiu gazduit de Romania Libera On Line in care puteti sa luati loc la o masuta virtuala, sa serviti o cafea virtuala, sa realizati intalniri virtuale cu alti membri ai Cafenelei, dezbatand impreuna tot felul de probleme. Postarea contributiilor e automata si nu exista moderator. Depasirea limitelor decentei poate atrage retragerea legitimatiei de membru al Cafenelei. Oricine poate deveni membru al Cafenelei. Ganditi-va la un nume sub care sa semnati mesajele dumneavoastra si la o parola care sa va protejeze accesul. Nu uitati sa furnizati adresa exacta E-mail a dumneavoastra. La aceasta adresa veti putea primi mesaje private de la alti membri ai Cafenelei (retransmise prin intermediul Web-Ospatarului - cunoscut si ca Ober), precum si alte informatii utile. Daca aveti intrebari de pus cu privire la mecanismul Cafenelei, verificati daca nu gasiti raspunsurile aici . Alte cateva indicatii pretioase ... Puteti deveni membru acum!

In luna septembrie usa cafenelei a fost de deschisa de de ori...


Debaraua cu poze Contributie Web-ospatar Cartea de bucate a Cafenelei
Debaraua cu poze Contributie in Cafenea Mesaj pentru web-ospatar Cartea de bucate a Cafenelei Salonul
cu schite

(Reproducerile dupa Toulouse-Lautrec sunt contributia lui Taranaki. Salonul cu schite este decorat de InterNelu ©1998-2000)

Gazeta de perete:
  • Pentru a renunta la calitatea de membru al prezentei Cafenele, va rog sa faceti o cerere si prin E-mail la adresa Oberului
  • Atentie! Nu sunt permise cuvinte sau expresii obscene. Nerespectarea acestei reguli atrage dupa sine anularea contului de acces.
  • A fost redeschisa posibilitatea utilizarii tag-urilor HTML. Va rugam sa le utilizati cu atentie!


Luni, 30 Septembrie 2002   20:28:05 (GMT-7)
Jack (NETwork)
C&A;
mersi pt.raspuns m-ai lamurit cine poate publica in Science
Nu citisem celelate mesaje cu comparatia dintre occidentali vs genii romanesti,doar pe al tau
Tu esti in domeniu medical unde practica cu teoria merge mina in mina,atunci te cred ai dreptate ,dar sint si alte domenii in care nivelul teoretic este suficient matematici, fizica teoretica,chimie chiar si aici sustii ca nu pot fi romani competitivi cu colegii vestici?
Printre altele n-am avut respect fata de profesorii romani decit vreo 2-3 dar aia sigur au fost de nivel occidental.Unul a predat in Franta altii in USA
Te vad putin suparat pe cei 6 ce te-au faultat, exagerezi ?cine a comparat Sorbona,Yale &co; cu universitatile Romanesti?
Hai numai bine ca nu vreau sa te amaresc si eu,imi esti tare simpatic
"Stiti cum se numeste cand faci ceva care nu-ti place pentru bani? Am impresia ca se numeste prostitutie."
Cei ce se prostitueaza si cerectatorii stiintifici au cele mai placute job-uri din lume.Ambele categorii fac ceea ce le place si cistiga bani.
what do you think?
Luni, 30 Septembrie 2002   20:01:08 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Calare,

Multumesc pentru suport. Sunt sigur ca de fapt il simpatizati pe Marius altfel nu l-ati lua in tarbaca ori de cate ori aveti ocazia.
Marius are alte opinii, de ce le are, asta este treaba lui, eu nu incerc sa il conving de nimic. Din punctul meu de vedere, schimbul de idei pe care il avem ma ajuta in primul rand pe mine sa imi formez sau uneori sa imi corectez/flexibilizez niste puncte de vedere si constituie un exercitiu de exprimare. Sunt onorat de faptul ca postarile mele sunt citite cu atentie de un om inteligent.
Stima!
Luni, 30 Septembrie 2002   19:32:57 (GMT-7)
Calare (NETwork)
mai nea CSIA,
Cine a facut comparatia dintre universitatile numite de tine si politehnica din iasi?
Se vorbea in principal de invatzamantul la nivel de liceu, despre care sustin in continuare ca era mult mai bun in Romania (vorbesc de perioada de pana in 89) decat ce este aici (Canada).
Invatzamantul superior este mai bun aici, in primul rand ca exista toate conditiile materiale si... tot in primul rand, pentru ca studentul se duce la o scoala pe care o plateste si deci are tot interesul si mai ales constiintza sa invete cat mai mult, pe cand in Romania multi mergeau la facultate ca asa vroiau parintii, iar scopul era sa fie sef peste o mana de muncitori si sa-si poata pune o placutza cormata pe usa de la intrare pe care sa scrie "Fam Ing. Druloiu".
Tin sa-ti spun ca pe langa Oxford, Cambridge, McGill (montreal) mai exista si "Universite de Trois Riviers" sau mai stiu eu ce alte tampenii de-astea, pe care oricat ai vrea, nu le poti compara cu "Medicina" din Bucuresti.
Sigur ca exista coruptie in Ro, ba chiar as zice ca romanii nu stiu ce-i aia o soc fara coruptie, dar asta nu inseamna ca nu exista si in alta parte, ori shuturile pe care le ia prietenul tau, utecistu' Marius, sunt tocmai pentru motivul ca el inca nu a aflat de Enron si nici de vice presedintele american implicat bine de tot in acesta afacere si nu numai. Cum te stiu baiat bine informat cred ca esti la curent cu ultimul scandal in care vicele nu vrea sa dea in vileag nici un document care l-ar lega de fitza cu Enron, incercand sa se ascunda in spatele unor drepturi acordate numai presedintelui. De fapt nici nu m-ar mira ca in curand, in urma vreunui "accident" cu pretzeli, vicele sa devina "el commandante"
Luni, 30 Septembrie 2002   19:21:01 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Poanta zilei:
Domnu' reprezentat al guvernului american (nu spui cine, persoana importanta) a zia ca rusii intorc lucrurile pe dos cand critica intensificarea atacurilor aeriene asupra Irakului, si ca de fapt Irakienii ataca fara mila si in mod marsav aceste avioane si ca aliatii sunt de fapt in self-defence.
Ha ha! Pai ce cauta neica avioanele alea acolo in the first place?! In baza carei rezolutii, acord sau mai stiu eu ce, este impus acel "no fly zone" Va spun eu: in baza faptului ca asa vrea USA si atat!
Ieri un alt geniu al gandirii americane a zis ca anthrax-ul pus in scrisorile alea era este de fapt mana lui Sadam si deci Iraku' trebe bombardat urgent.
Fara alte comentarii, cert este ca a inceput sa imi creasca respectul fata de politicienii romani, pai daca aia americani sunt asa de ... ce sa te astepti de la ai nostrii hi-hi!
Stima

Luni, 30 Septembrie 2002   19:06:55 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Good morning America! Vad ca ati inceput sa va treziti! Good on you! Kind of late but... we are all a little bit lazy sometimes.

Thanks for that!
Luni, 30 Septembrie 2002   17:44:49 (GMT-7)
C&A; (EDUcational)
Vad ca boboru' m-a rapus si de data asta (rezultat final "genii mioritice:imbecili vestici" 6-1) asa ca asta e ultimul mesaj pe aceasta tema. Daca nu puteti sa acceptati un adevar atat de evident si anume ca universitati ca Oxford, Cambridge, Yale, Stanford, Harward sau Sorbona sint cu mult peste universitatile din Bucuresti, Cluj sau Iasi e problema voastra. Din partea mea puteti sa sustineti si ca echipa de fotbal a Chinei este mai buna decat cea a Braziliei. Din pacate, in viata reala nu este suficient sa crezi ca ceva e real pentru ca acel ceva sa devina real.

Ca sa poti rezolva o problema trebuie mai intai sa admiti ca ea exista. "Diagnosticul" meu este ca pacientul numit "stiinta" este in mare suferinta. Nu-mi face nici o placere sa pun acest diagnostic, o fac numai din dorinta de a realiza gravitatea situatiei si de a ne gandi serios la un tratament. Pana nu e prea tarziu. Daca voi considerati ca respect si dragoste fata de pacient inseamna sa-l minti ca e sanatos ... Sa nu va mirati insa daca pacientul intra in coma pana la urma.

Oamenii normali cand sint pusi sa aleaga intre o oarecare societate si o alta net superioara o aleg pe cea din urma. Si voi sinteti oameni normali, dovada ca ati emigrat cu totii in Canada, Germania, USA, Australia, Franta, Italia... recunoscand implicit ca Romania va ofera mai putine conditii decat aceste tari. Desi sinteti oameni normali nu inteleg de ce depuneti atat efort, zi de zi, sa ma convingeti ca de fapt sinteti niste imbecili. Pentru ca numai niste imbecili lasa binele din Romania pentru un Occident unde, conform parerii voastre, este mai multa coruptie (vezi Enron), mai multa violenta (vezi filmele americane), mai mult rasism, mai putina grija fata de cei sarmani (vezi cutiile de carton in care dorm batranii), numai niste imbecili distrug viitorul copiiilor lor, scotandu-i din scolile bune romanesti si dandu-i pe mana imbecililor din vest. Nu va intreb de ce ati venit aici pentru ca e posibil sa fi fost pacaliti de filmele americane sau de nu stiu ce prieten "binevoitor". Intrebarea e de ce odata ce ati constatat care e adevarata fata a Occidentului nu v-ati intors inapoi? Ce va tine aici? Banii mai multi? Asta sa fie? Stiti cum se numeste cand faci ceva care nu-ti place pentru bani? Am impresia ca se numeste prostitutie. Think about it!

Luni, 30 Septembrie 2002   16:40:06 (GMT-7)
C&A; (EDUcational)
Jack,

"Cum ar putea un profesor din Ro sa aiba acces la publicatie intr-o revista ca Science si Nature,care este absolut formata/sponsorata pt.profesorii din USA si strict aplicabila tehnologiei americane/engleze?(de aici intrebarea daca publica si francezii,nemtii japonezii)"

Da de unde? In Science si Nature publica si japonezi, francezi, nemti, greci, austrieci, spanioli, olandezi, italieni si ce alte natii ... imbecile mai vrei. Nimeni nu opreste un cercetator din Romania, Bulgaria sau Ungaria sa publice in Science sau Nature! E-adevarat ca nu va publica niciodata un articol acolo, dar nu pentru ca cineva s-ar opune ci pentru simplul motiv ca nu are cum sa scoata un articol atat de valoros cu aparatura si aparatura si reactivii din dotare.

"Mi se pare ca ai fost cam dur cu aprecierea ca specialistii romani(cel putin in domeniu medical) n-ar fi pregatiti la nivel occidental."

Stai, stai, stai, ca incurci borcanele! Mesajul meu a fost o replica la alte mesaje care puneau fata in fata geniile mioritice cu imbecilii din vest. Ca intr-o singura fraza am reusit sa aduc argumente ca lucrurile stau exact pe invers... imi pare rau.
"Parerea mea este ca teoretic sint la fel de bine pregatiti ca colegii occidentali [...]"

Asa am crezut si eu: ca cel putin la nivel teoretic ne ridicam la nivelul lor (btw, eu am vorbit de profesori universitari nu de medici). Din pacate si asta e un mit ca multe altele. Profesorii nostri nu sint si nici nu au cum sa fie nici macr din pdv teoretic la nivelul celor din vest. Teoria seaca, nesustinuta de practica, este greu de digerat si se uita repede. Cum iti inchipui ca un profesor din Romania care citeste despre o tehnica pusa la punct in nu stiu care laborator din lume poate sa inteleaga mai bine acea tehnica decat profesorul care lucreaza in laboratorul respectiv?

