ČeskáŠkola.cz web pro základní a střední školy
reklama
   Vyhledat :
    
   Rozšířené hledání
   Nápověda
Rubriky
 

Zprávy 

Školství 

Pedagogika 

Právní poradna 
ICT ve škole
Výuka 
Správa 
SIPVZ 
King
Aplikace 
Obsah 
Ostatní 

Učitelské listy 
Nové články e-mailem ]

Tiskové zprávy
·ÚIV spustil na adrese www.edu.cz školský portál
·Vyhlášena poosmé soutěž Zlatý erb
·Evropské peníze na podporu odborného školství

Další zprávy ] 
 

Titulní strana > Estetická výchova

Architekt Josef Gočár
Základní informace o životě a díle významného českého architekta meziválečného období. Charakteristika a zobrazení nejznámějších staveb (Hradec Králové, Pardubice, Praha). Nejvýznamnějším dílem kubistického období je pražský dům U černé Matky Boží.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,82

Architektura
Postupně rozšiřovaná stránka má tři hlavní části: Osobnosti (asi 40 architektů - biografie, dílo, obrazové ukázky, webové odkazy), Stavby (texty a fotografie rozdělené do kategorií, např. obytné, kulturní, sportovní, průmyslové, urbanistické celky), Vývoj architektury (zatím zpracovány jen některé historické úseky, bohužel pouze texty bez ilustrací).
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,47

AskERIC - informace pro výuku
Velmi podrobný web s návody a náměty pro hry v tělocviku, jak procvičovat obratnost, nápady do tělocvičny i do přírody. Vše s popisem, s pravidly a s uvedením vybavení, které budete k jednotlivým aktivitám potřebovat.
Anglicky
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,66

Cinema
Stránka se jako on-line mutace stejnojmenného časopisu věnuje především filmovým premiérám v kinech. Texty jsou doplněny fotografiemi. V archivu najdete informace o starších filmech (od roku 1997). Z této stránky se dostanete na další české stránky s filmovou tématikou.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,47

Encyklopedie české hudby
Rock, pop, jazz a vážná hudba jsou jednotlivé sekce encyklopedie české hudby. V sekci vážné hudby se začíná Adamem Michnou z Otradovic, údaje pokračují chronologicky dle data narození autora až do roku 1929. U mnoha autorů najdete také ukázku jejich díla v audiosouboru MP3. Rock, pop a jazz je řazen dle abecedního rejstříku. Uvádí kompletní diskografii i s odkazem na internetový obchod, kde si můžete album zakoupit.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,79

Escher - mistr optických iluzí
Holandský grafik M.C.Escher (1898-1972) měl úžasnou prostorovou představivost a fantazii. V sekci Galery je 20 reprodukcí jeho známých i méně známých děl. Po zvětšení z nich mohou žáci vytvořit jednoduchou webovou stránku pro hodiny výtvarné výchovy nebo geometrie.
Anglicky

Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,65

Folklor
Na stránce se představují známé i neznámé folklorní soubory, najdete na ní kalendář folklorních akcí a festivalů. Součástí je i sbírka pranostik a popis lidových zvyků. Můžete si vybrat i z nabídky hudebních nahrávek lidové hudby.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,46

Hra na kytaru
Folkově zaměřená stránka má dvě hlavní části: výuku hry na kytaru a sbírku hudebních odkazů. Prostřednictvím interaktivních appletů se dozvíte o ladění kytary, akordech nebo transponování melodií. Mezi odkazy najdete především zpěvníky a stránky folkových skupin.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,51

Hra na kytaru anglicky
Formou mnoha článků obsahuje stránka mj. kytarové lekce a jednoduché písničky pro začátečníky, kurs hry na basovou kytaru, základy elektronického zpracování zvuku a také rady, jak psát vlastní písničky. Bohatý seznam odkazů s hudební tématikou, zejména kytarovou.
Anglicky

Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,72

Internetová galierie - Artforum
Internetová galerie Artforum představuje na svých stránkách každý měsíc jednoho našeho výtvarníka. Cílem je prezentovat doma i ve světě naše autory, včetně jejich díla. Dozvíte se zde stručný životopis autora a po dobu 1 měsíce si můžete prohlédnout jeho díla. Každý autor je pak přesunut do archivu webu, takže je možné i zpětné prohlížení.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,85

Internetové muzeum - Paříž
Pomocí stránek internetového muzea se můžete seznámit s autory od gotiky až po 20. st. Orientace je buď podle období, nebo podle abecedního rejstříku autorů. U jednotlivých autorů najdete jejich životopisy i ukázky tvorby.
Anglicky
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,89

Jak se cvičilo v roce 1907
Při exkurzi do tělovýchovné historie si sice moc nezacvičítě, ale dobře se pobavíte. Časopis Šťastný domov vydával v roce 1907 návody pro čtenáře jak zlepšit svoji tělesnou kondici a autor webu články přepsal pro pobavení své i návštěvníků.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,85

Japonská architektura
Sylaby přednášek o japonské architektuře. Cenné je především velké množství odkazů na stránky věnované japonským společenským, politickým a kulturním reáliím, architektuře, budhismu. Pro nás je zajímavé např. působení Jana Letzela (autor "Atomového dómu" v Hirošimě).
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,54

Kurz hudební nauky
Zajímavě řešený materiál představuje stručnou učebnici hudební nauky, zkrácenou verzi CD ROM. V krátkých kapitolkách se probírá: zápis not, takt, intervaly, akordy, polyfonie, stručné informace o mnoha známých hudebních skladatelích, fyzikální základy akustiky (charakteristiky zvuku, ladění). Přínosem aktualizaci výuky může být kapitolka o spojení hudby a počítačů (MIDI).
Německy

Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,58

Louvre
Nejpopulárnější pařížská galerie se představuje velmi podrobně. V sekci Collections můžete vybírat podle různých kritérií (historické období, století, umělecký směr, autor), zobrazené reprodukce nejvýznamnějších děl jsou doplněny komentářem a zvukovou nahrávkou. Virtual Tour nabízí procházku jednotlivými sály podle vlastního výběru - rozhodně nezapomeňte najít cestu k Mona Lise!
Francouzsky, anglicky

Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,54

Muzeum Andy Warhola
Rodák z východního Slovenska má své muzeum nejen v Michalovcích, ale i v Pittsburghu. Kromě informací o samotné expozici je dobré otevřít položku Andy Warhol Store. Můžete si zde prohlédnout velkou kolekci Warholových fotografií a především výtvarných děl (např. plakátů), případně i prostřednictvím Internetu za pár desítek dolarů zakoupit ...
Anglicky

Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,49

Národní galerie Praha
Graficky dost chudá stránka informuje o sbírkách a stálých expozicích NG. Kromě všeobecných informací a kontaktů je každá sbírka blíže představena a charakterizována z uměleckého hlediska. Najdete zde také informace o probíhajících a připravovaných krátkodobých výstavách. Nepříjemné je, že součástí prohlížeče musí být Flash Macromedia.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,51

Národní muzeum Praha
Rozsáhlá stránka podává podrobný přehled nejen o všech odděleních Národního muzea, ale také o dalších muzeích, která jsou jeho pobočkami. Knihovna NM disponuje také vzácnými tisky a literárními pozůstalostmi (databáze). Z grafického hlediska je zajímavý Kabinet virtuální reality, kde si můžete prohlédnout některé exponáty „ze všech stran“.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,54

National Gallery of Arts
Vynikající stránka seznamuje originálním způsobem se sbírkami newyorkské Národní galerie. Velké množství reprodukcí nejvýznamnějších obrazů včetně komentářů najdete v položce The Collection. Probíhající výstavy včetně detailních informací o autorech jsou v sekci Exhibitions. Působivá je virtuální procházka jednotlivými sály galerie (On line Tours), doplněná i zvukovými nahrávkami.
Anglicky

Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,55

Průvodce světem hudby na internetu
Pokud vyučující nebo jejich žáci hledají webové stránky interpretů populární hudby, jsou na správné adrese: v sekci Česká scéna jsou abecedně uspořádané odkazy na stránky českých skupin, obdobně uspořádaná sekce Kapely zase na zahraniční zpěváky a hudební skupiny. Mimoto je zde Hitparáda a Aktuality.
Grafický obsah :
Jak se vám stránka líbí? : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , průměrná známka : 2,59


2
přejít na:  

Průvodce vzdělávacími stránkami
Internetové stránky vhodné pro výuku a přípravu - vybírané a hodnocené redakcí.
   Čeština    Všeobecné a rozcestníky
   Cizí jazyky    Matematika
   Dějepis    Zeměpis
   Fyzika    Chemie
   Biologie    Občanská nauka
   Estetická výchova  
    [ Máte pro nás tip na zajímavou stránku? ]
    [ Co je to průvodce? K čemu je dobrý? ]


Praktické školské stránky
   Centrální školské instituce    Zájmové organizace
   Krajské úřady    Pedagogická centra
   Adresáře škol a institucí    Projekty, informační servery
   Odborná periodika    Dětské organizace
   Nabídky školám    Další praktické stránky
   Elektronické konference a diskuze    Knihovny



Aktuální články
·Inspirace body-artem
Lidské tělo a jeho části jsou pro děti předškolníh...
·Portál veřejné správy nabízí zdarma problematické eLearningové kurzy
Na Portálu veřejné správy jsou od počátku letošníh...
·Repasované počítače v roce 2006: levná alternativa pro každou školu a její kritika 2.
K předchozím článkům o repasovaných počítačích se ...
·Tvorba ŠVP na málotřídních školách - charakteristika školy
Školní vzdělávací program má svou danou strukturu,...
·Věda a zábava na Nově?
Za dobu existence televize Nova se mi stalo tento ...
·MŠMT: Více míst na gymnáziích
Navýšení počtů přijímaných na gymnázia, přesněji ř...
·Abstraktní umění v mateřské škole
I nejmenší děti někdy cítí potřebu vyjádřit své po...
·Další programovací jazyk: LISP
Ve třetím dílu našeho seriálu se podíváme na léty ...

Nejčtenější články za týden
· Ve jménu boha Amámtama!
· Výstupní hodnocení žáka a Google aneb Hlavně neuškodit?!
· Proč se neustále mění blankety vysvědčení?
· Věda a zábava na Nově?
· MŠMT: Více míst na gymnáziích



Největší diskuse

·Ve jménu boha Amámtama!
   77 příspěvků
·Post-moderní reforma školství v ČESKU jako příležitost pro (všeho)schopné 2.
   73 příspěvků
·Repasované počítače v roce 2006: levná alternativa pro každou školu a její kritika
   59 příspěvků
·Školní šikanování z různých stran
   58 příspěvků
·Big Brother na liberecké základce aneb co se v mládí naučíš...
   53 příspěvků

Zmeškali jste den?
Posledních sedm dní
    Po Út St Čt So Ne
5.
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
6.
7.
8.
9.
Předchozích měsíc.  Únor 2006  V dalších měsících nejsou žádné články.

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.
© 2005 CP Books, a.s.
Technický kontakt: Michal Kwolek
Šéfredaktor: Vít Šebor
Všechna práva vyhrazena
Tento server dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů.
ISSN 1213-6018
reklama