DEVA
Click for Deva, Romania Forecast
TIMISOARA
Click for Timisoara, Romania Forecast
BUCURESTI
Click for Bucharest, Romania Forecast
Uricaniul a pus bazele propriilor relaţii de parteneriat în Europa

Înfrăţire cu Salgotarjan (Ungaria)

de Tiberiu Vinţan, 07-07-2010, nr. 1555

Primul acord de colaborare al oraşului Uricani cu o altă municipalitate europeană a fost semnat în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ şi a senatorului PSD, Cosmin Nicula.


1

Documentul parafează înfrăţirea dintre localităţile Uricani şi Salgotarjan (Ungaria) şi a fost semnat de primarul Dănuţ Buhăescu, pe de o parte, şi de primarul din capitala regiunii ungare Nograd, Székyné dr. Sztrémi Melinda, de cealaltă parte.

Unite Şi prin industria minieră

Potrivit acordului de înfrăţire semnat de primarii celor două localităţi, relaţiile acestora se vor concretiza în derularea unor acţiuni comune ce vizează dezvoltarea parteneriatului dintre cele două regiuni europene în domeniul turismului, educaţiei, culturii şi mediului de afaceri. Perspectivele de colaborare dintre cele două comunităţi sunt cu atât mai mari cu cât între cele două oraşe există foarte multe similitudini care au fost, de altfel, remarcate de cei doi primari. Astfel, atât Uricaniul, cât şi Salgotarjan sunt două regiuni cu relief montan, care au cunoscut o puternică dezvoltare datorită industriei miniere. Ambele regiuni au avut însă de suferit în urma restructurării masive a acestui sector de activitate, fiind puternic afectate de închiderile minelor. În Salgotarjan, niciuna dintre minele de cărbune nu mai este deschisă în prezent, în timp ce, la Uricani, din trei exploatări miniere mai funcţionează astăzi una singură.

Prezentul nu este nici el unul diferit pentru cele două localităţi confruntate cu un şomaj ridicat, care-şi caută acum viitorul în dezvoltarea turismului, în industrie şi în promovarea tinerilor. Primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu este optimist şi crede că, datorită acestei relaţii de parteneriat, mulţi oameni din Uricani vor putea învăţa din experienţa europeană a fraţilor maghiari, aşa cum foarte mulţi cetăţeni din Salgotarjan vor putea descoperi frumuseţile care înconjoară localitatea din Valea Jiului.

 Alte titluri din secţiunea Valea Jiului / nr. 1555
Articol: Înfrăţire cu Salgotarjan (Ungaria)
Numele dumneavoastră:
Localitatea:
Comentariul:
Parerea cititorului
Concurs