Res Publica
EST | ENG | RUS

1. Tööjõumaksude vähendamine
2. Loovust ja isikupära edendav kool
3. Vähem õigusakte, vähem ametnikke, vähem bürokraatiat
Noored Konservatiivid

Juventuse noored 2003. aasta eurokampaania rongkäigus Noored Konservatiivid on Res Publica kogudest suurim, ühendades umbes poolt tuhandet liiget. NK klubid tegutsevad enamikus Res Publica piirkondadest, Tallinnas seejuures ka eraldi Õpilasklubi ning Tartus Tudengiklubi. Tegeldakse noori puudutavate teemadega: eelkõige kesk-, kutse- ja kõrharidusega seonduv, aga ka muud probleemid; lisaks korraldab NK ka lihtsalt toredaid üritusi ja huvitavaid kohtumisi - rääkimata aktiivsest osalemisest erakonna kampaaniates.

Loe lähemalt Noorte Konservatiivide koduleheküljelt!

Naiskogu

Augustis 2002 loodud Res Publica Naiskogu jätkab varasemate Emade klubide ja naisklubide sihte: eesmärgiks on ühendada aktiivseid ja teotahtelisi naisi, hoogustada nende osalemist ühiskondlikus elus ja poliitikas ning rääkida kaasa erakonna poliitikate kujundamisel. 30. novembril 2003 toimus Tallinnas RP Naiskogu II üldkogu.

Loe edasi!


Ettevõtjate Kogu

Ettevõtjate Kogu on Res Publica kogudest praegu noorim, asutatud 10. detsembril 2003. Res Publicas on üle 350 äriühingu tippjuhi ja osaniku - need on inimesed, kes edendavad Eesti majandust, loovad uusi töökohti ning riigile maksutulu jne. Nende teadmiste ja kogemuste kasutamata jätmine oleks raiskamine. Seetõttu ongi Res Publica Ettevõtjate Koja eesmärkideks erakonna programmiliste seisukohtade väljatöötamise ja erakonna poliitika kujundamise protsessis osalemine, erakonna vaadete tutvustamine ettevõtjate hulgas ning ettevõtjate osaluse hoogustamine Eesti ühiskondlikus ja poliitilises elus.

Loe edasi!

Saadikukogu

Saadikukogu ühendab erakonna esindajaid kohalikes omavalitsustes, keda on kokku umbes nelisada. Augustis 2003 asutatud Saadikukogu ja selle piirkondlikud ühendused on kohaks, kus ühtlustada eri omavalitsustes viljeletavat poliitikat, leida lahendusi ühistele probleemidele ning loomulikult töötada välja erakonna poliitikad kohalikke omavalitsusi ja regionaalarengut puudutavates küsimustes.

Väärikate kogu

Res Publica on seisukohal, et inimestel, kes on pika elutööga oma panuse Eesti rahva säilitamisel ja edendamisel suures osas juba andnud, on palju kogemusi ja teadmisi, mida jagada erakonna liikmete ja otsustajatega. Väärikate klubid tegutsevad praegu Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Harjumaal, üle-eestilise Res Publica Väärikate kogu loomiseni plaanitakse jõuda 2004. aasta varakevadel. Väärikad peavad regulaarseid klubiõhtuid, kus arutatakse aktuaalseid teemasid; traditsiooniks on saanud ka pikemad väljasõidud kaks korda aastas, mis on Väärikaid viinud näiteks Saaremaale, Lahemaale, Kagu-Eestisse ja mujale.

Res Publica klubid

Res Publica segakoor 2003. aasta suvepäevadel Erakond ei ole ainult poliitika tegemise koht, vaid eelkõige hulk toredaid ja sinuga sarnaselt mõtlevaid inimesi, kellega tore ka lihtsalt kokku saada, juttu ajada ja millegi huvitavaga tegelda. Klubid on nii Res Publica üle-eestiliste kogude piirkondlikud ühendused, aga ka konkreetse piirkonna liikmete huviklubid. Näiteks tegutsevad Tallinnas ja Tartus Res Publica jalgpalliklubid, segakoorid ja Majandusklubid, Tartus filmiklubi ja hispaania keele õppimise klubi, Tallinnas klubi "Räägime vene keelt" ja Narvas "Räägime eesti keelt" jne. Klubisid on nii pikaajaliste traditsioonidega - näiteks Tallinna Majandusklubi käib regulaarselt koos alates 1999. aasta sügisest - kui ka selliseid, mis moodustatud üheks hooajaks. Kui sinu piirkonnas sind huvitavat klubi veel pole, siis anna teada - arutame asjad läbi ja loome selle!

Hiiumaa Saaremaa Pärnumaa Viljandimaa Valgamaa Võrumaa Läänemaa Raplamaa Harjumaa Järvamaa Lääne-Virumaa Ida-Virumaa Jõgevamaa Tartumaa Põlvamaa