Luni, 30 Septembrie 2002   15:06:49 (GMT-7)
caiverzi (Germany)
in legatura cu scoala romaneasca si restul lumii, experienta proprie, germania:
la nivelul de scoala generala, cunostintele de clasa a saptea au au ajuns pentru doi ani buni, dar nu asa, la nivel de elev ci aproape la nivelul conversatiei particulare, intre cadru didactic si elev, ca rezultat, al doilea dupa profesor...bine, conditia necesara era ca elevul in romania sa fi stiut si carte. poate ca germania este un caz special unde numarul de, pe metrul patrat intrece orice inchipuire, de aceea ma si refer numai la. in legatura cu medicii, de fiecare data cind am schimbat orasul , cel mai greu lucru era sa gasesc bacanul potrivit, piinea buna, si medicul casei. nu va plictisesc cu amanunte, in romania cunosc un medic, nu mai stiu cum il cheama, un individ mic de statura, cu parul putin blond, scurt. cirliontat, tipul de om deschis, vesel si placut, care incercase in zadar sa salveze, cu toate puterile si mijloacele, si mai ales din toata inima, vine, numai dupa o aruncatura de ochi darimat, negru la fata : "se curveste treaba..."baiatul adus, avea saisprezece ani, era inconstient si mare, aproape cit masa pe care era lungit; ciperci otravitoare, iar la
la intrebarea pusa din ochi, " cedeaza rinichii", raspunde;
tatal astepta tacut pe hol, famile de tigani care vin la piata cu ciuperci, urzici, violete si brinduse, mure vara, alune de pamint si mai stiu eu ce, voiau sa facu un ban. nu pot descrie durerea tatalui e ceva cumplit, cred ca ar trebui s mai traiesc vre-o citeva vieti sa pot cuprinde in cuvinte, tacerea si durerea, gindurile lui. ce voiam sa va spun este ca, medicii buna parte in germania, luati-le toata aparatura, dar nici macar atit, deajuns curentul electric, si vor sta in fata bolnavului, timpi si neajutorati, fara pic de spirit, vitei la poarta noua.
ce stiu eu ce dializa sau medicamente sau alta aparatura moderna, l-ar fi salvat pe copilul ala de tigan din romania. la schimb, astia de aici batrini neputinciosi, multi, seci, inutili, rai si inculti, sint mentinuti in viata, artificial si nici macar brinduse la piata nu aduc... ca sa nu mai spun ca "se curveste treaba" medicilor,
lipseste in dictionar.
si unde sint iarasi ingerii si arhangelii de de care sa injur...nu vreu sa exagerez, mi- se pare numai nedrept.
Luni, 30 Septembrie 2002   13:07:07 (GMT-7)
Asterix (Greece)
Recitind cele scrise anterior as mai adauga.
Deci din cate inteleg, la inceputul fiecarei cincinale de 7000 mi de ani, HAL dedicheaza o saptamana pentru a calcula strategia generala. Adica de fapt din cele marturisite in documentele vechi (tot AL) nu exista a 7 zi lucratoare, exista 6 zile de munca si in a 7 se ocupa de gacici.
Luni, 30 Septembrie 2002   12:38:28 (GMT-7)
Asterix (Greece)
am vrut sa scriu de ce dintru miliardele de oameni care sant in principiu de acord cu mine in ceea ce priveste cele scrise de mine acum un an, de ce Teddy m-ai ales pe mine ca sa faci acele acuzatii deosebit de grave acum un an.
Teddy, de la tine singurul lucru pe care inca il astept este sa-ti ceri scuze, pentru ca cinstit vorbind, si in special dupa ce cred ca am inteles in ultimul an, cele scrise de tine atunci nu aveau nici cea mai mica legatura cu realitate (vezi de asemena si contributia de mai jos despre HAL ca sa intelegi la ce ma refer).
Luni, 30 Septembrie 2002   12:27:36 (GMT-7)
Asterix (Greece)
Teddy, Garrigue, bibe v-am gasit. Acum raspunsuri la obiect.
Garrigue si maxbetivul, in legatura cu cele scrise de domniile dumneavoastra as adauga urmatoarea contributie.
HAL este un bazm referit si in Biblie de fapt. Adica in Biblie ar exista o referinta la faptul HAL calculeaza (zoom in/out) toate scenariile alternative ale Universului ceva in stilul de 1 zi pentru urmatorii 1000 de ani, cel putin aceasta este interpretarea mea. Adica in aceasta secunda a calculat cam toate alternativele scenarii ce se pot intampla in Univers in urmatoarele 4 zile si intervine acolo unde considera ca prostia omeneasca ar putea crea paguba. De ce atatea calculatii ?
Pentru ca prostia omeneasca trebuie anticipata si prevenita pentru protectia plantelor, animalelor si copiilor. Pentru ca prostia omeneasca este asa de frecventa, domnule Garrigue am facut propunerea de mai jos.
Teddy, nu mi-ai raspuns inca la intrebarea, de ce dintre cateva miliarde de oameni care sant in principiu cu ideile exprimate de mine acum un an, de ce deci m-ai ales pe mine ca sa faci anumite acuzatii ? Cunosteai ceva pe care eu acum un an nu cunosteam ?
Luni, 30 Septembrie 2002   12:16:34 (GMT-7)
Calare (NETwork)
Oops,
eu ziceam ca subscriu la ce spui mata coane Taranaki, dar intre timp uite ca a postat Socrate si am aflat ca esti rau, si soldatzoi pe de-asupra. Raule. Soldatzoiule.
Luni, 30 Septembrie 2002   12:06:15 (GMT-7)
Calare (NETwork)
Coane Taranaki,
Nu coane, mata n-ai dat o tzifra, am dat-o eu. 4000 de evrei lucrau in wtc. Daca te gandesti ca reprezentau cam 25% din tot ce misca pe-acolo...
Nu stiu daca este bine sa te contrazici cu geniul gandirii subcarpatice in ce priveste tezele din aprilie, extemporalele din mai sau uiti ca Mariusel a fost aplaudac-zvonac-raspandac in regimul de trista amintire si odioasa lui sotzie?
Cum naiba crezi tu ca poti convinge pe cineva care face reclama la "dero" (dero, spala chiar si creirul!) ca se poate trece la dictatura de la orce forma de guvernare oriunde in lumea aceasta? Pai ca sa intelegi chestia asta trebuie macar sa fi fost prezent la ora de istorie si sa ai un IQ minim pozitiv. Citind o viatza intreaga doar cuvantari de la congrese, plenare si tot felul de adunaturi de-astea nu poti decat sa ramai cu limba lipita de vreun popou mai gras.
Hai serios, aveam ceva mai multe pretentii de la tine. Baiatul ala trece pe-aici doar in calitate de lustragiu. Mai merge omul la o nunta, un botez, un avort ceva si trece pe=-aici inainte sa-si lustruiasca incaltzarile pe el.
In rest, subscriu la majoritatea "punctelor" tale.
Luni, 30 Septembrie 2002   11:29:37 (GMT-7)
Socrate (NETwork)


D-l Taranaki nu cunoaste ce este Adevarul, nu stie nici ce forma, ce culoare si ce parfum are, in schimb proslaveste minciuna, intr-o forma foarte subtila dar indubitabila, se lauda cu duhoarea ce aceasta emana si cauta sa ne convinga de transparenta opacitatii ei si pe care ne-o prezinta ca fiind de fapt adevarul...
Thanx, d-le Taranaki, but NO!
Thank you!

p.s.
v-ati dat de mult arama pe fata, d-le Taranaki, dar in felul in care v-ati prezentat in ultimile dv postari, pur si simplu ma scutiti de nevoia de a va demasca mentalitatea de soldatzoi al raului: o faceti singur.
Luni, 30 Septembrie 2002   02:09:02 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Care adevar domnu' Max? Ce este adevarul de fapt? In care sistem de valori! Hi hi! Inca nu am gasit definitia acestui cuvant, in schimb gasim definitia minciunii verrrry easy!
Oare de ce?

Luni, 30 Septembrie 2002   00:55:55 (GMT-7)
maxbetivul (NETwork)
satyriasis am vrut sa spun
Duminica, 29 Septembrie 2002   22:14:34 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Marius,

S-ar putea sa aveti dreptate, desi ma indoiesc, asta mi se trage de la faptul ca nu am citit Scinteia!
Duminica, 29 Septembrie 2002   22:12:10 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Marius,

Daca imi dati voie!

Se pare ca intradevar ati lipsit de la orele de economie politica.
Politicul NU poate fi separat de economic si invers. Una determina pe cealalata.
Ce este de fapt politicul: reflectarea intereselor unui grup atat pe plan economic cat si social.
Na ca am ajuns la basics...

Duminica, 29 Septembrie 2002   22:10:22 (GMT-7)
Marius (NETwork)
Dom Taranaki

Iertati-ma, o sa revin cu un raspuns mai complet, dar ceva mi-a zgiriat ochiul…zicewti dv. ca "Geniul Carpatilor a lansat termenul de dictatura a proletariatului"????.

Din contra, Ceausescu a declarat public la congresul (cred) al 13-lea ca “dictatura proletariatului”, notiune care sta la baza ideologiei socialiste definite de Marx si Engels este depasita si trebuie sa renuntam la ea. Eu citez din tezele fondatorilor ideologiei (Marx si Engels) care arata ca socialismul nu si-a propus niciodata sa fie democratic. Tocmai notiunile tip “democratie populara” sint inventii ale Geniului Carpatilor si altora ca el. Hai sa ne documentam putin!

Cit priveste filozofia nazista, oricum ar fi citita (si m-am luptat cu Mein Kampf si cu discursurile lui Hitler pe care aici le poti cumpara de la librarie), nu-mi place… Chiar deloc!


Duminica, 29 Septembrie 2002   21:55:20 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Marius,

Pai nu faceti decat sa imi confirmati punctul de vedere.
Toate acele au regimuri au eticheta "democratie" pe ele.
Nu exista nimic care sa impiedice USA sa devina un regim dictorial, deja sunt NUMAI doua partide in US, care au de fapt aceeasi ideologie, puterea a inceput sa se mentina in familie la toate nivelurile: senatori din tata'n fiu, presedinti, secretari de stat etc., slowly we are getting there... ha ha! We are just human!

Socialismul ESTE la nivel teoretic o forma de democratie avansata si are origini foarte bine fundamentate si corecte, faptul ca dv. citiati din tezele Geniului Carpatilor si a altora asemenea lui care au lansat termenul "dictatura proletariatului" este alta problema, nea Nicu trebuia sa isi justifice actiunile intr-un fel, similar cu Mr. Bush, la dansul se cheama lupta pentru libertate (hi hi!) impotriva terorismului si triumful democratiei.

Filozofia nazista este foarte buna, daca o cititi cu atentie, si nu printre randuri, s-ar putea sa va placa... ha ha!

Globalizarea, desigur ca este un fenomen complex, iar valorile pe care dv. le expuneti MIE imi suna corect, dar oare sunt? Si mai este o problema, daca este sa acceptam interventii externe care sa controleze aspectele de care spuneti, atunci sa asteptam pana se va poate face acest lucru pentru absolut toate comunitatile, pentru ca daca o facem numai ca sa servim interesele politice ale unui stat sau altul aceasta este un lucru foarte grav. Apoi creand un asemenea sistem cine imi poate garanta ca nu se va transforma intr-o dictatura globala?

Sistemul cibernetic... din pacate da! S-au dus vremurile cand doi tineri se puteau saruta pe banca in parc fara sa ii stie nimeni, in numele securitatii, acum acest lucru este de domeniul public, locurile de munca sunt din ce in ce mai restrictionate, de la echipament de protectie, limbaj, orar, proceduri, cafea standardizata, apa la borcan tip etc. Si in top la toate acestea daca vrei un McDonald poti sa il mananci in orice parte a lumii this is, scuzati de expresie... b. sau lasa!

Stima!
Duminica, 29 Septembrie 2002   21:07:54 (GMT-7)
Marius (NETwork)
Jack

Cit priveste tarile europene, ele nu sint socialiste, nu aplica ideologia socialista, chiar si tu folosesti termenul “socializate”. Exista un partid socialist cu baza puternica de masa, care atunci cind cistiga alegerile aplica niste principii care mai au o vaga legatura cu ideologia lui taticu Marx numai in masura in care se iau masuri favorabile saracilor din motive multiple printre care enumerez cistigarea voturilor si pastrarea pacii sociale. Sistemul economic capitalist si cel politic democratic nu sint afectate, cel mult “reglate”.

Socialismul ca sistem politic este altceva si cred ca l-ai cunoscut si tu suficient de bine…


Duminica, 29 Septembrie 2002   20:57:12 (GMT-7)
Marius (NETwork)
Jack

Cred ca am mai vorbit de problema asta mai demult: democratia este un sistem politic, nu economic. Nu exista “democratie economica”. Poti sa spui cel mult ca Germania hitlerista avea o economie capitalista. Chiar si asa, capitalistii germani erau puternic subordonati politicului. Nu vreau sa spun ca in alte economii capitaliste nu exista influente politice, dar in Germania nazista erau mai puternice decit in mod obisnuit, mai ales prin faptul ca se orientau spre cercetarea si productia de razboi. Ca esenta politica insa, Germania Hitlerista ca si (de altfel) orice regim fascist sau comunist se situeaza la polul opus al democratiei.


Duminica, 29 Septembrie 2002   20:20:40 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Calare,

Eu nu am pomenit nici o cifra. Nu stiu daca erau 4000 sau 4 persoane, habar nu am.
Nu am spus ca este o mare conspiratie la nivel de populatie sau etnic, asa ceva este greu de crezut.
Cititi insa cate ceva despre Mosad (daca a mai ramnas ceva pe undeva) si veti citi lucruri interesante... (focus pe programul lor nuclear, si arme de distrugere in masa)
Eu daca as fi evreu si un coleg mi-ar spune "am auzit ca ar fi bine sa nu vi la lucru maine..." nu as pune nici un fel de intrebari si as sta cuminte acasa.
Pentru noi romanii este greu sa acceptam un astfel de lucru pentru ca (probabil genetic) noi ne indoim absolut tot.
In ce priveste faptul ca au vandut arme propriilor dusmani asta nu este nimic nou, sa nu uitam ca WWII-Germania/Hitler a fost finantata de evrei, dar asta nu apare in carti hi hi! Si de altfel si in istoria mai veche. La evrei este o problema de ierarhizare a valorilor, pe primul loc banul si pe al doilea onoarea si grija fata de semeni. Sa nu uitam ca si noi avem pe meshteru' Manole al nostru, care in scoala ne-a fost prezentat cumva ca un erou cand a fost de fapt o jigodie nenorocita care si-a asasinat propria sotie in chinuri, pentru a isi satisface un ego bolnav.
Common guys open your eyes!

Duminica, 29 Septembrie 2002   20:19:05 (GMT-7)
Jack (NETwork)
Marius
Cu Germania hitlerista este mai complicat, economic a fost democrata ,politic cum spui tu nu a fost, pentru nemti a primat economicul(Germania a devenit puternica,nemtii au inceput sa prospere) politicul nu i-a deranjat pe nemti, aveau nevoie de asa ceva dupa tratatele alea dezastroase
Acum cu socialismul nu stiu cit de contestabil este.Si daca este contestabil este contestabil in comparatie cu ce?Capitalismul laissez fair?Ala nu ti-l doresti tu in Canada.Tarile nord europene(Suedia,Norvegia,Finlanda) sint extrem de socializate si nu stiu cine ar putea argumenta ca le merge rau? Si daca le merge rau in comparatie cu ce sistem le merge rau si de ce?
Duminica, 29 Septembrie 2002   20:09:45 (GMT-7)
maxbetivul (unknown)
Vaz ca suferim cu totzii da "styriasis" astronomik ,
pen neshtiutorii dintre noi , asta ie un fel da suprapotentza
care se transforma incet, incet in impotentza.
Ma intreb daka nu cumva feenka vrem sa iubim toate "femeile"
da pa pamant simultan shi d'odata nu dam in un fel "sexualhysterie" da lu don profesor Freud ?
Daca cautatzi femeia primordiala intrebatzi-va mamicile
daca nu kumva mai au un nume , Eva , sau asha ceva shi nu mai
cautatzi "mysterium tremendum ac fascinas" prin cafenele ..
Apropou va mai mai aducetzi aminte de filmu ala a lu Kubrick ?
Toata chestia se invartea in juru robotului ala HAL care
prelua hatzturile din mina facatorilor sai shi ishi asigura
rolul de unic conducator al umanitatzii .. mare shmecherie pa atunci.[1968 daca tzin bine minte].
Nemic ne se schimba bre se bate apa'n piua cerebrelului
cafegiu de sar pikaturile pa net , pina cind a d e v a r u l ,
devine shi iel, pliktisit da trankaneala ,o legenda urbana transformata da mitici in lege scrisa !
BTW daca pui dupa fiecare dan initzialele H.A.L urmatoarea
litera in alfabet.. brrrrrrrrr ;-)
Va/ne facetzi/ da ris .. pa cuvant!

