BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
114281
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
01-09-2007 Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Spotlight : Maxwell Strangewell (The Fillbach Brothers)

Je hebt van die stripauteurs die bruisen van creatieve energie en met de meest geschifte creaties op de proppen komen : Andreas, Doug TenNapel, Trondheim, … Het is natuurlijk véél te vroeg om de Fillbach-broers aan dit lijstje toe te voegen maar als introductie van hun geniale gekte kan dit boek wel tellen. Voor de meesten (waaronder mezelf) zijn dit nobele onbekenden die al wat verkoopsucces kennen met hun serie “Star Wars: Clone Wars Adventures”.

Het boek behandelt de gebeurtenissen die volgen nadat een wezen “the Strangewell” op aarde neerstort. Nadat hij wordt gevonden door een jonge vrouw, Anna, volgen de meest geschifte gebeurtenissen elkaar op en maken we kennis met verschillende groeperingen of individuën die elk met een eigen motivatie trachten het wezen te in handen (of tentakels) te krijgen. De ene ziet Max, zoals het wezen door Anna wordt genoemd, als de sleutel tot de geheimen van het universum, de andere ziet hem als het ultieme vernietingswapen. Het verhaal zit vol gekke personages en hilarische dialogen. Dit is echt een ‘labour of love’ welke door Matt en Shawn werd volgepropt met verschillende referenties naar S.F.-klassiekers, van Jules Verne’s “Reis naar het middelpunt der aarde” tot “E.T.”, soms zelfs zeer expliciet.

De tekeningen zijn zeer sterk ! Er wordt vanaf de allereerste pagina gespeeld met de zwart/wit-contrasten en de manier waarop de schijnbaar simpele tekeningen de meest fantastische situaties verbeelden kan alleen maar bewondering opwekken.

Liefhebbers van zottigheden en science fiction moeten dus niet twijfelen maar het is een boek die zeker niet door iedereen zal gesmaakt worden. Voor mij is het alvast één van de beste graphic novels van het jaar.


Klik op de afbeelding om de link te volgenImage Hosting by PictureTrail.com




 



(5/5 - 1 Stemmen)
01-09-2007, 10:15:11 Malkavian
comics   spotlight  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
NAAR EEN VLAAMSE STAAT!
jefeggermont
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten