Hjælp    Sitemap Kontakt B.T.    Om B.T.    Annoncering    Abonnement  
Gå til Forsiden Nyheder
Annonce fra Avisen
Spædbarn slynget ud af barnevogn


  Den lille pige var i det tog, der påkørte det andet. Foto: Mogens Flindt

Læs også


Værktøjer 



Af JACOB HEINEL JENSEN OG LOTTE JUUL

En lille pige på tre måneder blev brutalt slynget ud af sin barnevogn i et af de S-tog, der mandag forulykkede ved Lyngby. Barnet røg ud i togkupeen, hvor panikken bredte sig. Barnevognen blev smadret.

Da ambulancerne kom til stedet, blev den lille pige og hendes forældre kørt til Gentofte Hospitals børneafdeling, hvor spædbarnet var indlagt natten over. De rystede forældre blev hos barnet.

Men kendetegnet ved den frygtelige togulykke har været, at miraklernes tid ikke er forbi. Selv om passagerer er blevet kastet rundt i de havarerede tog, er...


...alle uden for livsfare. Sådan blev det heldigvis også for den lille pige, selv om hun var i det tog, der påkørte det andet. Det var dét tog, hvori der var flest kvæstede.

I går formiddags blev hun udskrevet, da lægerne vurderede, at hun var uden for fare. Derfor var det rystede, men lykkelige forældre, der i går vendte hjem fra Gentofte Hospital.

Straks efter de kom hjem, ringede de til DSBs krisehjælpslinie, hvor Kaj Banke Hansen talte med de chokerede forældre. »De var rystede. Sådan er det, når ens barn bliver udsat for en ulykke. Når det ikke er en selv, men barnet der bliver kvæstet, føler man afmagt. Og det kan være meget svært at håndtere,« siger han.

Barnevogn helt smadret

Han fortæller også, at de var blevet meget chokerede over at se barnevognen efter ulykken. Den var nemlig fuldstændig uigenkendelig og helt smadret.

Status for ulykkens ofre, er dog nu mere klar. Ud af de 47 tilskadekomne, der efter ulykken i går blev kørt i ambulance til de omkringliggende sygehuse, er kun tre stadig indlagte. »Elektroføreren er indlagt på Rigshospitalet. Han har indre kvæstelser og kvæstelser i ansigtet. Jeg ved det faktisk ikke med sikkerhed, men på grund af skaderne kunne jeg forestille mig, at han opholdt sig i førerrummet, da de to tog kolliderede,« fortæller vicekriminalinspektør fra Lyngby Politi, Ole Helsted.

Heldigt sluppet

Blandt de to øvrige indlagte er en 14-årig dreng, der fik sprængt sin milt, da han ved sammenstødet blev kastet rundt i togvognen. Drengen er indlagt på Amtssygehuset i Gentofte. Hvornår de to hårdest sårede tog-ofre forventes udskrevet, ved Ole Helsted ikke. »Men det lyder ikke til, at det er inden for de næste dage,« siger vicekriminalinspek-tøren. På Glostrup Amtssygehus ligger det sidste sengeliggende offer for den dramatiske S-togsulykke. Det er en 55-årig kvinde, der i følge Ole Helsted har brækket kravebenet. »Alt i alt må man sige, at det er meget heldigt sluppet, og en lykkelig udgang på en meget alvorlig ulykke,« siger Ole Helsted.

jhj@bt.dk

ljl@bt.dk

Lagt på www.bt.dk den 16. februar 2005 kl. 00:30


 
 

Hjælp    Sitemap Til Toppen Kontakt B.T.    Om B.T.    Annoncering    Abonnement  
© 2003 B.T. – Kr. Bernikows Gade 6, DK–1006 København K Ophavsret    Personoplysninger