easy, atskruuvee visu, ko vari (visas cetras jostas, aizmugures logu klamburus, roktururs pie griestiem, spoguli, videjo apgaismes kermeni virs galvas, prieksas sun visors), paprieksu janonem aicmugures c-pillars, tas viss pamataa turas aiz gumijas, kas iet aizmugures vaakam pa perimetru, paloci valaa to gumija malinju un leenam velc araa to gabalu. Seit c-pillars augsejaa malaa ir taada malinja, kas aizkeras aiz lielaa augsas griestu gabala, jameegina pavilkt uz leju c-pillar vai griesu gabals jaapaspiez uz augsu. Pie priekseejam statneem arii ir jamegina uzmaniigi neko nesalauzot atkabinaat nost, es nedaudz palociju to stanu apsuvumu, bet arii pasi griesti padodas, ploki nedaudz un atvelc nost.
Nu ko - gabals ir nost, velc pa aimugures vāku araa (protams, ja tev taads ir )). Visu proceduuru paveicu viens, varbut divataa vieglaak, bet arii viens to var izdariit.
Tālak vienkarsinoples dreebi kur vien taa veel turaas un ar lielu vezienu iemet miskastee vai vel labak kraasnii ... (nu nezinu, varbut noder, lai nonjemtu meerus, bet driizak jau tas nav vajadziigs).
Tad ir jaakasa nost tie atlikumi, kas palikusi pie griestiem, t.i., porolons un liime, es to dariiju ar: nazīti, karoti, pasa pirkstiem. Ar pirkstiem ir jaaberzee taa lai taa liime berzas nost. Maksimali jaattira virsma, bet manaa gadiijumaa tur palika kaut kaadas liimes peedas, t.i., viss jumts tadiem piunktinjiem, nu tipa raibs. Seit dereetu atcereeties, ka tas materials man likas ir balstiits ari uz kaadu stikla skiedru vai akmens vatei liidzigu materialu, jo man peec tam nedaudz koda rookaas.
Tālak njem izveleeto audumu, liek virsuu, es meeginaju vispirms ieklaat un ielociit tajos visos padzilinajumos un tad ar velas knagjiem atspraudu malaas, taa var just cik daudz taa auduma vajag un kur vinjam ir jaastav. Iesaku pie liimeesanas saglabaat audumu atspraustu un atknageet tikai tur, kur tajaa bridii liimee, Liimeet saaku no vidus, tur kur apgaismes lampinja. Manaa gadijumaa to dariiju ar PVA lidziigu liimi, lai arii esmu Briselee un seit veikalaa taa saucas savaadaak, bet properties tai liimei man liekas peec skataa taadi pasi. Kas mani parsteidz poirmaa briidii, bija - liime baigi aatri iesuucaas griestu materiaalaa, ka es pat nepaspeeju pielikt audumu, bet vienkaarsi jaakustaas veiciigaak. Apliimee, pieliec un nogludini ar kaadu auduma gabalinju, bet nevajag izberzt cauri, lai liime izsuuktos. Talaka limee visrzienaa uz aizmuguri. Nedaud jaasaspringst pie aizmugures iedobuma, kur galvas aizmugureejiem. Te man liekas jaanejem pa prieksu viena puse un tad otra, jaapagaida kameer paiekalst un tad tik uz preiksu, tomeer, ja audums ir neparak staipiigs, tad jameegina vinjs sastumt ciesaak un attieciigi pastiep plasaak, kur tas vajadziigs, bet izdaraam tas vismazmanaa gadiijumaa bija un varu teikt,ka mans audums nebija no gumija, driizaak jau teiktu, katas nestiepas taa lai to stiepsanos izmantotu pie sis proceduuras.
nu tta turpinam lidzaizmugure ir klaat. Talak japariet uz prieksu, bet velreiz saku - piespraudiet audumu pirms liimeesanas kur tam buutu jaabuut un tad tikai pa gabalinjam, savaadaak var sanaakt, ka kaut kur tas bus par maz un kaut kur izveidosie grumbas un varbut pat buus jaiegrizvaijaaples viss nost. Isumaa - ir "jaaparskata laukums" liimejot, lai visu laiku audums ir tur kur tam jaabut. Turpinam ar sanu malaam un kad tas klat, tad ar pasu prieksas dalu. Ak jaa, sis ir staast par jumtu ar luku, bez luukas tas vareetu buut vienkaarsaak. Malas visu laiku atspraudu ar knagjiem.
Nu tad paturam kameer piekalst un drosiibas peec vel kaadas paaris dienas ) - es taa vismaz dariiju, je pareizaka sakot ,taa sanaaca.
C-PILLARS - attiriisana taa pati, tikai te daudz nopietnak jaadarbojasar knagjiem un janovieto augums pirms liimeesanas "savaa vietaa", jo redz te ir taads paliels ieliekums, kaa puslode, kuraa audumama ir jaaieliecas un jaapielimeejas. Arii ar malaam seit ir daudz uzmaniigaak un smalkaak jaaapietas. Baigais parbaudijums ir taa c-pillar mala, kas atvaido aizmugures loga izliekto kontuuru, jo tur auduma, kas apliecasgar malu "pietruukst", tas jaastiepj - un te iesaku izmantot aerosola liimi vai vienkarsu kontaktliimi, kk piem., MOMENTeni.

Luuka - jaanem nost pilniibaa, t.i, jaaskruve nost slaucinjas un jaanem viss mehaanisms araa no iekspuses. Arii to var izdarit solo, tomeer vajag izveiciibu. Lieti noder sedeklu atzveltnes, uz kuraam atspiest luukas bloku. Tad ir jaaizjauc, jaaiznjem pasa luukas biidaamaa dala, paprieksu noskruuvee augsu, tad atskruuvee tur visus lorinjus un iznjem arii apaksu. Te originali audums viekaarsi ir bijis nostiepts paari bez liimesanas, bet es izdariiju vienkarsi, ar arerosloa kontaktliimi pieliimeju pie pasa blejka, kas lai arii ir ar nedaudz reljefu, pie mana raibaa auduma tik pat kaa nav redams. Iespejasm te var limet starpaa kaadu kartonu, lai buutu liidzens, bet par to nezinu.

Nu taa, talak tik jaaliek viss atpakal. Baigaa kjeepa ar griestu piestraadi pie luukas cauruma, tur originali kaut kaads skocs saliimets bez jeegas, es meginaju darit lidzigi, bet vissam jaaturas arii bez taa, jo audums jaapieliimee pie luuks cauruma malaam.

Easy, nebaidaties no sii darba, bet ja nesanaak, nevainojiet mani.

 
 Lasīt komentārus (1)