BerlingskeTidende på nettet
Fredag den 19. oktober 2001     www.berlingske.dk    • Hjælp  • Kontakt  • Annonceinfo
Vejret
TV

  Forsiden
  Indland
  Politi & Ret
  København
  Udland
  Erhverv
  Job & Karriere
  Kultur
  Univers
  Sport
  IT
  IT-forside
  Udvalgte sites
  Netopslag
  Links
  Øresund
  Debat
  Weekend
  Rejser
  Bilen
  Nyhedsbrev
  Abonnement
  Annoncering
  Avisarkiv
 
 
 
 
 
  Metro / AOK
  BilZonen
  JobZonen
  BoligZonen
  StuderendeOnline
  GameSector
  Radio Metropol
Søgning
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyhedsbreve

Modtag et eller begge nyhedsbreve fra Berlingske.dk hver morgen

Alment
Erhverv

  
 
 
 
 
Din avis
 
 
 

Ny bruger  
 
 
 
 



IT
Udskriv artikelGem artiklen på din sideGiv en ven et tip om denne artikel

Lagt på www.berlingske.dk den 14. oktober 2001 kl. 22:30.

Netbetaling kan blive eksportvare

Cool cash: De største danske hjemmesider vil have penge for deres indhold, og en betalingsmodel skulle gerne være klar næste forår. Bliver det en succes, vil brugerne betale, og bliver systemet brugervenligt og enkelt, så kan det sælges til udlandet i stor stil, spår netekspert.

Betaling for indhold på internet kan give Danmark en global førerposition. Det mener internetekspert Jakob Nielsen. Udtalelsen kommer efter, at de største danske medier og leverandører af indhold på nettet har sat sig sammen ved et bord med et punkt på dagsordenen. At få penge for indhold på nettet.

Lige nu går teleselskaber og store banker på skift ind foran arbejdsgruppen for at præsentere hver deres model for, hvordan netbetaling rent praktisk skal kunne lade sig gøre. Alt skal udvikles fra bunden, for der findes ingen standardmodeller i dag, der kan dække alle web-sites i Danmark under ét. Men finder man den, og får web-indehaverne det til at køre, så er der penge og eksport i løsningen, spår Jakob Nielsen.

»I dag findes der utrolig mange små betalingsløsninger på nettet, men et effektivt system kræver, at man kan blive enige om et eller to systemer, der fungerer. Lykkes det for Danmark, kan det give et gennembrud for Danmark på nettet og betyde, at man kan sælge løsningen uden for landet,« siger Jakob Nielsen, dagligt bosiddende i Californien hvor han skriver bøger om og laver analyser af internet.

Grethe Jørgensen er enig. Hun er produktchef for Krak.dk, der også sidder med ved bordet.

»Vi skal have udviklet et nemt, fleksibelt og brugervenligt system, der kan dække alle – fra de mindste til de største websites,« siger hun.

»Vi skal have web-versionen af Dankortet, vi skal have foretaget omfattende undersøgelser blandt brugerne om, hvad de er parate til at betale for, og hvad der fortsat skal være gratis. Men fælles for alle i arbejdsgruppen er, at vi er klar til at levere en masse endnu bedre indhold end det, der findes på nettet i dag. Bare vi får penge for det,« siger Grethe Jørgensen.

I arbejdsgruppen sidder store sites som Sol.dk, Jubii.dk, computerworld.dk, de store aviser og en række fagblade og specialsites.

Imens de diskuterer den helt store løsning, har en række sites herhjemme forsøgt sig med små betalingsmodeller på nettet. Senest Ofir.dk der lejer navne ud til deltagerne i Ofirs chathuse for 100-300 kroner. TDC Internet, Jubii og Cybercity har også forsøg i gang. Og endelig har Den Blå Avis konverteret hele sin webudgave til betalingsmodel.


Udskriv artikelGem artiklen på din sideGiv en ven et tip om denne artikel

 
 
 
 
 
Webmaster   Ophavsret
Nyheder IT
Købe-sex på nettet boomer
Let at tjene - og tabe - penge over nettet
Masser af muligheder for netkæresteri