Hjælp    Sitemap Kontakt B.T.    Om B.T.    Annoncering    Abonnement  
Gå til Forsiden Nyheder
Annonce fra Avisen
Kvinde dræbt under lastbil


  TRAGISK ULYKKE: En kvindelig cyklist mistede livet i går formiddag, da hun blev fanget af en lastbil, der svingede til højre. Foto: Lars Møller

Værktøjer 



Af LINETTE JESPERSEN

En 29-årig kvinde blev tirsdag det seneste offer på den lange liste over cyklister, der er blevet dræbt af højresvingende lastbiler. Og det på trods af, at lastbilen tilsyneladende havde de lovpligtige spejle monteret.

Kvinden kom kørende på sin mørkerøde Rocky cykel i krydset ved Amagerbrogade og Wibrandtsgade på Amager i går formiddag, da hun blev fanget af den røde lastbil med dobbelt anhænger, der kørte godt ud i svinget og drejede til højre.

Forsøg på at redde hendes liv var forgæves, og kort efter klokken 12 blev hun erklæret død.


I går måtte hendes kæreste gå den tunge gang til Rigshospitalet, hvor han identificerede hende. Det slog ham fuldstændig ud. Kvindens mor bor i Irland og faren i Århus, og det har endnu ikke været muligt for politiet at underrette dem.

Den 33-årige lastbilchauffør var dybt chokeret efter påkørslen og har ikke kunne kaste lys over, hvordan det kunne ske.

»Han har overhovedet ikke set hende. Han blev kørt hjem. Han skulle ikke selv køre. Han var for rystet og chokeret,« siger vagthavende hos Station Amager, der fastslår, at chaufføren ikke har været alkoholpåvirket.

Vidne i chok

Det har endnu ikke været muligt at afhøre det eneste andet vidne, en ung kvinde, fordi hun simpelthen var for chokeret.

Forhjulet på den mørkerøde cykel lå i går krøllet sammen inde under lastbilens store dæk, mens politiet afhørte vidner og målte ulykkesstedet op. Beskeden om den triste dødsulykke samlede hurtigt en stor flok tilskuere, der alle var stærkt påvirkede. En ældre kvinde, som selv var på cykel, var gal over, at det nu igen var en lastbil, der var involveret i ulykken: »Det er altid lastbiler, der er skyld i den slags. Jeg kunne ikke se på det. Jeg måtte gå ind i kiosken,« fortalte hun.

Den 1. oktober kom der krav om, at lastbilerne skulle have særlige cyklistspejle, et kamera eller andre spejle med en speciel krumning, der skulle forhindre højresvingsulykkerne. Alligevel er seks cyklister blevet kørt ned af lastbilchauffører siden.

Endnu er omstændighederne omkring dødsulykken på Amager ikke fastlagt, ligesom det heller ikke er endeligt fastslået, hvorvidt lastbilens spejle levede op til kravene. Først når politiet har afsluttet sine undersøgelser, kan man fastslå de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

lij@bt.dk

Lagt på www.bt.dk den 16. februar 2005 kl. 00:30


 
 

Hjælp    Sitemap Til Toppen Kontakt B.T.    Om B.T.    Annoncering    Abonnement  
© 2003 B.T. – Kr. Bernikows Gade 6, DK–1006 København K Ophavsret    Personoplysninger