Impresum ili o Artmagazinu
<script language="javascript"> <!-- ShowTheBanner(); // --> </script>

Iz sadržaja


Arhiva 2001

3. Međunarodni festival multimedijalne umetnosti


Galerija MAS, Odžaci


Yasunori Shiobara (Japan), Yea_Net Poett (Mađarska), "Transmiting with artists", performans


Yasunori Shiobara (Japan), Yea_Net Poett (Mađarska) i Michiko Shiobara (Japan), "Transmiting with artists", performans


Aleksandar Jovanović
"Postanje 2.7", performans



Aleksandar Jovanović
"Postanje 2.7", performans


Nenad Bogdanović
"Čovek galerija - komunikacija pićem", performans


Radoslav B. Čugalj
"Obećanje novog života", performans


Shiobara Yasunori
"Transmiting sa umetnicima u Odžacima", performans
Iz ciklusa "Transmiting with artists"


Publika na festivalu


Prateća izložba: "Performansi iz fotoautomata"

U okviru Trećeg međunarodnog festivala multimedijalne umetnosti u galeriji MAS je postavljena međunarodna izložba pod nazivom "Performansi iz fotoautomata" autora Nenada Bogdanovića. Izložba sadrži radove nastale u periodu 1982. - 2001. Učesnici ovog projekta su: Alastair MacLENNAN (United Kingdom), Don HENSON (USA), Paul RUTKOVSKY (USA), Kym O'DONNELL (USA), Lezli RUBIN-KUNDA (Israel), Kumi WAKAO (Japan), Igor STEVANOVIĆ (Yugoslavia), Diane BERTRAND (Canada), Giovanni STRADA (Italy), Emilio MORANDI (Italy), Irena PASKALI (Macedonia), Janice FALK (Canada), David DELLAFIORA (Australia), Dean BALDWIN (Canada), Ruggero MAGGI (Italy), Kelly Lynne WOOD (Canada), Frederick P. D'APRILE (USA), Vittore BARONI (Italy), Antonio SASSU (Italy), Kate HERS (Korea), P. James STOPFORTH (United Kingdom), Rod SUMMERS (Holland), Nenad BOGDANOVIĆ (Yugoslavia), Le Peintre NATO (France), Miriam SHARON (Israel/USA), Societe ANONYME (Belgium), Radoslav B. ČUGALJ (Yugoslavia).


Yasunori Shiobara (Japan)
Rođen je 1948. u Tokiju. Učestvovao na bijenalima u Sidneju i Brazilu. Prikazao je mnoge performanse u Nemačkoj, Poljskoj, Francuskoj, Rumuniji, Italiji, Belorusiji i sada u Jugoslaviji.
"Prvenstveno želim da zahvalim Nenadu i Radoslavu za veoma dobru atmosferu tokom Festivala i da kažem da nam je veliko zadovoljstvo da budemo ovde."
Michiko Shiobara (Japan)
Rođena je 1956. u Tokiju. Učesnik mnogih međunarodnih festivala širom sveta. Uglavnom učestvuje u performansima Yasunorija Shiobare i u poslednjih nekoliko godina zajedno sa Yea_Net Poett-om.
"Srećna sam što sam došla ovamo iz Japana, a ovaj festival je novi pogled, dovoljno moćan da poveže ljude širom sveta."
Yea Net Poett (Mađarska)
Rođen je 1966. godine u mestu Rimavska Sobota u Slovačkoj. Živi i radi u Budimpešti, Mađarska. Diplomirao na Casus koledžu savremene umetnosti u Budimpešti, član Opal Physical teatra i kustos Black-black galerije u Budimpešti. Izložbe i performansi u Mađarskoj, Slovačkoj, Španiji, Italiji, Danskoj, Japanu, Češkoj, Poljskoj, Francuskoj, Rumuniji, Finskoj i sada u Jugoslaviji.
"Zahvaljujući organizatorima festivali performansa nisu samo u velikim gradovima već takođe i u manjim. Važno je da pozvani umetnik može prikazati svoj rad ne samo drugim umetnicima već takođe i publici. Pozvani umetnici iz celog sveta mogu prikazati svoje ideje i svoje akcije ovde, pred publikom."
Aleksandar Jovanović (Jugoslavija)
Rođen je u Odžacima 1962. godine. Multimedijalni umetnik. Putem kreativnosti reaguje na svet oko sebe. Od uzete stvarnosti transformisane kroz umetnički čin (performans, instalacija, objekat, umetnička akcija, kompjuterska grafika, book-art, asamblaž, kolaž, crtež i slika) stvara "novu stvarnost" u kojoj su sublimirani autorov stav, angažman i reakcija. Autor i izdavač Anti-embargo magazina "CAGE" i "UNBLOCKADE BOOK". Njegovi radovi su uvršteni u umetničke kolekcije Tejt galerije u Londonu, Muzeja moderne umetnosti u San Francisku. Učesnik Prvog likovnog bijenala mladih u Vršcu 1994.
"Treći festival multimedijalne umetnosti IMAF 2001. održan je "visoko iznad" odžačkog umetničkog blata išaranog poltronskim tragovima plagijata i kiča, u čistim prostranstvima savremenog umetničkog izraza. Dvodnevna dešavanja - performansi umetnika iz Japana, Mađarske i Jugoslavije razbili su u paramparčad provincijski duh ovog mesta u prilog teze da provincija nije grana geografije već duhovna osobina (mana) u ljudima."
Radoslav B. Čugalj (Jugoslavija)
Radoslav B. Čugalj, rođen 1972. godine, živi i radi u Odžacima. U rad Studija za multimedijalnu umetnost uključuje se 1998. godine i od tada je imao tri samostalne izložbe i veliki broj učešća na međunarodnim izložbama mejl-arta i book arta. Bavi se book artom, dizajnom, umetničkim objektima i instalacijama i performansom. Učesnik 2. i 3. IMAF-a i međunarodnog festivala ARTFORT u mađarskom gradu Komarom.
"Prisutna publika na visini zadatka postavljenog pred nju. Ništa manje se nije moglo ni očekivati od građana Odžaka. Sledeći put postavićemo više standarde!"
Nenad Bogdanović (Jugoslavija)
Samostalni umetnik, rođen 1955. u Odžacima. Od 1975. učestvuje na preko 500 kolektivnih izložbi u više od 40 zemalja širom sveta. Član je ULUV-a i ULUS-a. Od 1984. do 1988. je pokretač i izdavač međunarodnih umetničkih časopisa "TOTAL" i "SECOND MANIFESTO". Autor je raznih međunarodnih projekata i izložbi. Osnivač Studija za multimedijalnu umetnost i festivala IMAF i kustos galerije MAS u Odžacima. Realizovao je umetničke turneje sa projektom "Čovek galerija Nenad Bogdanović" u Francuskoj 1994, Italiji 1995, Nemačkoj 1996. i Japanu 1997. godine.
"Postanjem IMAF-a, transmitingom sa umetnicima i komunikacijom sa publikom, dobili smo obećanje novog umetničkog života."


Arhiva vesti: 1998, 1999, 2000, 2001...


Dopada vam se ova strana? Obavestite prijatelja!
Imate primedbe ili pohvale? Pišite nam!
Želite da Vas obavestimo o promenama? Prijavete se za eVesti!