Res Publica
EST | ENG | RUS

Presidendivalimised
Sõnavabadus vajab kaitset
Keskkonnareostus looderannikul
Erakonna Eesti Eest deklaratsioon

Erakond Eesti Eest!

Eesti kodanikud ootavad poliitikutelt teenäitamist tulevikku. Vaja on liita jõud Eesti ees seisvate probleemide lahendamiseks ja eesmärkide saavutamiseks.

Aeg on minna tegudele! Teeme ettepaneku moodustada ühine Erakond Eesti Eest!
Res Publica ja Isamaaliidu ühinemise eesmärk on kaitsta Eesti elanikele olulisi väärtusi ja hoida Eesti edu.

Näeme, et jõude ühendades suudame paremini kanda erakondade seniseid püüdlusi ning kaitsta rahvuslikku, demokraatlikku ja isikuvabadust austavat ilmavaadet. Liites aatekindluse, kogemuse ning värskuse, ühendades mõlema erakonna liikmeskonna, loome tugeva ja stabiilse paremkonservatiivse jõu.

Erakond Eesti Eest sõnastab Eesti uue tulevikuvisiooni. Iseseisvuse saavutasime, Euroopa Liitu ja NATO-sse astusime ning ka elatustase võimaldab üha enamat. Eesti riiki ja ühiskonda ootavad uued väljakutsed, mis nõuavad julget ja selget sihiseadmist tulevikuks. Rahvuse püsimajäämine, inimeste heaolu kindlustamine ja riigi julgeoleku tagamine on ainult mõned väljakutsed, mis meie ees seisvad. Me oleme neile vastamiseks valmis.

Teiseks tuleb üha kiiremini muutuvas maailmas hoida eesti rahvust, keelt ja kultuuri kui alusväärtusi.

Kolmandaks peab Eesti kestma vaba ja inimkeskse riigina, kus väärtustatakse kõigi Eesti elanike inimväärikust, loovust ja ettevõtlikkust.

Neljandaks tuleb tagada aus riigivalitsemine. Välistame nomenklatuurse ringkäendusele rajatud poliitika. Ostmine, müümine, vahetamine ja varastamine ei tohi kuuluda riigivalitsemise juurde.

Viiendaks aitame abivajajaid. Hoolime inimestest ja tahame oma poliitikaga tagada, et keegi ei satuks olukorda, kust puudub väljapääs. Samas peab inimesele alles jääma otsustusvabadus.

Kuuendaks väärtustame säästlikku ja rohelist elulaadi. Olgu Eesti see riik, kes juba täna astub samme tulevikust vastu vaatavate ohtude vältimiseks.

Eesti vajab tugevat konservatiivsetel väärtustel põhinevat erakonda, mis lisaks eesti rahva püsimisele, eesti keele ja kultuuri kestmisele kindlustab ühiskonna pideva arengu.

Kodanikud otsivad kindlustunnet demokraatlike väärtuste püsimisse.
Poliitikute kohus on taastada usk ausasse riigijuhtimisse.

Res Publica ja Isamaaliit tahavad moodustada Eesti suurima rahvaerakonna.
Kahe erakonna ühinemisel tekib tervik, mis kehastab pikka poliitilist kogemust, jääb kindlaks senistele aadetele ja kannab Eesti tulevikku.
Hiiumaa Saaremaa Pärnumaa Viljandimaa Valgamaa Võrumaa Läänemaa Raplamaa Harjumaa Järvamaa Lääne-Virumaa Ida-Virumaa Jõgevamaa Tartumaa Põlvamaa