Stranica 1 2 3 4    
Blog urednika


Blog urednika nedjelja, 18.11.2007.
Iako je do kraja predizborne kampanje ostalo još pet dana, već danas, na osnovu novinskih naslova, možemo zaključiti kako Etičko povjerenstvo niti na jednim izborima do sada nije imalo toliko posla!

Blog urednika petak, 19.10.2007.
Kakvu je to državnu tajnu, vrijednu «izvidnih mjera i radnji» i dvadesetak sati pritvora, odao istraživački novinar Željko Peratović, osvjedočeni borac za pravo na istinu o kriminalu i korupciji, trgovini drogom, oružjem i ukradenim automobilima, prostituciji, zlouporabi tajnih službi, političkim ubojstvima i ratnim zločinima?

Blog urednika petak, 05.10.2007.
Svakom takvom laprdavom nasrtljivcu valjalo bi na par mjeseci zabraniti bilo kakav istup u bilo kojem hrvatskom mediju.

Blog urednika četvrtak, 16.08.2007.
Što je u Hrvatskoj potrebno učiniti da čovjek ili žena postanu počasni građani nekog grada ili bar nositelj zlatnih plaketa i ostalih kolajni. Uglavnom ništa! Moraju se, aktivno, baviti politikom. Za veća priznanja poželjno je da to budu visokopozicionirani dužnosnici, a za manja dovoljno je biti i općinski tajnik. Stranačka iskaznica aktualnih vlastodržaca je, naravno, nešto što se podrazumijeva.

Blog urednika četvrtak, 09.08.2007.
Sudbina umirućih plemenitih konja lipicanaca, ukradenih iz lipičke ergele 1991. godine digla je na noge cijelu naciju u matičnoj domovini Hrvatskoj i dio javnosti predvođenih zaštitarima životinja u njihovoj privremenoj zemlji boravka, Srbiji.

Blog urednika subota, 04.08.2007.
Odmarali smo više od dva tjedna! Oni koji rade bez slobodnih dana, bez subota i nedjelja, bez praznika i blagdana, a u pripravnosti su 24 sata dnevno najbolje znaju što znači i koliko im je potreban godišnji odmor. Pobjeći negdje bez mobitela, Interneta i televizije, negdje gdje postoji tek jedna trgovina mješovitom robom imperativ je suvremenih nomada – jedino totalni odmor oslobađa stresa i umora.

Blog urednika četvrtak, 12.07.2007.
Još jedna obiteljska svađa završila je tragedijom – na svom radnom mjestu ubijena je žena, majka dvoje malodobne djece i teško ranjen njen prijatelj, otac također dvoje malodobne djece, a zbog šoka i stresa nekoliko je očevidaca zatražilo liječničku pomoć. Dva dana nakon stravičnog zločina, kada se poslože kockice i rekonstruira kretanje ubojice, javnost se s pravom može pitati: Da li se tragedija mogla spriječiti?

Blog urednika ponedjeljak, 02.07.2007.
Sredinom devedesetih godina prošlog tisućljeća popularni karikaturista Srećko Puntarić Felix u nekim je novinama objavio karikaturu u kojoj njegovi tipični likovi, s traktorske prikolice, lopatama bacaju odličja narodu koji se za njih jagma. Karikatura je posebno rasrdila tadašnjeg predsjednika Franju Tuđmana koji se u njoj s pravom prepoznao jer je priznanja, ordenje, spomenice, zahvalnice i ostale počasti dijelio šakom i kapom.

Blog urednika petak, 29.06.2007.
Nakon što je u «Otvorenom», znalačkim vođenjem, konkretnim i kratkim pitanjima i upornošću na dobivanju konkretnih odgovora uspio izvući što god je htio od premijera Ive Sanadera i predsjednika SDP-a Ivice Račana, za što je dobio godišnju nagradu Hrvatskog novinarskog društva i svima na televiziji pokazao kako se rade intervjui, Mislav Bago je u srijedu navečer sučelice postavio i predsjednika Republike Stjepana Mesića.

