The Tunes - Bright Yellow Sun

Yö - Kuolematon

Liekki - Rajan piirsin taa

Shake - Lego-palikoiden rakentelua ja Tetriksen pelaamista

Liquid Blue - Supernova

Leonard Cohen - Dear Heather

Shake ja Zacharius Carls Group - 45 Special, Oulu 16.2.2005

Kaihoro - Mainheadskull

Urijaws - Dust, Hate & Superfate EP

Velcra - Between Force And Fate

Tuure Kilpeläinen - Just

Pelle Miljoona 50 v. - Nosturi, Helsinki 11.2.2005

The Dresden Dolls - s/t

Marble Frame - Promo

Pavians - s/t

Au Pair - Voiko tämä rakkaus olla synti

Major Label - Hold Breath Between Lines

Lovestone - s/t

Mesmer - Sugar Sermon

Mana Mana - Kuolla elävänä - live 2001

Murgeli - Tuulensuu

Unidentified Sound Objects - Richard D. Anderson Album

Rooms - White Noise Addiction

Sairio Shoreline Pathway - Lahja

Disco Ensemble - First Aid Kit

Astro Can Caravan - 21st Century Drifting Episode

Lapko - The Arms

Rubik - People Go Missing

Fat Bullets - Fat Chance!

Mercury Rev - The Secret Migration

Damn Seagulls - One Night at Sirdie´s

Riemufestivaali 2005 - S-Osis, Turku

Blueborn - Another Demo

Echo Is Your Love - Paper Cut Eye

2004 - Vuosikatsaus ja artistihaastattelut

2004 - Lukijoiden valinnat

2004 - Toimituksen valinnat, kotimaa

2004 - Toimituksen valinnat, ulkomaat

Rauli Haverinen - Siskoni, olet niin hiljaa

Strange Fruit - Cold Blusion




Sairio Shoreline Pathway
Lahja

Vertaile levyjen hintoja!
Tilaa Sairio Shoreline Pathway -levyt Platasta!
Lahja:

1. Liisankadulle
2. Planeetat
3. Lahja
4. Kuljen, Kuljen

Julkaisija: M.Dulor

Sairio Shoreline Pathway:

(kokoonpano vaihtelee)

Ohjelmointi - t
Laulu - Matti Johannes Koivu
Kitara - Antti Rajala
Koskettimet - Tuomas Ilmavirta
Klavinetti ja huilu - Kauko Kiisseli
basso - Manuel Tilli

Kotisivut





Julkaistu: 4.02.2005
Luettu: 164 kertaa
Kirjoittanut: Olli Varis

Pop/rock -kappaleisiin liittyvä genreajattelu on ihmeellinen juttu. Radion syntyajoista lähtien on ollut voimassa ajatus siitä, että popkappaleen kuuluu kestää noin kolme ja puoli minuuttia; säkeistö ja kertosäe esittelevät laulun ytimen, väliosassa taas teemasta poikkeaminen on jopa suositeltavaa ennen paluuta loppuosan toistoon.

Elektronisessa musiikissa tällaisia lineaarisuuden imperatiiveja ei ole ainakaan samassa mielessä olemassa. Ilmaisumuoto antaa artistille mahdollisuuden sukellella elektronisen pulputuksen valtamerissä kiireettömästi, popdogmien ulottumattomissa.

Hämeenlinnalaisessa Sairio Shoreline Pathway -kollektiivissa nämä kaksi filosofiaa on juotettu yhteen varsin onnistuneesti. SSP:n uuden Lahja-ep:n biisit voisivat akustisella kitaralla soitettuina vaikuttaa poplauluilta, mutta säkättävät konerytmit ja monikerroksiset sovitukset saavat lopputuloksen kuulostamaan folkin, ambientin ja elektron sekoitukselta. Neljä biisiä sisältävän Lahjan kappaleet on liimannut kasaan mystistä t-nimimerkkiä totteleva taiteilija, joka on koonnut ympärilleen joukon vierailevia muusikoita, säveltäjiä ja sanoittajia – nimekkäin heistä lienee levyn lauluosuuksista vastaava Ultramariinin vokalisti Matti Johannes Koivu.

Toisin kuin Radiohead, joka muunsi elektrovaikutteisella Kid A- levyllään Thom Yorken äänen paikoin liki tunnistuskelvottomaksi, SSP:ssä Koivun haikeat lauluosuudet luovat kokonaispalettiin aimo annoksen orgaanisuutta. SSP:n kokonaissoundissa melko alas miksatut lauluraidat ovat kuitenkin vain instrumentti muiden joukossa, yhtä tärkeään rooliin nousevat siellä täällä seikkailevat puhaltimet, koskettimet sekä folk-kitarat. Mieleenpainuvimmaksi raidaksi nousee nimibiisi Lahja, jota björkmäiset jousisovitukset kiidättävät hienosti eteenpäin, eteerisen pianon tahdittamana.

Kokonaisvaltaisena Sairio Shoreline Pathwayn manifestina Lahjaa on mahdoton pitää sen 15-minuuttisen keston takia. SSP lupailee saatekirjeessään esikoispitkäsoittoa syyskuuksi. Siltä uskaltaisi toivoa unisen taustakerronnan lisäksi selkeämpiä koukkuja - tai genren huomioon ottaen – pikemminkin alleviivatumpia elementtejä. Esimerkiksi puhaltimia kuulisi mielellään enemmänkin, sen verran oivan lisäarvon klavinetti ja huilu tuovat levyn päättävään kappaleeseen Kuljen, Kuljen.

Toki Sairio Shoreline Pathwayn suomenkielinen popelektro on jo nyt persoonallista kuunneltavaa, poutapilvien sekaan vain toivoisi uhkauksen muutamista ukkospilvistäkin.
***
-Olli Varis

Tulostettava versio: Tulostettava versio


Olli Varis on paitsi huono ja paha mies, myös Rockmusican avustaja sekä eläkkeelle jäänyt basisti. Pysähdyttävintä musiikkia ovat Ollin mielestä tavalla tai toisella tehneet muun muassa The Doors, The Beatles, Bob Dylan, Pink Floyd, Nirvana, Pearl Jam, John Frusciante, Oasis, Muse sekä Ismo Alanko. Tätä nykyä Olli lukee paljon sanomalehtiä ja koskettelee syntetisaattoria Underwater Sleeping Society- nimisessä yksityisyrityksessä.