virovitica.net
 



VIJESTI
ARHIV VIJESTI
MARINIANIS
FORUM
CHAT
GUESTBOOK
TKO SMO MI
PREPORUKE



VIROVITICA
PLAN GRADA
LINKOVI
TVRTKE
JAVNE USTANOVE
VIROVITICA U SLICI
POVIJEST
ZNAMENITI VIROVITIČANI
DIJASPORA
NAŠI U ZAGREBU



 ARHIV

sve  samo naslovi



Google search engine






Stranica 1 2 3 4 5    
5. mjesec 2003. godine


Izložba malih likovnjaka (31.05.2003.)
              Povodom Dana škole Vladimira Nazora u školskom hodniku otvorena je izložba likovnih radova mališana okupljenih u likovnu radionicu pod vodstvom nastavnice Bernarde Idžojtić.

Borisu Paveliću uručena nagrada HND-a (31.05.2003.)
              Na večerašnjoj svečanosti u Novinarskom domu uručene su nagrade Hrvatskog novinarskog društva. Među laureatima bio je i Virovitičanin, novinar zagrebačke redakcije riječkog «Novog lista». Boris je nagrađen za seriju reportaža iz tranzicijskih zemalja Europe objavljivanih pod nazivom «Probuđene demokracije», koja je od 22. do 29. svibnja 2002. godine objavljivana u «Novom listu», a zatim i u osječkom dnevnom listu «Glas Slavonije».

Jubilarni Virovitički dani okoliša (31.05.2003.)
              Programom nazvanim "Dan cvijeća - više cvijeća manje smeća" na mostu ispred Dvorca Pejačević započeli su jubilarni, 10. Virovitički dani okoliša, koje organiziraju Ekološko društvo Virovitica, Turistička zajednica Grada Virovitice i Grad Virovitica.

Pomrčina Sunca viđena iz Virovitice (31.05.2003.)
              Dvadesetak članova Astronomskog astronautičkog kluba Dr. Ronald Parise Osnovne škole Vladimira Nazora iz Virovitice promatralo je i fotografiralo izlaz pomračenog Sunca. Pojava je za Virovitičane trajala od 5:03 do 6:14 sati kad je Mjesec "sišao" sa Sunčeva lika, doznali smo od profesora Zlatka Kovačevića, koji nam je ustupio i svoju fotografiju pomrčine Sunca, snimljenu iz Virovitice (točka: pored crkve Sv. Trojstva u Milanovcu) u 5.21 sati.

Dječja olimpijada (30.05.2003.)
              Olimpijski festival dječjih vrtića Virovitičko-podravske županije pod motom «Što se nauči u djetinjstvu, nikad se ne zaboravlja» organizirala je u petak županijska Zajednica sportskih udruga i saveza.

Devedeset godina TVIN-a (30.05.2003.)
              TVIN, najuspješnijoj hrvatska tvrtka u drvnoj industriji, obilježio je 90 godina postojanja svečanošću na kojoj su bili brojni gosti iz političkog i gospodarskog života Virovitice, Virovitičko-podravske županije i Hrvatske te poslovni partneri iz zemlje i inozemstva.

Otvorena kupališna sezona (30.05.2003.)
              Kako je bilo i najavljeno, danas u 17 sati, otvorena je kupališna sezona na virovitičkom Gradskom bazenu.
Zbog svih neriješenih nesuglasica oko prošlogodišnjih dugova i, prema riječima vlasnika tvrtke "Kriza", "nemogućnosti dogovora s gradskom vlasti", cijena ulaznica porasla je sa 12 na 20 kuna (za odrasle) i na 15 kuna za djecu, odnosno na 15 kuna za odrasle poludnevna (poslijepodnevna) i 13 kuna za djecu.

"Hlapići" proslavili Dan škole (29.05.2003.)
              Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić u kojoj u 47 razrednih odjeljenja 62 učitelja i tri stručna suradnika poučavaju i odgajaju 1109 učenika proslavila je bogatim programom Dan škole. Bio je to presjek jednogodišnjega rada učenika i učitelja, koji su i u ovoj školskoj godini ostvarili sjajne rezultate na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima.

Do 2010. godine u Virovitici nova bolnica (28.05.2003.)
              Ravnateljica Opće bolnice Virovitica dr. Ljiljana Valenčak-Tonković govorila je na konferenciji za novinare o prošlogodišnjim rezultatima rada i budućim planovima razvoja najveće zdravstvene ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.

