Isamaaliidu suurkogu kiitis ühinemise heaks

Ühenderakonna moodustamise poolt hääletas 354 erakonna suurkogul viibinut. Vastu oli 13 ja erapooletuid kolm.“

Isamaaliit sünnib uuenenuna Isamaa ja Res Publica Liidus ja meie ühised eesmärgid ja põhimõtted pole sellest organisatsioonilisest muutusest tingitult küll sugugi muutunud,” sõnas Isamaaliidu esimees Tõnis Lukas suurkogul.

Liitumisi on Eesti poliitikas ennegi olnud ja tuleb kindlasti veelgi, nentis Lukas. “Meiegagi on praegu ühinemas teisigi erakondi — Eesti Demokraatlik Partei ja Eesti Põllumeeste Kogu. Mõne aja pärast tundub täna käimasolevate liitumiste järgne poliitiline maastik olevat nii loomulik. Tänane kuupäev — 4,juuni 2006.a. — on kõigil meeles aga ühe tavapärasest pisut pidulikuma, kuid siiski tavalise poliitilise sündmusena.”

Kuid head kavatsused ei kõlba alati patta panna ja seetõttu tuleb arvestada mõningase reitingukaotusega ümberkorralduste ajal, nentis Lukas. “Kui aga ühinemisega on asjad selged, siis pöörduvad valijate hulgad lootusega meie poole.”

Jah, Res Publica ja Isamaaliit on olnud erakondadena oma arengus erinevad, tunnistas Lukas. “Ent isegi kui me oleme siga ja kägu — on meie kooselu ikkagi loomulikum kui ninasarviku ja orava puhul,” sõnas ta. “See ebaloomulik liit jääb Eestis veel kauaks võimule, kui me ei loo suurt tugevat paremtsentristlikku jõudu.”



© Isamaaliit