Duminica, 29 Septembrie 2002   19:56:09 (GMT-7)
Jack (NETwork)
C&A;
Scuze pentru paranteze.Astea vin din algebra pe rind {[(,cind ai mai multe de spus intr-o singura fraza.
Absolut sint gresit puse de-a lungul unei fraze, locul lor este intr-o ecuatie matematica liniara.Considerele drept jackisme
Ok,Monsegnior ce am vrut sa spun a fost asta:
"cu profesorii din Romania ...cat de faimosi sint ... in ce reviste publica."
Cum ar putea un profesor din Ro sa aiba acces la publicatie intr-o revista ca Science si Nature,care este absolut formata/sponsorata pt.profesorii din USA si strict aplicabila tehnologiei americane/engleze?(de aici intrebarea daca publica si francezii,nemtii japonezii)
Cum poate un chirurg roman care este inca probabil la faza de cutit,alifie si "life sucks" sa se compare cu un chirurg american care este la faza de cabinet propiu,sau $100,000/an plus bonus,laser si $10000 pe ora de operatie?
Mi se pare ca ai fost cam dur cu aprecierea ca specialistii romani(cel putin in domeniu medical) n-ar fi pregatiti la nivel occidental
Parerea mea este ca teoretic sint la fel de bine pregatiti ca colegii occidentali, neaccesul la tehnologie ii fac sa para rudimentari. Asta nu ineamna ca sint mai slabi ca cei din West
Am dat de niste dobitoci de dentisti americani care nici la cabinetul din Bobesti nu-i gaseai.Te rog nu-mi spune ca n-aveam asigurare,caci fara asigurare nu-ti permiti dentist
In rest nu pra am avut probleme medicale sa evaluez cu ce sint mai buni doctorii din west vs Ro.Majoritatea iti prescriu aspirina si workout.Asta pot face si romanii
Cu doctoratul te cred o fi mai strict aici.
Duminica, 29 Septembrie 2002   19:50:08 (GMT-7)
Marius (NETwork)
Dom Taranaki

Cred ca scopul definit in indemnul dv. final este deja atins, adica ne bucuram cu totii ca sintem diferiti, traim intr-o lume minunata si ne alegem singuri principiile si actiunile pe baza carora traim. Tocmai aceasta optiune ne face liberi si ne permite sa distingem ce e bine si ce e rau atunci cind navigam prin meandrele confuze ale terminologiei. Pentru ca, vedeti dv., bagatul la gramada al diferitelor moduri de gindire, sisteme politice si ideologii este exact ceea ce a permis, in decursul timpului, ascensiunea la putere a dictatorilor in numele unor idei “vindute” popoarelor ca nobile si altruiste.

Dv. faceti niste afirmatii cel putin indraznete. De exemplu, cea ca Germania hitlerista a fost un regim democratic. Democratia nu se termina o data cu alegerile. Faptul ca Hitler a cistigat niste alegeri, dupa care le-a trintit in fata, in Reichstag, opozantilor ca de acum inainte nu mai are nevoie de ei si i-a bagat in lagare ca un scurt stagiu in drumul spre plutonul de executie, a interzis orice alt partid politic in afara de al lui si a anihilat in fasa orice voce care l-ar fi putut critica nu se califica pentru notiunea de democratie. Trebuie sa va spun ca este pentru prima oara cind aud pe cineva facind afirmatia ca nazismul a fost democratic.

Faptul ca socialismul este in esenta o forma de democratie avansata este de asemenea cel putin contestabil. In esenta, la originile sale, socialismul s-a autodefinit ca o dictatura. E drept, in aparenta nobila, a celor multi si “opresati” impotriva celor putini si “exploatatori”. Dar inca de la prima forma de implementare s-a dovedit a fi dictatura “reprezentantilor celor opresati” (auto-proclamati) impotriva tuturor celorlalti, inclusiv opresatii. Nu trebuie decit sa citesti cu atentie filozofia nazista sau comunista si iti dai seama ca, indaratul unor proclamatii bombastice in favoarea “celor multi” se ascund germenii unor dictaturi sinistre.

Mai este o afirmatie care nu sta in picioare la o analiza cit de cit obiectiva. Parlamentul Irakului ca si Mare Adunare Nationala a Romaniei comuniste au fost construite prin fortarea oamenilor afara din case, in ziua alegerilor, pentru a vota partidul si conducatorul unic, fara nici o alta optiune. Nu vad cum pot fi echivalate cu parlamentul britanic sau Congresul U.S.A.

In fine, sint de acord ca, in principiu “impunerea cu forta din exterior a unui sistem in detrimentul altuia este o crima”. Cu o conditie insa, ca acel sistem sa nu incerce el insusi impunerea valorilor proprii asupra omenirii, prin crima si opresiune. Atunci trebuie confruntat si distrus.

Problema globalizarii este mai complexa si ar trebui discutata intr-un cadru separat. Un lucru este insa sigur: exista niste valori universal valabile, pe care nimeni nu trebuie lasat sa le incalce. Genocidul, terorismul, lipsa de respect pentru viata umana, fundamentalismul religios cu concluzii violente nu sint admisibile nicaieri pe planeta, indiferent de sistemul social la putere. Impunerea acestui set minim de valori nu inseamna globalizare (sau daca inseamna, traiasca globalizarea!). In general insa, asa cum este definita de majoritatea comentatorilor, globalizarea este un fenomen economic care se intimpla in mod inevitabil, datorita dezvoltarii tehnologice a omenirii si care a fost in mod artificial extins de luptatorii pentru “noul comunism” la aspecte politice si sociale, ca o justificare pentru actiunile lor violente.

A propos, in noua lume globalizata, chiar va simtiti un mic sistem cibernetic cu comportare strict controlata?


Duminica, 29 Septembrie 2002   16:26:35 (GMT-7)
Conny (NETwork)
Garrigue,
Am vrut, initial, sa spun insidios. Adevarul este ca, cel putin din analiza mea a "contului" Garrigue, intentia in umbra cuvintelor este nu de a persuada (hai c-am dat-o pre limba matale) ci de a exprima, timid, o opinie. Subtil este exact cuvantul.
As vrea sa ma fi inselat...
Duminica, 29 Septembrie 2002   14:35:43 (GMT-7)
GARRIGUE (France)
Conny
cred ca ati gresit usa. S-au mai înselat si alti colegi, nu e grav. Multumesc pentru epitetul "subtil", probabil ati vrut sa spuneti altceva. A la votre.
Duminica, 29 Septembrie 2002   13:00:27 (GMT-7)
Conny (NETwork)
Dl. Taranaki,
Sunteti foarte aproape de adevar. Am vazut la ABC o emisiune in care se discuta despre agentii evrei ce au fost vazuti dansand de bucurie si filmand caderea Gemenilor. Din pacate a fost o singura emisiune, probabil "indignata" comunitate evreiasca a protestat si ...
By the way, cine este tanarul inalt si prezentabil de langa d-ta in poza de la cafenea?
Dl Garrigue,
Suntati intr-o faza de negare completa a realitatii. Ce va face sa-i aparati, subtil, pe evrei?
Dl Oleanna
Sunteti ochiul neoficial al serviciilor evreiesti de propaganda?
Duminica, 29 Septembrie 2002   12:45:45 (GMT-7)
GARRIGUE (France)
Asterix
Nu stiu ce revelatie ti-a aparut, nu stiu în ce fel ti s-a modificat fiinta interioara si exterioara, caracterul si alte acareturi de uz personal, dar :
- Daca îl citezi pe Domnul Presedinte Bush, citeaza-l în acelas fel si pe Domnul Presedinte Clinton si pe Domnul Presedinte Sadam si pe Domnul Secretar de Stat Kissinger, ca sunt vorba aia tot alesii poporului, ergo au dreptul la respect.
- Cât despre sugestia ta de a li se aplica ucigasilor de la 09-11 (si de ce nu ucigasilor de tot felul) pedepse de natura financiala, mi se pare o idee excelenta. Tablagiul a si început sa calculeze cât costa per participant un viol agravat de minora în colectiv, un pieton calcat cu masina de un sofer beat si duhnind a marijuana, o baba strânsa de gât la usa agentiei bancare de unde îsi lua pensia, o fetita de 8 ani pe drumul de la scoala pân-acasa ...
Mai revino-ti din revelatie, prietene ... a la votre ...
Duminica, 29 Septembrie 2002   12:11:20 (GMT-7)
Columb (COMmercial)
Exista intr'adevar o paralela care se poate face intre investitiile de cercetare NASA si investitiile spatiale rusesti. Amindoua au avut efect in viata particulara a membrilor societatii. La americani investitiile s-au supus dezbaterilor si aprobarilor public iar rezultatele cercetarilor s-au reflectat pina la urma in tehnologia de consum pe care si-o permite orice muritor in mediu casnic. Prin alte parti investitile tehnologice facute cu banii contribuabilului ramineau in fiare militare si guvernamentale principala reflectare pentru mujic facindu-se in lichidul din sticla de vodca cea de toate zilele. O mica-mare diferenta.
Duminica, 29 Septembrie 2002   11:35:35 (GMT-7)
C&A; (EDUcational)
Jack te rog mult reformuleaza intrebarea (cu mai putine paranteze daca se poate) pentru ca n-am inteles exact ce vrei sa spui. Duypa aia promit ca-ti raspund.
Duminica, 29 Septembrie 2002   11:33:47 (GMT-7)
C&A; (EDUcational)
Anonymus,

Am citit articolul si nu m-a surprins deloc. Am spus eu vreodata ca rusii nu sint (n-au fost) buni la capitolul arme nucleare si tehnologie spatiala? Cu ceilalti cafengii ma conversam vis a vis de "profesorii geniali din Romania" fata de "imbecilii din Occident". Rusii reprezinta un caz particular, ma leg si de asta daca vrei.
Duminica, 29 Septembrie 2002   10:12:59 (GMT-7)
Calare (EDUcational)
Coane Taranaki,
Mata chiar crezi in vrajeala aia ca cei aprox 4000 de evrei care lucrau in wtc au fot avertizati sa nu se duca la carca in ziua aia? Sa fim seriosi.
Sa admitem ca jidanii stiau de acest atentat, ba chiar aveau amanunte despre zi si ora, chiar crezi ca ar fi avut grija de viatza celor 4000?
Suntem de acord ca israel a fost cel care vindea arme in Iran?
Suntem de acord ca hesbolah este finantzat de iran, deci si cu arme?
Suntem de acord ca evreii nu sunt nici pe departe prosti?
Suntem de acord ca nefiind prosti stiau ca acele arme vor fi folosite impotriva soldatilor evrei si chiar a populatiei civile?
Daca da, de ce ar fi fost mai importanti cei 4000, decat restul evreilor care sunt omorati de arme vandute de israel?
Daca evreii ar fi stiut, americanii ar fi stiut, ceea ce ne duce la concluzia ca totul s-a desfasurat sub supravegherea lor. Daca esti gata sa admiti chestia acesta, ar trebui sa admiti ca nu dai zvon in tara (sa anunti 4000 de oameni ca: "bah, nu te du maine la job, ca cade", implica ceva apeluri telefonice, nu?)ca mine dimineatza la ora 8si ceva "se filmeaza" la wtc.

Duminica, 29 Septembrie 2002   09:34:33 (GMT-7)
Oleanna (unknown)
Draga Asterix, te salut.
Nu te lasa inselat de numele de fetitza afisat, eu sunt Teddy.
Am plecat din Cafenea caci mi-a zis doctoru' ca nu face bine la sanatate sa consum ce lichide se dau pe-acilea. Da' tot nu ma las, si la o luna-doua, mai trag o dusca.. Mai ales c-am facut rost si de o parola de la o cunostiinta...
Sunt de acord cu tine ca pe cei vinovati de evenimentele din 9 septembrie sa-i pedepsim financiar. Mai ales pe cei care au traversat pe rosu in aceasta zi.
In schimb cei ce au contribuit la treb'soara din 11 septembrie... eheiii... cu astia e alta poveste. Ei se impart in mai multe grupuletze. Grupitza ce a pus la cale, grupoiu' care i-a ajutat si musuroiu indiferent, care n-a bagat de seama. Fiecare a primit, primeste si va primi pedeapsa ce i se cuvine. Si sa nu uit... mai sunt si cei ce au contribuit prin atzatzari verbale, prin instigari aruncate mai in particular, mai in public... Acestia primesc o pedeapsa speciala. De-a tot lungul vietii... Inteleg ca ai vrea sa le comute pedeapsa intr-o amenda... Interesant punctul de vedere.. Sau era umor negru si n-am bagat eu de seama? Daca platesc in 48 de ore sa aiba 50% reducere..
Gata, mi-a ajuns pentru toamna asta... Te las sa te bucuri in continuare de democratie si sa discuti fericit in internel!
Nu as vrea ca scorul de 3-0 cu care ati mancat bataie de la Maccabi Haifa sa-ti umbreasca fericirea. Mai ales ca s-a jucat in Cipru, ca la Haifa n-ati vrut sa veniti. Democratie, democratie, da' nici chiar asa...
Duminica, 29 Septembrie 2002   09:30:28 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Asterix,

Crima savarsita de idiotii aia este din cale afara!
Aveti dreptate pushcaria sau moartea nu este suficienta, iar in opinia mea, o sanctiune economica nu face dua parale! Cui se adresaza o astfel de sanctiune? Tot amaratului platitor de taxe sau shomerului cu copiii muritori de foame.
Eu le-as face altceva, dar mi-e rushine sa spun aici! (ma da si Oberu afara)
Ce le-au facut functionari aia din WTC teroristilor? Au ei dreptul sa judece pe altii dupa normele lor? Eu nu sunt un om violent, dar daca as prinde unu' de-asta...m-as mai racori!
Duminica, 29 Septembrie 2002   09:18:30 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Asterix,

Ce sa intamplat la 9 Septembrie 2001? Sau dumneavoastra stiti ceva mai mult ca noi?
Cum adica Bush nu a reactionat imediat? A atacat o tara complet nevinovata: Afghanistanul! In paranteza fie spus nu a putut si nici nu va putea ataca vreodata adevaratul vinovat care este Israel. Hi hi! Dovediti-mi contrariul cu argumente solide, de exemplu: cui foloseste acest atentat, cum se face ca in cladirile WTC nu se aflau Israelieni sau evrei (common guys, un TRADE center nu POATE functiona fara evrei), cum se face ca au fost expulzati cateva sute de agenti evrei imediat dupa, de ce nu se explica in mass media toate astea... etc.)
O yeah, te pomenesti ca sunt anti semit... nu neica, sunt anti minciuna! America a avut nevoie de un tap ispasitor (si sau gandit la Osama ca are barba ha ha!) Si acum au nevoie disperata de o diversiune ca sa abata atentioa de la adevar...
Dom' Bush e departe de a fi un presedinte (mai ales American), nu sufera comparatie nici macar cu Iliescu.

Yasu!
Duminica, 29 Septembrie 2002   09:12:01 (GMT-7)
Jack (NETwork)
Asterix
am uitat!
Si care sint vinovatii de la 9/11?
Nu ar trebui luati mai intii CIA si FBI care erau mai interesati daca pub-urile striptease sint legale decit de teroristi care le-au batut la usa si-n 93 si-n 94 zicindu-le: o sa va lovim aveti grija in contimuare de ilegalitatea porno din underworld America!
Intr-adevar ar fi trebuit multi sa fie aruncati din posturi lasati fara salariu si pensii umflate
Duminica, 29 Septembrie 2002   09:00:43 (GMT-7)
Jack (NETwork)
S/Z
Saru' mina! astept pumnul ala de puncte promis
Marius
stiam chestia aia, deasemena am observat ca-ti place enorm de mult sa-i gaseti pe cei care-ti adreseaza expresii injurioase prin toate cafenelele.Aveai dreptate cind spuneai ca-s utile cafenele.Tot timpul discutati aceleasi lucruri.Ajuta la memorarea lor si la sporirea injuriilor
Succes in continuare
Asterix
Care este deosebirea intre Clinton care ar fi inceput un conflict mondial imediat si Bush care-l poate incepe un an mai tirziu?
Ti se pare vreo diferenta enorma ca putem "fi printre morminte" un an mai tirziu?Poate doar daca anul asta extra cu internet a meritat din plin asteptatrea
Bush s-a dovedit matur cind a avut aprobarea celorlate tari,acum se pare ca a reusit sa piarda admiratia iar pe aici sa divizeze tara.Si este in concordanta absoluta cu prietenii nostri britoni.Noi spunem ca vrem schimbare de regim,britzii ca vor doar dezarmarea IR*AQ.E bine ca se vorbeste aceiasi limba cu inteles diferit
Crezi ca era mai bine In loc de Bush -Sadam versiunea Bush-Sadam-Mohammad Kathami-Kim Chong II?
Bine ai revenit!
Ce-ti mai fac proiectele ?Le-ai materializat?
Duminica, 29 Septembrie 2002   04:19:35 (GMT-7)
Asterix (Greece)
Domnule Taranaki,
Si apropos de 9 Septembrie 2001, dupa parerea mea cei vinovati nu trebuie pedepsiti prin pedepse deosebit de grave, mai bine financial.
Care ar fi o suma potrivita pentro o astfel de despagubire ?
Duminica, 29 Septembrie 2002   04:17:39 (GMT-7)
Asterix (Greece)
Domnule Taranaki,
ma scuzati pentru interventie, dar nu inteleg de ce in contributia dumneavoastra apar in aceasi categorie Sadam si Domnul Presedinte Bush.
Domnului Presedinte Bush sigur nu i-ar place o astfel de asemanare.
In ceea ce ma priveste consider ca Domnul Presedinte Bush s-a dovedit un presedinte deosebit de matur in evenimentele de la 9 Septembrie, anul trecut. Sa fi fost Clinton la putere, dupa parerea mea, ar fi inceput un conflict mondial precum propuneau de exemplu Kisinger la numai cateva ore dupa conflict, si acum am fi fost cam toti prin morminte si nu cum santem astazi, adica ne bucuram de democratie si mai discutam fericiti pe Internet.
Sambata, 28 Septembrie 2002   22:34:30 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Marius,

Cred ca aveti dreptate in ce priveste dorinta de putere, trebuie sa treaca pe primul loc, dupa care fiind prea multi cei ce o doresc aceasta trebuie impartita si se impune sistemul democratic. Imperiul Roman a fost o forma de guvernamant mai mult sau mai putin dictatoriala, apoi Parlamentul Roman a fost o forma primitiva de democratie: a fost bine/rau nu am habar... Dar apoi sa destramat tot din cauza luptei de putere si a devenit la loc sistem dictatorial.
Germania Hitlerista a fost un regim democratic, socialismul este in ESENTA o forma de democratie avansata, ce este democratia "de tip occidental" ca nu am auzit de ea? A, ca se foloseste termenul, este alta poveste dar care este de fapt definitia, principiul? Acelasi! Romania a fost republica, Irakul are parlament sau mare adunare nationala cum vreti sa o numiti, Kuwaitul este o monarhie parlamentara, Saudi Arabia este in esenta o monarhie constitutionala, Iranul este o republica, etc.
Din punctul meu si al dv. de vedere, democratia de tip occidental este buna. So what? Poate din punctul de vedere al unui vietnamez acest lucru nu este valabil (si credeti-ma ca stiu ce vorbesc).
Pai asa ne jucam cu terminologia pana maine. This is not the point! "Pointul" este dorinta fiecarei parti de a isi impune propriul "adevar" in fata celorlalti. Fiecare dintre societati are si bune si rele, au o cultura. A incerca impunerea cu forta din exterior a unui sistem in detrimentul altuia este o crima, bineinteles, acesta este un punct de vedere personal si nu o judecata de valoare.
"Globalizarea" sau impunerea unui sistem artificial comun la nivel global este o crima, distruge culturi si valori, niveleaza extremele generatoare a acelei diferente de potential care stimuleaza creatia, ne transforma pe toti din oameni, in mici sisteme cibernetice cu comportare strict controlata printr-un software ce raspunde egoului cuiva sau a unor principii dogmatice (oricat de bine intentionate ar fi ele, sunt totusi restrictive).
Hai ca am innceput sa bat campii... ha ha!
Hei! Hai sa ne eliberam de regula cutare sau cutare, hai sa nu ne mai aruncam unii altora in fata: I'm right and you're wrong" this is stupid! Hai sa ne bucuram ca suntem diferiti si ca traim intr-o lume minunata, hai sa NU lasam Sadami, Bushi, Ayatolahi sau democratiile de tip occidental sa ne spuna cum sa traim! Hai sa fim noi insine destepti dar urati frumosi dar mai putini destepti, cu un job interesant sau nu si cu copii minunati fara exceptie.

Stima!
Sambata, 28 Septembrie 2002   20:50:17 (GMT-7)
Marius (NETwork)
Acum ca tot am luat cuvintul…

Dom Taranaki

Cred ca aici sta, de fapt, esenta controverselor noastre in decursul timpului. Ziceti dv. ca “nu exista sisteme sociale bune sau rele, toate sunt la fel, indiferent ce eticheta lipesti pe ele, mai devreme sau mai tarziu setea de putere va scoate capul precum plantele prin asfalt!”

Diferenta poate parea doar de nuanta, dar cred ca este esentiala. In primul rind, temporal, eu cred ca setea de putere vine “in fata”, adica exista de la bun inceput in toate sistemele sociale si este unul din motoarele oricarei revolutii in scopul schimbarii sistemului. In al doilea rind, dindu-va dreptate in afirmatia ca nu sint sisteme sociale “bune” si “rele” in mod absolut, exista in mod sigur sisteme “mai bune” si “rele”. Cele “mai bune” (in esenta unul singur, democratia de tip occidental cu variatiunile ei), se caracterizeaza (si) prin faptul ca nu permit ca setea de putere sa transforme conducatorii efemeri in dictatori, cu toate nenorocirile interne si externe care (intotdeauna) au urmat in sistemele “rele”.

Deci nu am cum sa accept asertiunea ca o democratie parlamentara se situeaza pe picior de egalitate cu o dictatura comunista, fascista sau fundamentalist religioasa. Prima este “mai buna”, celelalte sint “rele”.


Sambata, 28 Septembrie 2002   20:28:19 (GMT-7)
Marius (NETwork)
S/Z

Sa nu uit... Merci frumos ca ti-ai amintit de junior. Anul de scoala pe care il incepe acum este, de fapt, primul an de universitate. In Ontario s-a hotarit ca de acum incolo invatamintul pre-universitar nu va mai avea 13 ci 12 ani. Ca urmare, universitatile vor trebui sa faca fata in 2003 la o generatie dubla. Fiu-meu a dorit sa evite chestia asta si a luat cursuri suplimentare la seral ca sa faca doi ani intr-un an si sa poata intra la facultate mai devreme. De cind a inceput este cam tot timpul in "campus" si il vedem mai rar. Inca o data toate cele bune.


Sambata, 28 Septembrie 2002   20:08:04 (GMT-7)
Marius (NETwork)
S/Z

Multumesc frumos de raspuns. Ca si tine, am exprimat si eu un gind. Ma bucur ca mi-ai raspuns elegant si spiritual, asa cum te-am stiut a fi de cind bintuim prin cafenele.

Nea Jack

Nu coane, n-ai inteles. Dupa spusele mele poti sa expui ce idee vrei, cita vreme n-o insotesti de expresii injurioase la adresa interlocutorului. Daca o faci, esti nesimtit. De fapt, cred ca stiai deja chestia asta.


Sambata, 28 Septembrie 2002   17:19:18 (GMT-7)
Carolina (COMmercial)
Doamna caiverzi,
In toate scolile publice sunt "bullies" de-astia, cu comportament exact cu cel descris de dumneavoastra. Astia umbla sa intimideze copiii buni si cuminti, pentru ca ei insisi sunt umiliti altundeva, de altii mai puternici, ori provin din familii destramate sau formate din parinti needucati.
In Canada, am lucrat 5 ani cu copiii de la virsta de gradinita pina la clasa a 12-a, in rezervatie indiana. Toate muncile posibile le-am facut in scolile astea, inclusa fiind cea de supraveghere in curtea scolii in timpul recreatiei de dimineata, pauza de masa de prinz si dupa-amiaza cind plecau elevii la scoala. Aici, unui supraveghetor nu-i este permis sa fie responsabil de siguranta fizica a unui elev, indiferent de virsta acestuia, odata ce-a parasit curtea scolii. Cum baietelul dumneavoastra este micut inca, cred ca trebuie sa-l asteptati cind iese de la scoala ori sa vorbiti cu alti parinti si sa faceti cu rindul, cind aduceti copiii acasa.
Din experienta mea, va spun ca "bullies" nu pot fi opriti de-a face tot felul de rele. Pe mine un pustan cretin de 11 ani era sa ma vire in puscarie. Trasese semnalul de alarma in scoala, venisera pompierii de urgenta si scoala fusese evacuata. Copilul ma invinovatise pe mine ca as fi tras semnalul de alarma si m-au luat la cercetari directorii scolii, alti cretini birocrati si mai mari, care nu tinusera cont de faptul ca acest copil era declarat arseninst si pusese foc la scoala de doua ori, ca si acasa la el, de altfel. Eu stiu ca ma ura, pentru ca era elevul meu si ma purtam nitel cam dur cu el, in timp ce directorii il mituiau ca sa fie cuminte. Eu il aruncam mai mult la sala de detentie, cind isi batea joc de ceilalti baieti din clasa si ii sabota la invatatura.
Multi dintre copiii astia rai sufera de complexe de inferioritate, care de obicei ii marcheaza intreaga viata si vreau sa va spun cu exemplul de mai sus ca sunt foarte puternic motivati si perseverenti.
Este straniu ca scoala nu are in regulament instructiuni care sa prevada interventia promta, observarea si inlaturarea unor situatii de-astea, cind este stiut ca fenomenul "bullying" este raspindit si produce victime.
Apoi mai este si globalizarea asta nenorocita, care va sterge traditiile, obiceurile, intr-un cuvint cultura fiecarei tari aderante, odata cu amestecul nationalitatilor. Ce pacat, ce pacat... Se naste un nou imperiu, fara caracter.
Sambata, 28 Septembrie 2002   15:36:33 (GMT-7)
caiverzi (Germany)
asa cum erau cind erau mici. aproape doare, exprim
insa numai prin cuvinte- lui smara ii spun: "matza, pe unde umbli, te-am
sunat si n-ai raspuns, ai grija pe unde iti porti labutele, vezi sa
nu-ti lasi blanita aiurea prin-vre-un gard" ride si raspunde "mau?" cu
alte cuvinte , cine, eu? vezi-de treaba! si-a schimbat ceva din
obiectele de studiu, nu mai are egipt principal ci orientul
apropiat.sper s-o scoata la capat. te las. ma infurie si ma supara
neputinta, injur si nu-s destui ingeri si arhangeli sa-mi poarte de
grija la atitea blestematii. fii cuminte.
iti mai scriu.

Sambata, 28 Septembrie 2002   15:31:26 (GMT-7)
caiverzi (Germany)
fa-ma ferfenite, fara mila!
sigur ca am citit scrisorile trale si cum le-am citit am si fugit,
calaresc drumurile intr-una, le incep pe toate si nu termin nimic.ala
mic a avut iar probleme la scoala, locuim intr-un sat de kkt plin de
rusi, repetenti bine hraniti, banuiesc cu borsch ca se imparte
provenienta, daca nu chiar se si lupta pentru monopol-timpiti
congenital, mari cit usa, cu nadragii atirnind, fumind cu emfaza,
scuipind gros si scotind un fel de sunete guturale care apasa pe creer
in loc de limba vorbita, exprimindu-si bucuria prin scalambaieli si
gesturi necontrolate, furia iar prin agresiuni bine stiute, incapabili
sa invete ceva sau sa se adapteze situatiilor noi, duc cu ei traditia,
cultura si obiceiurile de inainte de trib.cumplit. poti zice e
subiectiv, din pacate nu. un repetent de 14 care se vrea de 20, zice la
asta mic ca-i da 5 euro daca ii face ceva la puta.cu asta voia de fapt
sa-l umileasca, sa-l faca de risul lumii; asta mic insa ride, povesteste
la toata clasa, si se mai duce si la invatatoare si-i spune.
invatatoarea il face pe rus cu ou si cu otet, si-l ameninta cu director
si parinti.despre asta l-ar fi durut pe rus nici in cot, dar faptul ca
mindrele din scoala, si sint o multime, il rid numai la simpla aparenta
pe tribune, cum ca ar fi homosexual, asta il loveste crunt in barbatia
pe care tocmai voia s-o demonstreze si duce la ginduri ucigase fata de
asta mic! asa se face ca la sfirsitul orelor, il asteapta afara, sa-l
bata, in grup de doi trei, si toti aproape dublu cit asta mic, ultima
data a avut noroc cu ala care se ocupa de scoala, nu stiu cum se
numeste, un fel de ingrijitor, care i-a inchis usa rusului in nas si pe
ala mic l-a lasat sa iasa pe usa din spate. atita numai ca aia s-au
prins de figura si au fugit sa-l ia in coarne, al mic insa se ascunsese
intr-un tufis , frig si ploua, acum sta cu temperatura dureri de git si
complet racit acasa. ar mai merge , dar de fiecare data cind el raceste,
medicii vor cu tot dinadinsul sa-i smulga amigdalele, daca s-ar putea
chiar pe viu! m-am certat si cu directorul, un individ care face pe
intelectualul, sau stapin pe situatie, pe romaneste insa sa-i futi doua
palme! imi este dator, sa vad cum se v-a achita de datorie. dar si ala
mic e prost ! sta cu hanndy in buzunar si acasa nu suna, si asta numai
pentru ca eu am spus ca nu are voie sa telefoneze.eu voiam insa sa evit
costuri prea mari, daar nu convorbiri importante sau urgente.el spune ca
avea hanndy pregatit numai sa apese pe tasta cu nr. de politie, daca
rusii l-ar fi descoperit. parerea mea este ca era treaba lui, voia sa
se descurce singur, ceva ca-n 007 daca la voi asa este cunoscut vechea
serie cu sfintul, roger moore- daca stii.
spune tu, in ce timpuri traim! un copil de trei ani, care vorbeste
ruseste, romaneste si germana, banuiesc bunicii sint de undeva din
basarabia, spunea la un moment dat -de ce nu ia o pusca sa-i impuste pe
toti-atit eu cit si mama-sa am facut o pauza, atit de vorbire cit si de
gindire cind copilul de trei ani auzind discutia, s-a exprimat.
oh man!
asta mic e acum in convalscenta, il las in pace, invatatoarea spunea ca
nu e nevoie sa facem nimic mai departe, ea v-a vorbi cu invatatorul de
clasa a aluia, v-a vorbi si cu directorul, banuiesc ca si parintii vor
fi instiintati, sa vedem ce va fi. bineinteles ca v-a trebui sa-l astept
la iesire cind v-a termina orele, egal de promisiunile lor, si de
saptamina viitoare voi merge cu asta mic la un curs de autoaparare ca
asta mic sa aiba ceva mai mult .e un mic si un dondon, i-au cazut dintii
de lapte- figurativ, se face mare si in curind nu voi mai putea sa-l
imbratisez.cred ca asta este una din cele mai mari frustatii( asa se
scrie?) cele mai mari sau idioate ale unei individe care nu poate sa-si
mai tina copii in brate, un fel de leganat, asa cum o facea atunci cind
erau mici .uneori imi doresc, doamne, fa sa fie ca macar inca o data
sa-i mai am in brate as
Sambata, 28 Septembrie 2002   13:47:09 (GMT-7)
Jack (NETwork)
C&A;
am o intrebare
In Science si Nature ai vazut si nume de francezi,nemti ,japonezi,indieni[(cum se face ca astia sint numai doctori ,programatori si patroni prin USA)(care traiesc in tarile de origine si nu angajati de concerne anglo saxone)]care au reusit sa publice articole stiintifice valorose sau numai anglo -saxoni?
Nu-i normal ca publicatii sponsorate de sistemul universitar american/englez sa aiba celebritati originale? Si pentru ca detin controlul la 3/4 din economia globala,mujicii ailati cu aspiratii stiintifice sa nu aiba loc unde sa publice?
Acum si astia din Ro au dreptul sa se intrebe:ai vazut neica vreun american sa publice in Stiinta si Tehnica,daca aia n-au cartea noastra cum sa poata asa ceva?
Sambata, 28 Septembrie 2002   12:06:01 (GMT-7)
Anonymus (unknown)
C&A; uite aici un articol sa te bucure la inima.
Moscova ramane capitala tehnologiei spatiale
"Fara revolutionarul motor de fabricatie ruseasca, Atlas-5 nu ar fi reusit insa sa depaseasca stratosfera si sa se inscrie pe orbita. Succesul a confirmat inca o data suprematia Moscovei in domeniul tehnologiei spatiale. Acum, insa, americanii nu mai incearca sa-i intreaca pe rusi, ci sunt foarte multumiti sa cumpere de la ei.
Specialistii americani au avut parte de un adevarat soc cand, la sfarsitul razboiului rece, au primit acces la o parte din "secretele spatiale" rusesti. Succesele Moscovei in domeniu erau binecunoscute, insa nimeni in Occident nu stia exact cata propaganda se ascundea in spatele lor. Evident, rusii se laudasera, dar chiar aveau cu ce. In domeniul motoarelor de racheta, de exemplu, nu aveau rival."
.
Cine are, are si cu ce sa se laude. N-are sens sa ii invidiem pe rusi ci mai bine hai sa incercam sa invatam ceva de la ei.
Sambata, 28 Septembrie 2002   09:37:26 (GMT-7)
Asterix (Greece)
Prima lectie a revelatiei personale a fost ca trebuie sa ma exprim direct, sincer si la obiect.
Sambata, 28 Septembrie 2002   09:33:24 (GMT-7)
Asterix (Greece)
Domnule Taranaki, va citez :
"la o varsta destul de tarzie, am avut revelatia ca Dumnezeu m-a creat liber".
Eu am avut aceasta revelatie in ultimul an si nu a fost o experienta usoara, de acea am adus subiectul spre discutie. Nu inteleg insa din ce motiv acest subiect nu este discutat liber, direct si la obiect ca sa ne ajutam unul pe altul cu acest unic eveniment din viata fiecaruia.
Ca rezultat bineinteles ca am devenit mult mai moderat ca om si sant de acord cu dumneavoastra ca orice cafteala pe nivel mondial in ziua de astazi va fi fara sfarsit, deci trebuie evitate si in schimb cei ce cunosc si au putere trebuie sa faca sacrificii personale ca sa beneficieze toti ceilalti care, la urma urmei nu au nici o vina.
Sambata, 28 Septembrie 2002   08:06:43 (GMT-7)
Jack (COMmercial)
incep berbecii sa se dezmorteasca Cine dracu-i incita ca nu mai exista agwentii comunisti? Ce te faci cu astia cind or baga de seama ca concedierile au devenit pre evidente,nimeni numai vorbeste de educatie,medicare,pensionare,numai razboi ,falimente,coruptii in corporate America
Hai ca o sa avem fun pina-n 2004
Sambata, 28 Septembrie 2002   07:53:05 (GMT-7)
Jack (COMmercial)
Marius
si tu in care categorie faci parte? Simtitilor? sau Nesimtitilor?
Dupa spuse tale daca-ti exprimi o idee esti in mod fundamental nesumtit
Sambata, 28 Septembrie 2002   07:43:42 (GMT-7)
Jack (COMmercial)
Draga S/Z
Saru'm^na!
Iataganu' il tineam numa' pentru desparirea literelor de cuvinte dar acum cu internetu' asta il mai folosesc si la cioplit ex. "m@am dus","te!am vazut","vazut_am"
*************
Cind concentram tineretul pentru razboi ,nu-i alegem pe cei inferiori fizic,bolnavi mintali,deficienti morali ii lasam acasa sa reproduca rasa,si trimitem la razboi sa fie omoriti pe cei mai sanatosi din stoc.
Asta se numeste Aparare Nationala si viitorul Natiunii Americane
Make Love Not War

Sambata, 28 Septembrie 2002   07:32:03 (GMT-7)
Joita (COMmercial)
Domnule Taranaki
Finca d-ta ma d-nesti, ma obligi a ma conforma!
Sunt de acord cu analiza d-tale, cred ca pe aici se învârte adevarul, realitatea ce o fatam inconstienti care desigur ne învinovateste în fata Istoriei! Aici este foart exacta pilda referitoare la omôrârea proprociilor iar dupa ridicarea mormintelor acestora (post mortem respecte si regrete). Vai, uite am inventat tot felu de sisteme si vom mai inventa, dar uite ca, ptr nici unul nu suntem pregatiti cum nici ptr crestinsim nu am fost si nici nu suntem! Sistemul ereditar înbinat cu cel pur capitalist a fost singurul capabil de progres si civilizatie, odata demolat va urma desigur marea confruntare cu noi însine, adica aceei ignoranti redând goliciunea în toata "spelndoarea" sa! Cred totusi, acum când sunt totusi detasat ca, comunismul daca avea creiere asemeni lui Patrascanu, deci spuma societatii, intelectual si moral, cât si nu se lupta atroce împtriva lui Dumenzeu, a religiei în general, realiza o mare revolutie în spiritu uman pregatindul ptr o lume mai buna în adevaratu sens al cuvântului. Din pacate la cârma acestuia cât si scopul real a fost tocmai distrugerea civilizatiei, deci brutele, scursorile societatii l-au condus ceea ce a generat un rezultat fenomenal de deprimant, cu urmari si viitoare costuri colosale! Nu putem a nu recunoaste si meritele capitalismului timpuriu, care a pierdut batalia datorat tocmai concurentei si a egoismului ce va genera în final marea criza implicând o nouo Ordine Mondiala, cine o face si impune va predominant! Asta nu înseamna ca ptr mase va mai exista ca si pâna acum ridicare a nivelului de trai, dimpotriva, nu are cum sa genereze! Deci miza lui busila teoretic este justificata, practic este o nebunie! Nebunie care va impinge omenirea într-o criza fara precedent. Putem prevedea colapsul apocaliptic ce se întrezareste la orizont! Ce va urma, vom vedea unii fie pe pielea noastra fie din ceruri!
Sambata, 28 Septembrie 2002   06:20:37 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Joita,

Unul din lucrurile care ma-u determinat sa parasesc Romania, a fost faptul ca, la o varsta destul de tarzie, am avut revelatia ca Dumnezeu m-a creat liber si este momentul sa onorez creatiunea Lui pe cat imi sta in putere.
Am inceput sa ma eliberez treptat de reguli si dogme, de conventii si lozinci si sa exersez in a identifica ce e bine si ce nu, din perspectiva libertatii, din cea istorica cat si in "real time".

Am constatat (multi o sa rada in hohote pe chestia asta! ha!) ca nu exista sisteme sociale bune sau rele, toate sunt la fel, indiferent ce eticheta lipesti pe ele, mai devreme sau mai tarziu setea de putere va scoate capul precum plantele prin asfalt!
La noi este moda sa dam vina pe socialism/comunism, tot noi intruchipati in parintii nostrii am dat vina pe capitalism... si poate ca progeniturile noastre vor relua ciclul la un alt nivel, a spune ca "noi nu, niciodata, noi nu" este o dovada fie de imaturitate fie de ipocrizie. Un lucru ramane insa neschimbat, care a fost "om" in capitalism va fi si in socialism si viceversa, la fel care e jigodie in una, va fi si in alta (hi hi, avem exemple luminoase chiar la Cafenea), cine se va "descurca" in una se va descurca si in cealalata etc etc. Of course exista nuante, uni se vor simtii mai bine intr-un mediu sau in celalalt, vor fi mai eficienti sau nu (si vor da vina pe sistem desigur!)etc.
Unde vreau sa ajung? Of course ca se intampla nedreptati in lupta pentru putere, of course ca vor fi razboaie, of course ca unii din noi vom protesta si vom prezenta adevarul si, bine inteles, vom fi molestati in fel si chip, si ce daca!.
Multi zic in mod retoric omenirea nu invata de la propria ei istorie... blah blah.. I'm sorry da' nu e adevarat, omenirea invata, drumul spre putere este din ce in ce mai exciting, concurenta este mult mai mare fiindca suntem mai multi, armele mai sofisticate, tentatiile mai mari, ego-urile... sa nu mai vorbim.
Singura mea consolare este ca, pentru a isi exercita puterea, "eroii" respectivi AU NEVOIE atat de mase (adica de noi platitorii de impozite necesare pentru fanteziile dumnealor) cat si de challenge adica situatii si parteneri de confruntare.
Cu acestia din urma este un pic mai complicat, daca nu ii ai trebuie sa ii fabrici macar de ochii maselor ca sa vada ca esti "macho". Chestia asta imi aminteste de acei golani care umblau pe Bulevardul copilariei mele acum 30 de ani si se luau de pustii de doua ori mai mici ca ei: "ce e mă? vrei cafteală!? las ca stiu io că ai facut si ai dres" si smack! una peste bot spre admiratia celorlalti pusti din gashca golanului... well, domnilor... distractie placuta in continuare... si conform unei teorii foarte vechi: "nimic nou sub soare!"

Stima!
Sambata, 28 Septembrie 2002   04:32:18 (GMT-7)
Joita (COMmercial)
Taranaki
Nu stiu daca esti la curent cu interventiile parlamentarilor UE, privitoare la CPI! Discutii pragmatice care trebuieste sa dea de gândit celor ce conduc Casa Alba, în speta degeneratu asta de texan. Vai, independenta noastra presa de orce tâmpenie, fapt divers este încalzita imbecilizândunde cu buna stinta, numai o analiza la rece nu am întâlnit! Asta este, cititorii cer cica asemenea stirii! Asa o fi, ca prea cu foc o zic! În orce caz, ultimele reactii si atitudini ale USA, în speta ale lui busila, îmi amintesc de Hitler si Stalin ci nici decum de pricncipiile probagate de USA, principii care au revolutinoat o lume întreaga, la care nu trebuieste a se renunta! Din pacate observam contrariu! Întâlnirea de la Varsovia, este semnicativa si nu lipsite de anumite simboluri ce trebuieste sa ne cutremure dealtfel! Nu stiu daca se va fi înteles toate acestea în profunzime! Cert este ca deja s-a intrat în criza de timp, nu prea mai este nimic de facut, resemnati va trebui sa aceptam un nou imperialism cincic si nu lipsit de sete de sânge!
Cu toate acestea nu America va fi câstigatoare ci asa cum am spus cel ce asteapta în umbra, cel ce foloseste America în speta pe acest degenerat! America nu este nimic altceva decât un instrument, ca ea se crede dumnezeu, asa se întâmpla deseori când Adevaratul Dumnezeu, i-a mintile! Cine vrea sa spere ca va fi mai bine, sa spere. Dreptul la speranta este un drept al omului propagat cu mult suces cu un cinism demn de armata demonilor!
Sambata, 28 Septembrie 2002   03:06:20 (GMT-7)
Asterix (Greece)
Draga Marius,
a venit dupa parerea mea timpul intelepciunii.
Baieti si prieteni, in ultimele 18 luni am avut niste experiente unice care m-au facut sa-mi reformulez modelul realitatii in care traim in mod radical.
Se pare de asemenea ca aceastei Cafenele i-a fost insarcinat de Doamne Doamne sa formuleze intr-un mod pacifist, cu iubire mutuala, intelepciune si seriositate Revelatia pe care o asteptam de mult timp.
Eu am ajuns la concluziile mele, am evidenta extraordinara, mesajul este a unei epoci noi fara ganduri rele sau de razbunare, dar de iubire si intelegere, pentru ca asa cum am inteles eu lucrurile, cam tot ce stiam este gresit, deci responsabilitatiile nu au de-a face cu oamenii simplii, precum noi, dar cu cei ce prost trag sforiile.
Am lucruri foarte interesante sa va spun, cred insa in opinia exprimata direct si in dialog deci as vrea sa purtam aceste doua zile o mica discutie pe subiect din care sa tragem anumite concluzii, care dupa parerea mea are trebuii in continuare date la cei responsabile pentru carmuirea omenirea.
Va dau un examen greu, dar asa se pare ca vrea Doamne Doamne sa fie lucrurile, adica are mai multa incredere in oamenii simplii decat in cei ce ne conduc.
Asa ca va rog sincer sa-mi raspindeti daca santeti interesati la un astfel de dialog, parerea mea este ca trebuie sa avem acest dialog, si voi revenii spre seara pentru continuare.
Credeti-ma pe cuvant ca lucrurile sant deosebit de interesante dar par de asemenea optimiste pentru toti.
Sambata, 28 Septembrie 2002   02:35:10 (GMT-7)
Cartea de Bucate (Canada)
Multumesc mult Marius pentru excelentele tale retete.


Nu, n-am uitat de promisiune, insa ca orice Carte de Bucate (care se respecta) sunt nitel cam prins(a) cu pregatirile pentru toamna.



ps: AIUREA'N TRAMVAI!...a se citi proiectul acela al meu, n-am timp nici sa rasuflu


Sambata, 28 Septembrie 2002   00:30:46 (GMT-7)
S/Z (Canada)
Purandelule, ar fi trist sa fiu trista cu o Toamna asa frumoasa. Vazusi ce frumos aramesc frunzele? Parca e jar intrezarit prin cenusa si vreascuri inca verzi. In rest, toate curg precum apa la chiuveta: mai cu mil, mai cu calcar, mai cu e-coli :-) Precum in viata.
Tuica n-am, dar dau o prajitura de la nea' Marcel. Aia cu ciocolata (ca iar am uitat cum se numeste).
Trecui pe Decarie intr-o zi si vazui o ditamai magaoaia de camion cu un nume de-mi aduse aminte de batiscafuri. Dar pina sa-mi notez numarul de telefon, s-a schimbat stopul si am luat-o din loc (si eu si camionul). Si cind te gindesti ca tocmai ma pregateam de mutat. Dar, acum... s-a ispravit! Sunt pe jumatate mutata, si de restul sanatate. Ca trebuie sa deconectez in curind tot sistemul (virtual). Si de fapt, am cam ispravit ce am avut de spus (nu mare lucru, ci doar salutari la inceput de Toamna). Si mai ales nu vreau sa isc vreo gilceava pe aici, ca ar fi pacat (ca nu asta mi-a fost intentia).
Vezi sa nu iti iei naravul de a vorbi asa curgator (ca apa la robinet) si cu juniorul, ca dupa aia ... o sa dea vina pe tine:-)
Sanatate si Toamna bogata si frumoasa!
S-a facut deja dimineata, asa ca va spun o Buna dimineata sau Buna ziua sau Buna seara, dupa fus la fiecare.
Gata, la culcare si pe altadata, ca mi-am facut norma pe citeva luni si e cazul sa plec inainte sa ramin:-)
Numai bine!
Respectele mele! S/Z
Vineri, 27 Septembrie 2002   23:59:01 (GMT-7)
Purandelul (Canada)
Mincatias ce sperietura sztico draga am crezut mincatias cam cazut in filmul cu lupii de pe canalul cu animalute si crocodilul hunter de taranaki care ma scoate din sarite mincatias cind il vad luptinduse cu crocodilii numai sa umple antena mincatias ce te dai ranita mincatias asa sztico ca inafara de un cal siun cornut de la l.a. picisa lumea ii civilizata si e la dieta cu ardei de la marius mincaias pregatirea de politehnist ca le are si cu coada cratitei si e mai ceva ca ala de vina nazisti elie si nu mai stiu ce berg mincatias nu lasa inamicul ca pitbulul si ii da peste nas numai cu superlative absolute ca la mama acasa mincatias!asta nui cearta sztico e doar facut fun de alde nicurile lui danny si breasla de oameni cu bun simt mincatias nu te plingaci ca aschiuta ca nu tine de cald,da mincatias o vadra de tuica si mai lasa mina asta trista de vestiar grupa c regional
Vineri, 27 Septembrie 2002   23:01:24 (GMT-7)
S/Z (Canada)
Salut, Marius!
Tu stii ca sunt destul de directa cind e vorba de directe si mai ales de indirecte. Deci...
Nu era vorba nici de convingeri, nici de idei, nici de altceva. Era pur si simplu personal. Cind esti, singur, neinarmat, ranit si o haita de lupi te ataca, convingerile, ideile sau altceva ale celui care iti intinde o mina ca sa te scape din cercul lupilor, nu are nici o importanta si nici o legatura cu convingerile, ideile, limbajul sau caracterul lui (poate nu ai observat ca nu am facut nici un comentariu la ce se discuta, ci am spus citeva vorbe cui am crezut eu de cuviinta si cum am crezut eu de cuviinta, fara sa atac pe nimeni).
Nu crezi?!
Daca asta raspunde la intelepciunea ta, nu pot decit sa ma bucur. Daca, nu, nu-i bai. Eu nu vin aici pentru altceva decit sa schimb o vorba din placere. Doar atit. De dispute, nu mai am nici chef, nici rabdare, nici gust si imi asum spusele destul de bine. Cind cred eu de cuviinta, tac. Daca am chef, spun citeva vorbe si atit. Crezi ca avem doua vieti: una in care sa ne certam si una in care sa ne intelegem bine?! Eu cred ca e destul de urita viata uneori ca se ne-o facem si mai urita cu buna stiinta. Daca te deranjeaza spusele mele, sa stii ca stiu si sa tac (daca inca nu ai observat; ca eu chef de cearta si dispute sterile nu mai am dispozitie, nici putere si, mai ales, tragere de inima).

Fiecare e facut cum e, si fiecare asuma ce este. Si fiecare are dreptul sa vada cum vede el. Eu va citesc ca pe o carte, si intr-o carte, sunt de toate: si bune si rele, si frumoase si urite, si hazlii si lipsite de gust. Eu am facut pace cu mine insami, dar pentru asta a trebuit sa fac pace cu lumea asa cum este. Si zau ca nu mi-e mai rau ca inainte. Cel putin sufleteste.
Dinspre partea mea, iti spun cu placere: hai sa lasam la o parte orgoliile, si sa ne spunem Buna ziua, cu sau fara intelepciune (eu nu cred ca sunt o inteleapta si nici nu stiu exact ce inseamna a fi intelept, stiu doar ca incerc sa invat sa spun ce cred de cuviinta si sa tac ce nu trebuie sa spun, si zau ca mi-e mai bine !)
In rest, toate cele bune si un an bun de scoala juniorului!
Cu respect, S/Z

Vineri, 27 Septembrie 2002   22:28:27 (GMT-7)
Marius (NETwork)
Din intelepciunea cafenelelor …

Daca ne place ceva si vine in acord cu propriile noastre convingeri, inseamna ca este “de bun simt”. Faptul ca cel care exprima ideea este, in mod fundamental, nesimtit, nu are nici o importanta…


Vineri, 27 Septembrie 2002   22:01:51 (GMT-7)
Marius (NETwork)
Cartea de bucate

In asteptarea mesajului tau, avind ceva timp liber la dispozitie, m-am hotarit sa experimentez cu niste retete vegetariene “ca la mama acasa”. Se pare ca gatitul professional necesita timp si rabdare, chiar daca mincarurile sint foarte simple. Iata deci o combinatie foarte populara de “salata de vinete” si “ardei copti”.

Salata de vinete
Se spala bine vinetele si se usuca pe un servet de hirtie. Dupa spalarea initiala a legumelor (valabil si pentru ardeii copti), apa nu mai trebuie folosita, pentru a pastra aroma deosebita de “copt” (de fapt “fript”). Se aseaza vinetele pe plita incinsa si se invirt pe toate partile timp de (aproximativ) jumatate de ora. Cind coaja exterioara s-a inegrit si “fleoscait”, iar prin gaurile create in timpul coacerii incepe sa iasa abur si lichid, se iau de pe foc si se lasa intr-o cratita sa se raceasca, atit cit sa poti pune mina pe ele sa le cojesti.

Se indeparteaza coaja, apoi se taie “pe lung” la capatul superior si se rad usor, cu un cutit, semintele, ca sa nu pierdem nimic din “corpul” legumei. Se aseaza vinetele curatate pe un fund de lemn inclinat si se pune deasupra lor un alt fund de lemn. Prin apasare, dupa inca o jumatate de ora sint eliminate sucurile acide care fac rau la stomac.

Se toaca vinetele cu un tocator de lemn (se poate si cu cutitul, dar acela taie in loc sa striveasca si pierde din aroma) pina cind capata o consistenta de “pasta”. Unii prefera sa le puna in mixer, dar nu ies la fel de bune. Se pun in vasul final in care se vor servi, se adauga sare dupa gust, apoi se freaca incet cu ulei (preferabil de masline “light”, dar si floarea soarelui este bun) ca atunci cind facem maioneza. La sfirsit se aduga ceapa taiata foarte marunt, se decoreaza cu felii de rosii si se pune la rece. Dupa cum observi, reteta este traditional romaneasca, fara maioneza si alte dresuri care ii modifica gustul. Se maninca pe pine “consistenta”, cu coaja, si garnitura de ardei copti.

Ardei copti

Se aleg ardei “drepti”, de orice culoare (dar rosii sau galbeni sint mai gustosi decit verzi), astfel incit sa poata veni in contact cu suprafata plitei in orice pozitie. Se pun pe plita si se coc pe toate partile pina cind cea mai mare parte a suprafetei lor s-a inegrit si coaja superficiala a inceput sa se desprinda. Se pun intr-o cratita, se sareaza si se acopera, lasindu-i asa pentru vreo jumatate de ora. Se curata de coaja superficiala arsa si, daca sint prea mari, se taie longitudinal, indepartind simburii dar pastrind lichidul din interior (ardeii romanesti – mai mici - pot fi lasati intregi). Se pun in vasul de servit si se acopera cu o vinegreta de ulei (preferabil de masline), otet (preferabil de mere) si sare. Se amesteca bine si se pun la rece.

Dupa doua ore, cu pine proaspata si o tuica de prune curata, sint un deliciu gastronomic!


Vineri, 27 Septembrie 2002   21:44:14 (GMT-7)
S/Z (Canada)
Danny, nu, nu te-am confundat cu nimeni. Uneori, si citeva cuvinte spuse la timp si cu bun simt sunt suficiente pentru un _multumesc din toata inima in mod deosebit_. Mai uit si eu uneori, dar de cele mai multe ori tin minte (incerc sa tin minte ce e bun, ceea ce imi face bine, ca de rau, e plina lumea). Si tin cont de context (cind e nevoie). Nu prea mai am obiceiul sa ma impiedic de ce nu ma atinge (sau mai bine spus de ce incearca sa ma atinga ... negativ); incerc sa iau de la oameni ce e bun si sa multumesc (cind pot). Chiar daca nu mai spun nimic, citesc. De cele mai multe ori zimbesc. In rest, lumea ca lumea ... vine si trece. Dar uneori un cuvint, face mai mult decit bine (tot asa cum ar putea face si rau).
Dintr-o Toamna frumoasa, Urari de bine!
Si urari de bine la toata lumea, cu tot respectul cuvenit, S/Z
Vineri, 27 Septembrie 2002   19:06:29 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Joitza,

Aha, asa se explica, ofcourse! Nu ii dati reteta de varza a la Cluj ca o aplica in Iraq, va inlocui varza cu molozul, carne... berechet ce mai conteaza o colaterala acolo... varza sa iasa, si trebuie facuta la foc mic... vre-o 10 - 15 ani ca sa aiba timp sa lase zeama cu cifra octanica. Hai sa fim corect: Return on investment este un principiu fundamental al pietei, deci daca vor cheltui vre-o 30-40 miliarde cu interventia ... ne asteaptam la un cash flow compus din depreciation, cash expenses, profit si acoperirea taxelor.
Avem nevoie de un contabil!