HNS o Autobusnom kolodvoru (28.05.2003.)
              Pozicija Autobusnog kolodvora od izuzetnog je značaja za gospodarski razvoj Virovitice pa je u najmanju ruku neprikladno ponašanje gradonačelnika Ivici Kirina i sadašnje vlasti koji su propustili mogućnost pogoditi se s prodavačima kako bi Autobusni kolodvor postao vlasništvo grada – rekao je na konferenciji za novinare Željko Slavić, tajnik Gradske organizacije HNS-a.

Policija u zajednici (27.05.2003.)
              Regionalni centar OSCE-a (OESS-a) organizirao je u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije predstavljanje projekta "Policija u zajednici".

Raspušteno Predsjedništvo županijskog LS-a (27.05.2003.)
              Izvješćeni smo da je raspušteno Predsjedništvo Liberalne stranke Virovitičko-podravske županije. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Zvonka Horvata na funkciju v.d. predsjednika virovitičko-podravskoj LS-a imenovan je Slobodan Lukic iz Orahovice.<

Sezona na Gradskom bazenu počinje u petak? (27.05.2003.)
              Nakon kratkotrajnog zastoja tvrtka "Kriza" d.o.o. nastavila je danas puniti Gradski bazen vodom.
"Kupališna sezona počinje u petak", najavio nam je Kristijan Štengl, vlasnik tvrtke Kriza, koja bazen ima u najmu. Po njegovim riječima sezona je trebala početi još prije desetak dana, ali je početak odgodila zabrana komunalnog poduzeća Virkom da se u bazen pusti voda dok se ne plati prošlogodišnji dug od 60.000 kuna.

o 2010. država će uložiti 70 milijuna kuna u virovitičku bolnicu (26.05.2003.)
              Vlada Republike Hrvatske prihvatila je plan Ministarstva zdravstva nazvan «Razvojni projekti kliničkih i općih bolnica u Republici Hrvatskoj 2003. – 2010. godina, kojim je predviđena izgradnja ili obnova četrdesetak kliničkih bolničkih centara, te kliničkih i općih bolnica u koje godinama nije ulagano, a čija je starost između 30 i 150 godina.

Učenici upoznali gradonačelnika (26.05.2003.)
              Učenici trećih razreda Osnovne škole "Vladimira Nazora", s učiteljicama Adelom Dubravkom Kloc i Ivančicom Benko, posjetili su danas virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina.

Predstavljena knjiga "Srijemski Hrvati" (26.05.2003.)
              Predstavljanjem knjige dr. Jasne Žmegač-Čapo završio je večeras program "Dani Matice hrvatske u Virovitici", kojim se rad virovitičkog Ogranka željelo približiti Virovitičanima.

Led u Virovitici (26.05.2003.)
              Led veličine trešnje padao je danas oko 11.30 sati u Virovitici. Trajalo je to svega nekoliko minuta, ali su ledene `kuglice` bile vrlo guste. Nakon toga na gradske ulice `sručio` se snažan pljusak.

Duh Izraela u Virovitici (25.05.2003.)
              Virovitička Židovska općina, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i uz podršku Grada Virovitice i Ureda za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske organizirala je u Kazalištu Virovitica večer židovskog i izraelskog plesa i pjesme.

Županija kreće u borbu protiv "partizanke" (23.05.2003.)
              S Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije kojemu je ovaj puta domaćin bila Općina Suhopolje, pa je održan u suhopoljskom, bivšem restoranu, danas caffe baru "Park", krenula je i službeno incijativa za borbu protiv ambrozije, biljke poznatije u narodu kao "partizanka", koja je sve češći uzročnik alergija i na području Virovitičko-podravske županije.

Dan obitelji u Borovi (23.05.2003.)
              U Domu za psihički oboljele starije osobe u Borovi obilježen je Dan obitelji. Dan je to kada se u Domu okupe obitelji štićenika i druže se, uz zakusku glazbu i ples.

Broj članaka u ovom mjesecu: 86

sve     naslovi     autori     tekstovi    







virovitica.net supports

Kazalište Virovitica

Dječji vrtić Cvrčak

Gradski muzej

Županijska uprava za ceste

Češka beseda

Vatra









english Programiranje i
tehnička podrška
Održava
CROBIT.COM
Vijesti
Virovitička pusa
webmaster