Hjælp    Sitemap Kontakt B.T.    Om B.T.    Annoncering    Abonnement  
Gå til Forsiden
Annonce fra Avisen
Slutspil i vejen for succes


  OM IGEN: Bojana Po-povic (i rød trøje) står skuffet med sølvet efter at have tabt DM-guldet til Viborg sidste år. Hun ser gerne slutspillet ændret, så klubberne kan gøre sig bedre gældende i Champions Leagueogså. Foto: Liselotte Sabroe

Værktøjer 



Af MARIA LUNDSBY KRÜGER

De danske håndbold-ledere bør hurtigst muligt droppe slutspillet og finde en anden måde at afgøre DM på.

Opfordringen kommer fra Slagelse-stjernen Bojana Popovic, der med tilfredshed kan konstatere, at tre danske hold er på vej i Champions League-kvartfinalerne.

Og netop den succes er et problem. For det er umuligt for klubberne både at satse europæisk og på DM-guldet samtidig, mener Popovic.

»Slutsspillet er for meget, fordi det ligger på samme tidspunkt som semifinalerne og finalen i Champions League. Det er grunden til, at ingen danske hold har...


...vundet Champions League før, selv om de var dygtige nok,« siger hun.

Slagelse sejrede sidste år - men det kostede på hjemmefronten, hvor det kun blev til DM-sølv. For vinderen Popovic en kolossal skuffelse.

»Der er stor prestige i DM-guldet og derfor kan holdet ikke bare fokusere på Champions League finalen. Modstanderen i Champions League finalen tænker ikke på andet dag og nat og er totalt fokuseret på kampen. Derfor vinder de den også,« forklarer Popovic.

I år har Slagelse og Ikast allerede kvalificeret sig til CL-kvartfinalerne. Viborg kan følge trop lørdag.

Det tvinger klubberne til at prioritere alle kræfterne, for slutspillet i den danske liga kræver nemlig, at der prioriteres, fordi de afsluttende kampe ligger så tæt.

Verdens bedste liga

Ulrik Wilbek, der i 2001 nåede til en Champions League finale med Viborgs kvinder, er enig med verdenstjernen:

»De udenlandske hold i de store internationale turneringer har ikke en nær så hård sæson som danskerne. For i deres ligaer er der oftest kun ét godt hold. Derfor kan de fokusere på Champions League hele året og skal ikke spille sværere kampe i deres hjemlige liga.

Konklusionen må jo være, at det faktisk ligger Danmark til last, at vi har verdens bedste liga, fordi vi konstant spiller utrolig hårde kampe.«

Nuværende Aalborg træner, Christian Dalmose, oplevede også slutspillets pres på sine skuldre, da han som træner for Ikast i 2003 var i en Champions League semifinalefinale.

»Det er jo kæmpe stort at blive Danmarksmester, så man kan ikke nedprioritere det. Og det er svært at vægte de to turneringer i forhold til hinanden.

Del turneringen ved juletid

Men det hænger også sammen med, at mange af de danske hold i ligaen i princippet er lige så gode som dem, man møder i en Champions League finale,« forklarer Christian Dalmose, der gerne vil have slutspillet ændret. Hans ide går på, at dele ligaen op ved juletid i seks slutspils- og nedrykningshold. Og resultaterne skal ses over fem kampe i stedet for de nuværende tre.

»På den måde får vi langt flere spændende kampe, der giver mange penge til klubkasserne. Samtidig kunne man stoppe slutspillet lidt tidligere ad hensyn til de store turneringer,« påpeger Dalmose.

mdy@bt.dk

Lagt på www.bt.dk den 16. februar 2005 kl. 00:30


 
 

Hjælp    Sitemap Til Toppen Kontakt B.T.    Om B.T.    Annoncering    Abonnement  
© 2003 B.T. – Kr. Bernikows Gade 6, DK–1006 København K Ophavsret    Personoplysninger