The Tunes - Bright Yellow Sun

Yö - Kuolematon

Liekki - Rajan piirsin taa

Shake - Lego-palikoiden rakentelua ja Tetriksen pelaamista

Liquid Blue - Supernova

Leonard Cohen - Dear Heather

Shake ja Zacharius Carls Group - 45 Special, Oulu 16.2.2005

Kaihoro - Mainheadskull

Urijaws - Dust, Hate & Superfate EP

Velcra - Between Force And Fate

Tuure Kilpeläinen - Just

Pelle Miljoona 50 v. - Nosturi, Helsinki 11.2.2005

The Dresden Dolls - s/t

Marble Frame - Promo

Pavians - s/t

Au Pair - Voiko tämä rakkaus olla synti

Major Label - Hold Breath Between Lines

Lovestone - s/t

Mesmer - Sugar Sermon

Mana Mana - Kuolla elävänä - live 2001

Murgeli - Tuulensuu

Unidentified Sound Objects - Richard D. Anderson Album

Rooms - White Noise Addiction

Sairio Shoreline Pathway - Lahja

Disco Ensemble - First Aid Kit

Astro Can Caravan - 21st Century Drifting Episode

Lapko - The Arms

Rubik - People Go Missing

Fat Bullets - Fat Chance!

Mercury Rev - The Secret Migration

Damn Seagulls - One Night at Sirdie´s

Riemufestivaali 2005 - S-Osis, Turku

Blueborn - Another Demo

Echo Is Your Love - Paper Cut Eye

2004 - Vuosikatsaus ja artistihaastattelut

2004 - Lukijoiden valinnat

2004 - Toimituksen valinnat, kotimaa

2004 - Toimituksen valinnat, ulkomaat

Rauli Haverinen - Siskoni, olet niin hiljaa

Strange Fruit - Cold Blusion




Unidentified Sound Objects
Richard D. Anderson Album

Vertaile levyjen hintoja!
Tilaa Unidentified Sound Objects -levyt Platasta!
Richard D. Anderson Album:
1. Second Molesong First
2. I.C.H.W.T.M.
3. Illalla
4. How Did We Get Here?
5. Salagalava
6.
7. AAEagle 1
8. AAEagle 2
9. one/MEAVY HETAL/day
10. nynne
11. Dreamseq 1
12. Staythe Hellaway

Unidentified Sound Objects:
Sami Pennanen


kotisivut

Julkaisija: pHinnMilk Records

Julkaistu: 5.02.2005
Luettu: 185 kertaa
Kirjoittanut: Henri Turunen

McGyver on varmasti monen 80-luvun alkupuoliskolla syntyneen poikalapsen suuri guru, jonka elämänohjeet ovat auttaneet vaikeissa tilanteissa. Herran opettama ”jokaisen ongelman voi selvittää, kun vain jaksaa yrittää” –mentaliteetti on ollut hyödyksi niin ala-asteen painimittelöissä kuin puberteettihuolissa. Onkin mitä hienointa, että Unidentified Sound Objects on nimennyt albuminsa kunnioittamaan kyseisen tv-sarjan päähenkilöä näyttelevää Richard Dean Andersonia. Toinen ilonaihe on, että pitkäsoiton ainoaksi ilonaiheeksi ei jää pelkkä nimi, vaan hieman häilyvän kokonaisuuden keskeltä pilkahtelee ansiokkaita tunnelmointeja.

U.S.O. on Sami Pennasen yhden miehen yhtye, joka on tehnyt kokeilevaa musiikkiaan jo 90-luvun puolivälistä lähtien. Richard D. Anderson Album on maestron mukaan mutanttidiskoa, joka ainakin silmät kiinni kuulostaa hyvältä kuvaukselta. Musiikki vaihtelee tanssittavista elektrobiiseistä minimalistiseen lo fi-häröilyyn. Meiningistä ponnahtaa aika ajoin mieleen Rättö & Lehtisalo -parivaljakon toilailut. Uniset kosketinmatot pörisevät taustalla ja rytmikkäät konerummut takovat hommaan tarvittavaa ryhtiä. Äänimaisema on suhteellisen syvä, vaikka soundit ovatkin jostain makuu- ja olohuoneen väliltä.

Biisit ovat hiljalleen itseään paljastavia kuvia, jotka muuttuvat koko ajan mielenkiintoisemmiksi. Kuitenkin lopullinen silaus jää paljastumatta. Ja musiikissa vanha lausahdus ”se mitä ei näe, on paljon kiihottavampaa” ei päde parhaalla mahdollisella tavalla. Pienellä näkemyksen teroittamisella kappaleista saisi kirkkaampia kokonaisuuksia. Kuitenkin muutama yksilö onnistuu jättämään itsestään erittäin positiivisen kuvan. Illalla on jännittävä yhdistelmä tanssittavaa jankkausta ja saksalaisten dekkarisarjojen tunnusmusiikkia. How Did We Get Here? puolestaan on pelimaailman fantasiahenkistä tunnelmointia, joka herättää romanttisia satukuvia. Liki kahdeksanminuuttinen spektaakkeli one/MEAVY HETAL/day on albumin ehdoton jokeri. Vaikka biisi poimuilee tyylistä toiseen, se pysyy hyvin kasassa. Edes hieman Rammstein-henkinen kitaravalli ei onnistu pilaamaan kappaletta.

Richard D. Anderson Album on jälleen hyvä esimerkki siitä tunteenpalosta, mikä suomalaisissa underground-kabineteissa hehkuu. Pitkäsoittoa on tehty periksiantamattomalla McGyver-hengellä, jossa levypintaan on poltettu uskaliaasti subjektiivinen näkemys todellisuudesta. Vaikka kokonaisuus jää epävakaaksi, omaperäinen U.S.O. ei varmasti unohdu keskivertaisuuksien suohon.
***
-Henri Turunen

Tulostettava versio: Tulostettava versio


Henri Turunen on saanut muodostettua musiikista itselleen miltei pakkomielteisen kiinnostuksen kohteen. Hän soittaa monenmoisia soittimia kahdessa orkesterissa, mutta niiden mitättömän menestyksen johdosta tyytyy tällä hetkellä arvioimaan muiden yhtyeiden musiikillisia saavutuksia. Maailmasta paremman paikan hänelle tekevät muun muassa Radiohead, Massive Attack, Air, Kuusumun Profeetta ja King Crimson.