Vineri, 27 Septembrie 2002   13:30:19 (GMT-7)
Danny (NETwork)
Draga S/Z, ori vorbesti cu alt Danny, desi nu-mi aduc aminte sa mai fi fost vreunu p-aici, ori ma lasa pe mine memoria. Singurul lucru pe care eu l-as fi putut face, in ceea ce te priveste, este atit de neinsemnat, incit n-ar fi justificat nici macar un singur cuvintel, d-apai "in mod deosebit, multumiri din toata inima!".
Oricum, "Bine ai revenit!"
Vineri, 27 Septembrie 2002   11:10:06 (GMT-7)
Joita (COMmercial)
Taranaki
Varza a-la bushila!
Vineri, 27 Septembrie 2002   01:35:51 (GMT-7)
AS (NETwork)
Multumesc Aschiuta
Joi, 26 Septembrie 2002   22:59:36 (GMT-7)
S/Z (Canada)
IcsFails,
Tot pe bancuta cu cei care tac? Si eu o vreme si o alta vreme.
Ma intrebai ce face _pictorita_... Picteaza de placere (mai putin); A trecut de la pictura la BD si acum a trecut la 3D. Filmul de BD, animat (superb... vezi? sunt obiectiva ca o Mama) a fost prezentat intr-un festival. Asteptam cu nerabdare anul asta cu 3D. Pare ca incepe bine si cu placere. Si muuuuuuunca!
Salutari!
S/Z
Joi, 26 Septembrie 2002   22:52:49 (GMT-7)
S/Z (Canada)
Salutam Omenirea!
*
Domn'Taranaki, aveti mare dreptate. Domn' Tomazian e cu sarmalele si mamaliga (pe care nu o sa le refuz daca va mai avea la vremea cuvenita:-)
Cite gutui s-au adunat, Domn'Taranaki? Va trebui un panier mai mare (sau un dulap:-) Sa stiti ca eu v-am anuntat oficial cind au inflorit zarzarii si ciresii aici, dar cred ca erati plecat. Vara n-am vazut-o nici venind, nici plecind. Abia acum am vazut ca a venit Toamna. Ginduri bune!
*
Salut, Jack!
Daca asculti bine, ma auzi.
Durerile sfirsesc prin a trece.
Nici eu nu-mi mai pierd timpul. Ma pierd in el, si gata.
Intelepciunea vine cu rabdare :-)
Am sa adun sa iti mai trimit un pumn de puncte puncte, chiar daca nu-ti mai pierzi timpul prin CRL. Nu se stie cind are nevoie Omul de ...... Vezi unde pui iataganul ala cu care desparti literele din cuvinte, sa nu-l mai uiti pe undeva. Si asta face parte din intelepciune:-)
Sanatate!
*
Draga Miti,
Cumparai si eu o tona de carti in primavara asta de Acasa. Printre ele, si _Jurnalul_ lui Cartarescu. L-am citit, dar zau daca inteleg de ce s-a facut atita tam tam. Cel mult am zimbit si am cules metaforele din el. Poate pentru ca viziunea mea despre România este din ce in ce mai diluata, inlocuita doar cu nostalgia. In schimb, am reusit si eu in sfirsit sa am _Orbitor-aripa stinga_ si _Corpul_. Astept cu nerabdare sfirsitul trilogiei, adica _Orbitor-aripa dreapta_. Superbe!
Dupa ce le-am citit pe amindoua, am facut pace cu tot restul a ceea ce a scris Cartarescu (in afara de poezie).
Urari de bine!
*
Danny, in mod deosebit, multumiri din toata inima! Vei sti tu pentru ce.
*
Cu acelasi respect si urari de bine la toata suflarea cafenauta,
S/Z
Joi, 26 Septembrie 2002   21:34:47 (GMT-7)
Purandelul (Canada)
Mincatias calare iar ai dat cu spercaiala de ddt prin cafenea mincastias nu corectie la espresie mincatias corectie la estetica mincatias trebuie sa faci ca ti sau lungit urechile ca la magar mincatias trapul lent de bicopitat cu studii la sorbona din bengal.mincatias calare tu crezi cai speriat vestul daca teau acceptat la emigratie pe punctele lui nevastata mincatias si acum te rasbuni pe bastinosi ca nu teau decorat la mirabel la sosire? mincatias pardon dorval mincatias ca tu ai aparut dupa ultima ploaie parca mincatias si teai umflat ca ciuperca aia alba de se da rotunda mincatias de si livius stie ca se numeste "bashina calului" Avelo fratelo by za way imparte mincatias god blesurile cu precautie ca e naravasi si da cu copita si e varza la raspuns la ghicitoare mincatias
c and a mincatias eu iam zis ca nu ma bag ca sint impartial ca nam nici un prejuje si ca sa faca ce frea ca mie imi place argintiul la corvete si hustlerul lam cumparat sil tiu sub perna sa nul gineasca piranda cind da cu aspiratorul! Avelo rromanes!
Joi, 26 Septembrie 2002   21:03:35 (GMT-7)
Marius (NETwork)
Calarica mica (asa ma adresez mintisoarei tale, mare e doar pentru nerusinare).

Ce scrii aici ti se aplica perfect:

"Mare noroc avem ca nu doare prostia, dar si mai mare ca nici ipocrizia nu doare. "

In general, toata contributia dtale din care am extras citatul e o minciuna. Adica iar te-ai trezit vorbind prostii. Think about it!


Joi, 26 Septembrie 2002   19:41:26 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Calare,

Acuma nu ca sa dau apa la moara admiratorilor domnului Bush... expresia cu "invidia pentru libertatea, bunastarea si democratia americana" etc au fost folosite cu mare success si de alt mare conducator de stat, numai ca vorbea in limba germana si il chema Hitler, de aici probabil si afirmatiile acelei doamne din Germania.
In baza acelor cuvinte poporul german si-a aparat dreptul la bunastare democratie si libertate!
Joi, 26 Septembrie 2002   19:14:29 (GMT-7)
Livius (NETwork)
god bless america

god bless canada

god bless romania

Joi, 26 Septembrie 2002   19:13:41 (GMT-7)
Livius (NETwork)
god bless america

god bless canada

god bless calare
Joi, 26 Septembrie 2002   18:48:30 (GMT-7)
Calare (NETwork)
Am trecut pe la Idee si iar am dat de Marius. Inceteaza mai traftorila sa folosesti expresii de genul, "god bless america , daca ati traii aici...", ca tu nu traiesti in USA, ci in Canada. Daca nu stii, iti spun eu ca sunt doua tari diferite si, inca independente.
Mare noroc avem ca nu doare prostia, dar si mai mare ca nici ipocrizia nu doare.
Joi, 26 Septembrie 2002   18:14:00 (GMT-7)
Calare (NETwork)
Imi recunosc greseala asa ca reformulez fraza care i-a dat batai de cap lui Mariusica, pardon, vroiam sa zic batai de gat ca de unde cap la el...
Vroiam sa spun ca voi mai Mariusica, astia batuti cu tramvaiu-n cap, va dati toti specialisti in tot felul de domenii si eu chiar cred ca sunteti, desi ati facut scoala aia proasta din ro, cu profesori incapabili, bla bla bla. Colegii vostrii, cei care au facut excelenta scoala de-aici, sunt asa, ca din intamplare, ceva mai dobitoci ca voi. Cel putin asa spunteti voi.
Acum mai mariusica, copii n-am, dar dintre toti colegii mei "bashtinoshi" (merci max) n-am auzit pe vreunul sa-si aminteasca cu placere sau respect cine i-a fost profesor in generala sau in high school la nu stiu ce materie, ori daca facem un apel la toti cafegii sunt sigur ca nu este unul care sa nu se gadeasca la vreunul din fostii lui profesori cu placere si mai ales respect.
C&A; are dreptate, baza materiala a invatzamantului in ro era... inexistenta, dar materia propusa si profesorii in mare majoritate faceau diferentza.

Joi, 26 Septembrie 2002   16:55:14 (GMT-7)
C&A; (EDUcational)
Puradelule mancati-as, zii lu' junioru' sa se bage pe pieicidoaica de la Husler, mancati-as, ca aia e fata darnica si cu relatii si-i plina de parai, de Mertane si celulare, ca daca se baga pe ochelarista ailalta cu PhD se face de ras in satra ca astea care se-apuca de phd-uri is mai urate ca poza din buletin si-s si complexate ca-s grase si se-apuca de fracut foame de-ajung scoabe de parca n-ar sti ca puradelului ii place sa aiba pe ce pune mana.

Joi, 26 Septembrie 2002   16:08:38 (GMT-7)
C&A; (EDUcational)
Dom' Marius,

Nu stiu cum a fost pe vremea lu' Regretatu' decat din auzite, nu ma bag. Am auzit ca prin anii '80 tanti Leana daduse ordin sa nu se mai sustina nici un doctorat, vroia sa fie singura somitate din tara. O fi sau n-o fi adevarat numai Dumnezeu stie. Ce v-am spus eu ieri nu e din auzite ci din proprie experienta. Cunosc cativa lectori care si-au dat doctoratul dupa '90, am fost la sustinerea tezei si pot spune exact cat de bine pregatiti au fost sau cat de valoroasa a fost teza. La unii se vedea clar ca au muncit saracii de le-au sarit ochii cate 7-10 ani, printre picaturi ca aveau de predat la studenti, plus laboratoare, plus stat la zeci de cozi sa-si plateasca impozitul la casa la masina sau dracu mai stie la ce, plus niste meditatii ca salariul de mizerie pe care-l aveau nu le ajungea... Se vedea ca le merge mintea, se vedea ca daca ar fi avut aparatura si reactivi ar fi putut face mult mai mult. Tot respectul pentru astfel de oameni, chiar daca teza in sine era slaba si rezultatele nepublicabile intr-o revista cat de cat serioasa. Pe de alta parte am asistat si la comedii de doctorate, nici nu vreau sa va mai povestesc! Ce m-a surprins la toate sustinerile a fost atitudinea comisei de evaluare a doctoratului. Dupa ce candidatul si-a prezentat teza in decurs de vreo ora, au urmat 2-3 intrebari de forma (!)dupa care seful comisiei s-a ridicat in picioare si-a 'emanat' ceva de genul: "am asistat la o prezentare de exceptie...rezultate exceptionale... " (m-asteptam din clipa in clipa sa se ridice lumea in picioare sa strige "Ceausescu-PCR"). Dupa care imediat s-a trecut la mancare si bautura. Si dai chef nene, ca doar asta era adevaratul scop al intrunirii. Am ramas masca!

La englezuti nu vii nene cu catel si cu purcel, ai doi indivizi care te examineaza, unul din afara universitatii care decide daca te trece sau te pica si unul din interior care teoretic ar trebui sa te apere in caz ca "externu" te nedreptateste, dar in realitate te freaca si el de te-ndoaie. Am imbatranit cu 10 ani cand fu randu' meu acu' doi ani. Trei ore si jumatate m-au chinuit ca pe Isus. Trei ore numai si numai de intrebari! S-au legat absolut de fiecare detaliu: "la pagina cutare, randul 15 ai scris ca... asa si pe dincolo" dupa care pac intrebarea! Si la fiecare raspuns mai venea 2-3 intrebari.

Joi, 26 Septembrie 2002   15:06:33 (GMT-7)
Marius (COMmercial)
Bai Calare Nerusinare Mare

Tie nu ti-e rusine sa-I faci la gramada “dobitoci fara margini” pe ”bastinasii” care te-au primit aici cu bratele deschise, intr-o tara in care miliarde de oameni din lumea asta doar viseaza ca ar putea trai?

Modul in care te manifesti denota un complex puternic de inferioritate fata de acesti bastinasi, in fata carora probabil te-ai facut de ris in multiple imprejurari, cam sterg cu tine pe jos sau te evita cind apari la orizont (cu caracterul asta jegos nu e de mirare) si te defulezi injurindu-i pe cafenelele romanesti (unde nu te pot citi). Ai avea curajul sa te duci la unul sa-i explici cit e el de dobitoc si cit esti tu de destept?

Cit priveste “explicatiile” despre invatamint, pariez ca n –ai copii pe care sa-i fi dat la scoala si vorbesti, ca de obicei, din auzite. Ai incercat si tu un curs care ti-a depasit puterile intelectuale, de unde pornirea dusmanoasa impotriva profesorilor. Te-ai gindit ca “good question” este o continuare fireasca cu traducerea “cita timpenie!” in reactie la intrebarea dtale?
Think about it.


Joi, 26 Septembrie 2002   14:52:33 (GMT-7)
maxbetivul (unknown)
Calare
"Din vreo oarecare intamplare, colegii vostrii "bastinasi" sunt niste dobitoci fara margini"
parkâ se spunea "bâshtinoshi"
"Think about it"
pâi
Joi, 26 Septembrie 2002   13:19:58 (GMT-7)
Calare (NETwork)
Nea C&A;,
Acum nu prea stiu eu cum e scoala in Scotia lu matale, dar iti spun cum este aici.
Pana la nivel de colegiu este execrabila. Codashul clasei cand vine din romania, fara sa cunoasca inca franceza este printre cei mai buni din clasa. Intre colegiu si facultate nu este mare diferentza. Se da foarte mult de lucru acasa si gata. Profesorii, si de colegiu si de facultate te pun sa le cumperi cartea, care costa in general intre 70 si 100 de piastrii si iti dau tema pt acasa materia pt lectia viitoare. Asa ca te apuci frumusel si citesti lectia respectiva pana iti dai seama ca oricaat ai citi-o, mai mult n-ai cum sa pricepi, acela este momentul in care se cheama ca ai invatzat, dupa aceia te duci la scoala unde profesorul insira 2, 3, 4 table cu materia respectiva, care pentru un motiv sau altul iti este total straina. Te dumiresti abea la discutii ca profesorul este "en train" sa faca o schimbare in carte lui. In sfarsit incep intrebarile, asa ca ai posibilitatea sa-ti arati nestiintza. Chestia cu "c'est une bonne question" devenind cu timpul ultima pe care ai vrea s-o auzi, dar cum n-ai incotro trebuie sa asculti politicos si urmarea, "am sa ma interesez si-am sa-ti raspund data viitoare" Cand constati ca pentru data viitoare are de raspuns la nu stiu cate "bonnes questions"
iti trece cheful. Da, se face scoala la facultate, dar numai daca inveti singur acasa. De altfel se spune ca pt fiecare curs de 3 ore, trebuie sa inveti 9 acasa. De laboratoare nu mai vorbesc.
Cat de proasta a fost scoala in Romania o dovedeste faptul ca toti ati studiat acolo, toti sunteti ingineri, doctori, sau mai stiu eu ce si toti sunteti apreciati si va credeti (eu cred ca sunteti cu adevarat) valorosi. Din vreo oarecare intamplare, colegii vostrii "bastinasi" sunt niste dobitoci fara margini.
Think about it.
Joi, 26 Septembrie 2002   12:44:34 (GMT-7)
Calare (NETwork)
Coane Taranaki,
Sunt de acord cu mata si chiar ma avant sa afirm: Romani, vi- se pregateste ceva!!
Sigur ca se poate face rau cu o unghiera, mai tai naibii vreun unghi de aterizare sau ceva. Carolina (btw, este vechea noastra Uki, daca inca nu te-ai prins) a gasit de cuviintza sa intrebe daca poate lua cu ea burghiele acelea fine, ca daca n-ar fi intrebat probabil ca n-ar fi fost nici o problema, ce sa faci cu ele, root canal? Este mai important sa ti-se spuna "niet", sa te obisuniesti cu "niet", pentru ca orice dobitoc stie ca nu poti deturna un avion cu o unghiera sau un burghiu, (doar daca este unul cat o bata de baseball), iar cine poate, atunci iti spun eu ca o poate face si cu mainile goale.
Sigur ca pe vremea cand barbatul Carolinei isi lua pusca la bagajul de mana, nu prea se deturnau avioane, iar cand se intampla nu erau avioane americane, asa ca "masurile de securitate" erau mai putin importante, dar elocvent in acel caz este ca omul a fost tratat conform prezumtiei de nevinovatie, ceea ce in ziua de azi a devenit, ca multe altele, o vorba goala, foarte goala, cam ca bibilica lui Marius. A fost nevoie de un PAn Am, ca sa se schimbe toata mustaria, pentru toata lumea.
Dovada ca prezumtia de nevinovatie este o vorba goala in US este cazul celor care sunt detinuti FARA PROBE in aceasta clipa (intre 500 si 600 de musulmani) si carora serviciul unui avocat se este interzis
La intrebarea unui avocat :In baza carei legi nu-mi pot vedea clientul? raspunsul a fost pe cat de shocant pe atat de scurt. "E o lege secreta". Ar putea cineva sa-mi explice ce-i aceea o lege secreta? Cine voteaza o lege secreta? Unde este discutata si eventual amendata o astfel de lege? Si dupa toate astea mai apare si Marius sa-mi spuna cat de unsa este democratia in us. BS ma' man. BS
Joi, 26 Septembrie 2002   12:37:00 (GMT-7)
Carolina (COMmercial)
Intr-adevar, domnule Taranaki, barbatul meu gateste nemaipomenit de bine! Are o colectie de aproape o suta de carti de gatit! Ha, ha, ha! Specialitatea lui o reprezinta mincarurile din carne de vinat, peste, ciuperci si seafood. In fiecare toamna a facut gem din fructe salbatice, pe care le-am cules impreuna, a uscat ciuperci adunate tot de noi doi si a conservat somon.
De altfel, cam tot ce stiu acum in materie de gospodarie, timplarie, gatit, pescuit, vinatoare, outdoors ori a calatori ieftin in tarile europene, despre a healthy life style ori cum se calculeaza income tax sau cum se vorbeste la telefon, pe linga numele a sute de pasari, arbori, plante ori pesti, de la el am invatat.
Asa ca suntem pregatiti sa ajutam pe doamna caiverzi la casa cea noua!
Joi, 26 Septembrie 2002   11:18:26 (GMT-7)
Asterix (Greece)
Draga Marius,
iti multumesc pentru link. Eu m-am cam schimbat in ultimul an. Acum imi place sa citesc opiniile celorlalti, adica ascult. Deci spre fericirea dumneavoastra nu voi participa la diversele dezbateri.
Salutari la toti prietenii cafegii.
Joi, 26 Septembrie 2002   10:31:48 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Joita,

Care varză?
Joi, 26 Septembrie 2002   10:29:34 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Carolina,

Pun la bataie o ciocolata cu crema de capshuni ca sotul dv. gateste excelent si stie sa tricoteze. Corect?

