BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
114191
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
04-06-2007 Reviews
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Review : Criminal

Voor de Eisner Awards is deze reeks genomineerd voor “Best New Series” en Brubaker voor “Best Writer” (Criminal en Daredevil). Ondertussen heb ik jullie al op de hoogte gebracht hoe goed Brubaker's Darevil is en met deze nieuwe serie wordt dit schrijverstalent voor de zoveelste keer bevestigd.

Image Hosting by PictureTrail.com

Deze eerste bundel gaat over iemand die in het misdaadmilieu bekend is als een lafaard, die bepaalde confrontaties uit de weg gaat. Maar in werkelijkheid is hij iemand die elke potentiële overval zo zorgvuldig mogelijk voorbereidt zodat er niks kan foutlopen en als er daadwerkelijk iets foutloopt hij tenminste kan ontsnappen. Als er niet aan die voorwaarden wordt voldaan doet hij het niet. Zijn tragische verleden zorgt ervoor dat hij hier redelijk fanatiek in is. Het is een klassiek verhaal van een overval die uiteindelijk in het honderd loopt en de gevolgen ervan. Laat ik toegeven dat het een cliché-verhaal is maar dan wel één die verhaaltechnisch perfect in mekaar zit en waarvan de karakters zéér goed uitgewerkt zijn. Hoewel ik een vermoeden had waar het allemaal op ging uitdraaien kon ik niet meer stoppen met lezen, leefde ik met de personages mee en legde ik uiteindelijk tevreden de uitgelezen bundel neer. Het is een mooi afgerond verhaal (toch wel uitzonderlijk bij comics) en de volgende bundel zal over een totaal andere groep mensen gaan.

Image Hosting by PictureTrail.com

De sfeer zit hier enorm juist, waarschijnlijk ook door de donkere, vlekkerige tekeningen van Philips, die zowel de donkere atmosfeer als de innerlijke grauwheid van de karakters perfect weet te illustreren. Die man is niet de meest fantastische tekenaar maar hij is verdomd effectief. Sean Philips is op dit moment waarschijnlijk het meest gekend voor zijn werk aan “Marvel Zombies” maar heeft al eerder met Brubaker samengewerkt, namelijk aan “Sleeper”, ook een aanrader.

Met betrekking tot Criminal kan je hier een interview van “Forbidden Planet” met Sean Philips lezen :  http://forbiddenplanet.co.uk/blog/?p=1827 En hier met Ed Brubaker : http://www.comicbookresources.com/news/newsitem.cgi?id=10509

"Writer Ed Brubaker understands how to tell a great genre story as well as any storyteller out there, and in the pages of Criminal, it's a hell of a lot of fun watching him spin a familiar heist-gone-wrong story into a riveting character study of seriously flawed yet very human individuals." -- IGN.com

Image Hosting by PictureTrail.com





(0 Stemmen)
04-06-2007, 22:24:54 Malkavian
comics   review  

Reacties

Vul hier uw reactie in
Uw naam verplicht
Uw e-mail
URL
Titel
Reactie verplicht
Anti-spam verplicht Typ de onderstaande karakters over in het invoervak. Dit vragen we om geautomatiseerde spam tegen te houden.
- Klik hier of op de afbeelding als u de tekst in de afbeelding niet kan lezen.
- Specifieke reclamefilters kunnen de reden zijn waarom u deze code niet kan lezen. Is dit bij u het geval? Laat het ons weten.
(verplicht = verplicht!)
 Het Jaar van de Olifant -... Busted 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
Christel en Toon,een nieuw begin..
christeltoon
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten