Res Publica
EST | ENG | RUS

1. Tööjõumaksude vähendamine
2. Loovust ja isikupära edendav kool
3. Vähem õigusakte, vähem ametnikke, vähem bürokraatiat
Res Publica liikmed

Et teha suuri asju, peab meid olema palju ja me peame olema tugevad. Res Publica eesmärgid on suured ning nende saavutamisel, et luua niisugune Eesti, mida soovime, peamegi kõik koos tööd tegema.

Küllap puutume kõik igapäevaselt kokku asjadega, mis pole nii nagu peaks. Seda ei ole mõtet kõrvalt vaadata või ainult sõprade ringis kiruda. Parem tule ja aita asju paremaks teha ning võta ka oma sõbrad kaasa - mida rohkem meid on, seda tugevamad oleme.

Res Publica liikmeks võib olla vähemalt 18-aastane teovõimeline Eesti kodanik, kes tunnustab erakonna põhikirja ja programmi ega kuulu mõnda teise erakonda. Liitumiseks tuleb täita liikmeavaldus, mille vaatab paari nädala jooksul läbi vastava piirkonna juhatus. Ka erakonnast lahkumine toimub kirjaliku avalduse alusel.

Res Publica toetajaliikmeks võib astuda inimene, kes tunnustab meie põhikirja ja programmi, kuid ei saa erakonnaseadusest tulenevalt liikmeks astuda - pole veel 18-aastane, Eesti kodanik või töötab ametikohal, kus seadus ei luba erakonda kuuluda. Toetajaliige pole Res Publica liige erakonnaseaduse mõttes, teda ei kanta erakonna nimekirja ning tal pole hääleõigust erakonnasisestel valimistel. Muus osas on toetajaliikmel liikmetega võrdsed õigused. Ka toetajaliikmeks saadakse isikliku avalduse alusel, mille vaatab läbi piirkonna juhatus.

.

.

Meie liikmed ja toetajad

Res Publicas on 19. märtsi 2004 seisuga 5028 liiget. See arv muutub iga päevaga, alates aasta algusest on meie liitunud üle neljasaja inimese. Res Publica oli 2002. aastal kõige kiiremini kasvanud erakond Eestis: vähem kui aasta pärast alustamist olime juba suuruselt Eesti kolmas partei. Ka täna liitub meiega 100-200 inimest iga kuu, kellest rohkem kui 95% pole varem kuulunud ühtegi parteisse.

Rahvaparteile omaselt ei ole Res Publica ühegi kitsa ühiskonnagrupi hääletoru. Pigem ühendab meie liikmeid teotahe, positiivne ellusuhtumine ning soov anda oma panus selleks, et elu nende kodukohas ja Eestis üldse paremaks muuta. Liikmeid on kõikidest Eesti piirkondadest ja kõikidelt elualadelt; koos tegutsevad nii noored kui ka elukogenumad, nii eestlased kui ka teiste siinsete suuremate rahvuste esindajad. Liikmeks saad astuda siin .

Res Publica tähendab ladina keeles "avalik asi". Res Publica oli erakondadest esimene, kes avaldas ilma seadusest tuleneva kohustuseta oma toetajad. Valides vasakpoolses menüüs lingi "Toetajad", saad ülevaate nii meie toetajatest kui ka nende poolt erakonnale annetatud summadest.

Hiiumaa Saaremaa Pärnumaa Viljandimaa Valgamaa Võrumaa Läänemaa Raplamaa Harjumaa Järvamaa Lääne-Virumaa Ida-Virumaa Jõgevamaa Tartumaa Põlvamaa