Revenind la chestia cu controlul la aeroporturi... faptul ca imi confirmati ca si la dv. continua sa se foloseasca ustensile de metal ma face sa cred ca de fapt scopul acestor controale este cu totul altul, poate ca sunt eu un pic paranoic dar cred ca se refera la un nou nivel de exercitiu al controlului asupra maselor sub pretextul "securitatii".
Inca nu imi dau seama de scopul urmarit dar ceva nu este in regula.

Stima!
Joi, 26 Septembrie 2002   10:27:15 (GMT-7)
Joita (COMmercial)
varza
Joi, 26 Septembrie 2002   10:23:49 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domnu' Marius,

Nu am nici ce-a mai mica idee despre alte institutii, deci nu pot sa va contrazic. Im privinta "admiterii", lucrurile nu erau chiar asa de negre, in general un Profesor avea intre 2 si 4 doctoranzi, uneori chiar si sase. Unii profesori erau mai solicitati si nu isi puteau permite sa aiba mai multi, altii se plangeau ca nu sunt candidati doritori de PhD.
In Ro, fiind foarte multi absolveni era desigur concurenta la unele facultati si, actiona sistemul "PCR" (pile, cunostiinte, relatii)
La facultatea mea doar 15-20% din absolventi mergeau sa lucreze in domeniul lor de activitate, de aici probabil si lipsa de candidati.

Stima!

Joi, 26 Septembrie 2002   09:44:16 (GMT-7)
Calare (NETwork)
Ca sa nu vezi ca US vrea neaparat sa intre in Iraq si cauta cele mai aiuristice motive, ignorand orice temei legal sau chiar moral, trebuie sa fi un idiot total.
Am senzatia cateodata, ca o fortza superioara cu influentza asupra administratziei, tine cu tot dinadinsul sa discretiteze america, "visul de aur al omenirii", atat de caraghioase sunt actiunile cetei prezidentiale. Va promit eu ca nu vor reusi, ultima perioada de timp dovedind ca cei mai multi care au venit in America n-au facut-o pentru "freedom", nici pentru "rights", ci pentru bani si sunt gata oricand sa-si vanda libertatea pentru un presupus sau real confort financiar. Spusele presedintelui de-acum mai an cum ca USA a fost atacata pentru ca lumea este geloasa pe libertatea si democratia americana (manipulare ieftina care nici la APACA n-ar tine) s-au dovedit fara temei, dat fiind ca libertatile si drepturile pesoanelor au fost ciopartzite destul de serios cu acordul boborului.(format in mare parte din emigranti), care nu a dovedit prea mare atashament fatza de aceste valori, mai ales cand s-a vazut amenintzat in confortul lui imediat, bingo-ul de luni seara, filmul de marti seara (ca-i biletul la jumatate de pret), schimbat butelia la piscina si alte fitze de-astea.

Joi, 26 Septembrie 2002   09:13:11 (GMT-7)
Marius (COMmercial)
Dl.Taranaki

Probabil ca, asa cum spuneti, doctoratul era o treaba grea DUPA ce obtineati admiterea, mai ales ca trebuia sa mergeti si la slujba in paralel. Problema pe care am ridicat-o se refera la perioada DINAINTE de admitere, cind sansele de a obtine un loc la doctorat erau practic nule pentru cineva din afara "sistemului" (de pile si relatii). Daca va aduceti aminte, “schemele de salarizare” in invatamintul superior erau practic inghetate, iar politica partidului era sa limiteze numarul de doctori, care, o data investiti, aveau dreptul la o pozitie mai buna si un salariu mai mare. Prioritatile admiterii la doctorat (cel putin in domeniul meu) erau:

- copiii de shtabi

- persoane cu pozitie de influenta in institute de cercetare sau fabrici, care sa poata, in schimb, orienta ceva fonduri catre activitatile asa zis de cercetare si productive ale facultatii

- cadre didactice din cadrul facultatii

Deci daca te aflai in nenorocoasa pozitie a unui tinar profesional cu rezultate scolare foarte bune, ceva realizari la locul de munca, idei si energie dar fara pile, canci doctorat!

Trebuie de asemenea sa precizez ca scoaterea mai multor locuri la doctorat dupa 1990 a fost facuta ca o corectare a situatiei precedente, cind numarul locurilor a fost total insuficient. Aceeasi situatie a avut loc in cercetare, unde s-au scos brusc pe piata posturi de cercetatori stiintifici, unii facind salturi peste mai multe grade pentru care ar fi avut nevoie de vreo 10 ani in epoca ceausista.

In final, data fiind situatia economiei romanesti, titlurile n-au prea mai contat. Decit ca sa le pui in resume cind aplicai pentru o slujba in tara de emigratie.


Joi, 26 Septembrie 2002   06:31:34 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
"Condoleezza Rice, President Bush's national security adviser, says Saddam Hussein has sheltered al Qaeda terrorists in Baghdad..."

Ha ha!

Big news la CNN! Bush saracu' nu mai stie cum sa isi justifice ... inteligenta debordanta.
USA are memoria foarte scurta a uitat cand ii pregatea teroristi in US si in campurile din Afganistan, mai sa fie... niste lecitina ceva?
Joi, 26 Septembrie 2002   05:45:58 (GMT-7)
aschiuta (Romania)
Sanatate boieri dumneavoastra
Duduca S/Z plecaciune si din partea mea.Sanatate.a
Frumoasa Angela plecaciune duduca si "vint bun din pupa" pentru anul care incepe! Primul an este mai greu ,mai ales pentru parinti :o) apoi se obisnuiesc cu necazu si gata trece :o). Povestile mele vinatoresti erau mai ales pentru boier Danny ca sa stie ca nu esti doar frumoasa ci si puternica (hi,hi,hi) :o).Cind am coborit din munti am promis soferului ca mincam un gratar undeva si nu am avut unde decit acolo la Gilau ... sti tu... Inchipuieti noaptea pe la ora 23 tata peluza luminata feeric si totul stralucitor si minunat.Ce-i drept lipseai tu insa am fost impresionat de frumusetea locului si am mai luat o gura de aer curat innainte sa ajung in "civilizatie".Cind oi "dovedi" pe El Maximo Prezident Gogu doi,sa sti ca ne vom gindi si la tine.Sanatate duduca si numa bine tie si celor dragi tie.n
Boier Taranaki ba s-avem pardon eu sunt cel cu gutuile... :o) sanatate boierule si ia si de la mine o gura de palinca asa ca antrenament la ce urmeaza sa-i fac boierului Gogu2 :o) Sanatate.a
Boier Goguleeeee "caminu sapte Observator" ma maninca pe timpul vizitei pretioase si greu cred ca vom putea intra in contact,daca citesti mesajul si ai cum sa scrii atunci spune-mi,rogu-te, la telefonu cela (de care ziceai) de la ce ora ( dimineata6-7) pina pe la ce ora seara ( 23-24) raspunde secretara sau pajul? Eventual duminica dupamasa te invit sa-ti arat prunii din care vom bea noi cindva.... cindva (hi,hi,hi)palinca si sa ma laud si io cu una alta.Daca nu ,luni, la scoala, ma poti provoca la o babaroasa.Sper ca ai papornita destul de dolofana si plina, ca mi-ai adus si mie acolo citeva lire ... capitaliste .Sanatate si sper sa ne vedem sanatosi.a
Duduca cu nume de zeita :o) sper sa reusesti la... daca e pe bune ... Succes! sanatate.n
Duduci , boieri dumneavoastra, fiindca-i toamna si vremea pastramei si a tulburelului la toata lumea o cupa de tulburel.Sanatate.a
Doamne ocroteste-i pe romani oriunde-ar fi si de orice culoare.a
Miercuri, 25 Septembrie 2002   23:43:29 (GMT-7)
Taranaki (unknown)
Domu' Marius,

Nu generalizati! La Institutul de pe care l-am terminat eu, si unde am avut onoarea sa predau part time pentru o scurta perioada de timp, a obtine un doctorat era mare lucru, necesita multa munca (mult mai multa ca un PhD overseas) si era foarte greu deoarece, spre deosebire de occident unde de obicei obtii o bursa, in Ro, candidatul trebuia sa se duca si la servici in timpul asta. Am auzit de un singur caz in care unul dintre candidatii PhD era pilos - ofiter SRI, care a terminat cu note mari tot pe chestia asta. Dar partea interesanta este ca si-a depus cererea acum cativa ani, deci nu inainte de '89, nu cunosc insa daca a obtinut titlul sau nu.
Desigur ca existau favoritisme si tot tacamul, dar acest lucru se intampla pe o scara mult mai ampla in occident as well, si mult mai pe fata. Asa ca...

Stima!


Miercuri, 25 Septembrie 2002   22:14:35 (GMT-7)
Purandelul (Canada)
Mincatias c and a ai pus punctul pe i mincatias si mai bagat la dilema mincatias am la mine in vecini 2 fete de peste majorat bine mincatias una are doctorat mincatias si e over preparata mincatias pentru sistem si alta la fel de frumusica mincatias insa numai cu articole publicate la magazinul stiintific natural hustler de circula fata numai in corvete si la toace fine cami intoarce capul la purandelul al mic de parca ar fi pe rulmenti ce sa ma fac mincatias spre care sal imping mincatias ca e vinos purandelul meu si vreau sa aleaga da best for him mincatias?
Miercuri, 25 Septembrie 2002   21:46:17 (GMT-7)
Marius (NETwork)
C&A;

Ce ai uitat sa spui este ca doctoratul in Romania comunista era pre-aranjat, cu locuri limitate si dinainte ocupate, astfel incit majoritatea doritorilor nu puteau nici macar sa se inscrie la el, nu numai inainte dar si mult dupa virsta de 40 de ani, daca nu cunosteau pe cine trebuia la rectorat, decanat si catedra. Iar dupa '90 s-a "dat drumul" la doctorat pe banda rulanta de s-a facut doctor tot poporul, indiferent de contributiile stiintifice inestimabile.


Miercuri, 25 Septembrie 2002   17:22:36 (GMT-7)
C&A; (EDUcational)
Nea Gogu,

Vezi bre ca iar ti-au furat astia chirpicii sa se bata cu ei in piept. Ti-am zis eu c-o sa iesi lipsa in gestiune! Bre nea Gogu, noroc cu internetu' asta ca altfel nu stiam din ce natie de meseriasi ma trag, sa-nnebunesc de te mint. Auzi bre, ce zice prostimea, cica la noi pe plai ar fi cei mai meseriasi profesori din lume. Si eu ca prostu' am plecat de nebun in lume sa fac carte adevarata! Imi vine sa iau barda de la Rambo sa-mi trag vreo doua in outze de ciuda!

Am aici pe palier o babuta simpatica, celebra in toata lumea. Are zeci de articole publicate in reviste tari unele dintre ele publicate chiar in "Science" si "Nature", cele mai tari din lume (mai mult de-atat nu se poate). Doua etaje mai jos mai sint doi flacai, un englez si un american si mai faimosi, astia publica cel putin un articol pe an in Nature sau Science. Cum o putea gluma asta de sistem de invatamant anglo-saxofon sa produca astfel de somitati nu prea inteleg!

Acu' vreo doi ani, la o cafea ma intreba un "bastinas" cam care-i daravela cu profesorii din Romania ...cat de faimosi sint ... in ce reviste publica. Ma facui grena de rusine neica. Am dat-o eu cotita "ca sa vezi ca la noi nu prea sint conditii... mostenirea grea..." c-o fi, c-o pati. N-au mai insistat flacaii, au inteles ca ceva e putred. Pai ce sa le spun nea Gogule, ca jumate din conferentiarii si lectorii din Romania nu au nici macar doctorat? Ce sa le spun ca profesorii care au doctorat l-au terminat cu chiu cu vai pe la 40 de ani si ca n-au publicat decat 5-6 articole si alea in reviste romanesti pe care nu le citeste nimeni? N-am putut nea Gogule sa le spun asta desi era adevarat. N-am putut pentru ca am multi prieteni printre profesori, oameni de treaba si foarte inteligenti care n-au nici o vina ca si-au mancat 3 sferturi din viata in "cea mai dreapta dintre oranduiri". Daca ar fi avut norocul sa se nasca intr-o tara normala unii dintre ei ar fi ajuns egalii celor din vest. E adevarat ca sint si multi cioflingari printre profesorii din Romania (de-alde Titus Filipas din forum, daca-l stii), din aia facuti pe puncte, care debiteaza enormitati de genul "profesorii universitari din America sint niste idioti care n-ar putea face fata intr-o universitate din Romania". Cand aud cretini din astia bolsevici dandu-si cu chirpicu-n chept cat de tari sint ei nene, mai ca-mi vine sa le explic occidentalilor cat de tare e de fapt sistemul de invamant mioritic. Dar tac nene, tac ca daca deschid gura ii fac de doi lei si pe neica-nimeni astia, dar si pe profesorii la care tin.



Arhiva Cafenelei
Retur la Prima Pagina