Res Publica
EST | ENG | RUS

1. Tööjõumaksude vähendamine
2. Loovust ja isikupära edendav kool
3. Vähem õigusakte, vähem ametnikke, vähem bürokraatiat
Väärikate Kogu

Ühiskond on tugev siis, kui kõik põlvkonnad koos tegutsevad ning kedagi ei jäeta kõrvale. Noorte energilisusele ja julgele pealehakkamisele on eakamatel lisada elutarkus ja -kogemus - see on ressurss, mille kasutamata jätmine oleks raiskamine, eriti meie väikeses ühiskonnas.

Res Publica Väärikate Kogu ühendab erakonna eakamaid liikmeid, kel on soov oma kogemusi ja teadmisi rakendada erakonna tegevuses. Seejuures sugugi mitte ainult kitsalt vanemaid inimesi puudutavates küsimustes - Väärikate Kogu liikmed räägivad kaasa kõikides ühiskondlikes teemades, vastavalt oma arusaamadele ja kogemustele. Võtmetähtsusega valdkondadeks peetakse nõnda haridust, tööd, tervist, sotsiaalset turvalisust, perekonda, majandust, kultuuri jt. Lisaks on Väärikate Kogu eesmärkideks erakonna vaadete tutvustamine elanikkonna hulgas ning oma liikmetele huvitava ja arendava tegevuse pakkumine.

Vanuse alampiiri Väärikate Kogul sätestatud pole, kuid valdavalt kuuluvad sinna erakonna üle 50-aastased liikmed. Üleriigilise ühendusena asutati Väärikate Kogu 11. septembril 2004. Enne seda oli juba aastaid tegutsenud mitmeid Väärikate klubisid: kõigepealt Tallinnas, siis ka Tartus, Pärnus, Harjumaal ja mujal.

Kui Sul on soov Väärikate Koguga liituda, kirjuta e-posti aadressil kati.kapp@respublica.ee !
.

Vaata lisaks:



Hiiumaa Saaremaa Pärnumaa Viljandimaa Valgamaa Võrumaa Läänemaa Raplamaa Harjumaa Järvamaa Lääne-Virumaa Ida-Virumaa Jõgevamaa Tartumaa Põlvamaa