Vortex

Na světě existují místa, kde se gravitace a čas vlivem neznámé síly proměňují. Vědci je nazývají vortexy. Prýští z nich zvláštní vířivá energie, která je základem pohybu vesmíru. Můžeme například pozorovat gravitační vortex sluneční soustavy, ale najdeme ho i v atomu. Tento fenomén způsobuje podivné a dosud nevysvětlené úkazy.

Jedná se vlastně o geofyzikální problém a v současné době se jím zabývá mnoho vědeckých kapacit celého světa. Badatel John Lister provedl asi 14 000 experimentů, které pak shrnul v díle Poznámky a data (Notes & Data). Další studii na toto téma napsal Nicholas Nelson. Jmenuje se Paradoxy a autor se v ní zabývá vztahem tzv. oregonského vortexu a Bermundského trojúhelníku. Dotýká se též otázek stavby velkých pyramid v Egyptě a mnoha dalších oblastí, v nichž dochází k nepochopitelným změnám v prostoru a čase.

Porušení přírodních zákonů?

Přes všechny snahy, měření a výpočty nebyl tento fenomén dosud vysvětlen v souladu s platnými vědeckými teoriemi, Jak se tedy vortex konkrétně projevuje? Například v kruhu, který vířivá energie vytvoří, nemůžete stát vzpřímeně, ale mírně se nakláníte k magnetickému severu. Na takovém místě se však dějí ještě podivnější věci. Když od vás poodstoupí člověk, na něhož vortexové pole právě působí, zdá se vám vyšší, a když se zase přiblíží, vidíte ho naopak menšího. To samozřejmě odporuje všem zákonům perspektivy.

Pokud se dva lidé proti sobě postaví podél směru sever - jih, pak člověk stojící vlevo bude vždy viditelně menší, než když stojí vpravo, a tak se v jednom postavení výškové rozdíly osob vyrovnávají a v jiném zvýrazňují.

Ve Spojených státech a v Kanadě se nacházejí mnohá místa, kde se gravitace a čas dynamicky proměňují. Připadá vám nemožné, abyste se v těchto záhadných lokalitách zmenšili třeba až o sedm procent? Přesto ale existuje mnoho svědectví a vědeckých výzkumů, které to potvrzují.

Multidimenzionální realita

Jaké je tedy vysvětlení tohoto téměř nepochopitelného jevu? Americký vědec Douglas Vogt jej definuje tzv. multidimenzionální realitou, kterou popsal v knize Místa gravitačních záhad v USA (Gravitational Mystery Spots of the United States). V novém světle pak vysvětluje pojmy jako je gravitace, atom, světlo, čas, izotopy či kvasary. Popisuje také experimenty prováděné v "záhadných oblastech". Jedním z takových míst je například známý Magnetický kopec v Kalifornii. Při tlačení předmětů k centru jeho vortexu bylo zapotřebí více síly, než když byly posouvány směrem ven, a to až o šest procent. Úžasné výsledky mělo také měření časových změn. Ukázalo se, že tradiční představy o přitažlivosti předmětů a planutí času v blízkosti silných gravitačních polí jsou nesprávné. Důkazy zpochybňují dokonce i závěry Einsteinovy teorie relativity.

Oregonský vortex

Jak už jsme se zmínili, jedním z nejznámějších projevů vířivé energie je tzv. oregonský vortex, pojmenovaný podle státu USA, kde se vyskakuje. Na jihozápadě tohoto amerického teritoria (mezi obcemi Grants Pass a Medford) se v oblasti o průměru 55 metrů chovají kompasy naprosto zmateně. Stojící člověk se zase proti své vůli střídavě naklání vpřed a vzad - v intervalech dvaadvaceti vteřin! Lze si také všimnout viditelných změn ve velikosti nejrůznějších objekltů včetně lidí. Místní obyvatelé toto místo nazývají "Zapomenutá země". Výzkumem zdejších anomálií se již zabývalo mnoho vědců. Jedním z možných vysvětlení je podle některých odborníků velké ložisko zlata, které by se mohlo skrývat v podzemí. Jiní se domnívají, že rozdíly ve velikosti těles jsou pouhým optickým klamem či světelným efektem. Jisté však je, že se jedná o změny skutečné. Pokusy prokázaly, že i slepý člověk pozná tyto odchylky po hmatu, nebo dokonce jen sluchem. Dokáže totiž odhadnout výšku člověka podle úhlu, v jakém k němu přichází jeho hlas.

Zkoumání anomálie zvané vortex zatím samozřejmě intenzivně pokračuje. Konečné vědecké vysvětlení může podstatně změnit, nebo snad i zrušit neotřesitelné fyzikální teorie.

Zdroj:Magazín 2000, 2/2001, rubrika : Věda