Blog urednika subota, 05.05.2007.
Prezirem licemjere i prevrtljivce. Ne vjerujem onima na vlasti kada pričaju o radničkim pravima, ne idem na proslave 1. svibnja koje organizira lokalna vlast jer to čini neiskreno, zbog samoreklamerstva.

Blog urednika utorak, 03.04.2007.
Dvije sjednice Eko stožera održane su iza zatvorenih vrata. Najavljena je i sjednica u proširenom sastavu, s predstavnicima ministarstava. Ništa ne skrivaju rekoše, ali će novinarima i ovaj put zatvoriti vrata i poslati priopćenje. Priopćenje? Ne hvala! Dijelio ih je i Ekološki stožer Karlovačke županije.

Blog urednika subota, 24.03.2007.
Bolno je bilo slušati ljude, majstore svoga zanata, koji nakon više desetljeća rada, umjesto da uživaju u svojim zlatnim godinama i minulom radu, moraju kucati na vrata Zavoda za zapošljavanje tražeći milostinju, potucati se po sudskim hodnicima i psovati državu.

Blog urednika ponedjeljak, 12.03.2007.
Sve da je premijer i «homić», zašto bi to pitanje bilo neprimjereno i pogrdno? Puno je važnije kako on obavlja svoj posao i kako je pribavio kolekciju preskupih zlatnih satova nego voli li dečke ili ne.

Blog urednika srijeda, 28.02.2007.
Nakon tri ekološka incidenta u veljači i nesnalaženja odgovornih ustanova ne čude ideje o osnivanju Pokreta za zaštitu ljudskih života od krupnog kapitala i njegovih služinčadi.

Blog urednika srijeda, 31.01.2007.
Iako mi to prvotno nije bila namjera, temu "Kabere u vijećnici" sam proširio i objavio u Glasu Slavonije, u svojoj kolumni "Ni crno, ni bijelo" (srijeda, 7. veljače). Tu novu, dopunjenu i prošireni vezriju, objavljujem i ovdje kako bi bila dostupna i onima koji nisu čitali "Glas".

Blog urednika četvrtak, 11.01.2007.
Ljubav prema domovini je relativan pojam i za mene je to upravo ono što Kirinu nije: biti korektiv vlasti, upozoravati na propuste i zlouporabe, biti na strani slabijeg ili samo obznaniti javnosti da se negdje, u nekom kutku Hrvatske, saborski zastupnik potukao nakon čega se žrtva skotrljala niz stepenice.

Blog urednika ponedjeljak, 04.12.2006.
U proteklih nekoliko dana bili smo prisiljeni obrisati čak tri teme iz Foruma. Demokracija i sloboda javne riječi ne znači anarhija i iznošenje netočnih podataka s namjerom vrijeđanja drugih osoba. To je uređivačka koncepcija koju na ovim stranicama pokušavamo provoditi od prvog dana.

Blog urednika ponedjeljak, 27.11.2006.
Što se skriva u glavi mladića koji divljački razbija inventar škole manjinske zajednice i još se policajcima predstavlja kao najveći krvnik u svjetskoj povijesti a onda kaže da je to napravio zato što mrzi Židove? Kakav mora biti čovjek da počini antisemitskom incidentu kakav se u Austriji nije dogodio u posljednjih 20 godina?

Blog urednika ponedjeljak, 30.10.2006.
Prvo bih postavio pitanje zašto bi se ugledni profesor, gradski vijećnik i poznati građanin ovog grada odlučio na krađu nečega što košta trideset kuna?

Blog urednika ponedjeljak, 23.10.2006.
Ne mogu vam opisati taj osjećaj. Kroz objektiv gledaš osobu koja je prije samo nekoliko dana hladnokrvno ubila dva nedužna čovjeka...

Broj članaka u ovoj kategoriji: 61

sve     naslovi     autori     tekstovi    
 Virovitica.net

 Tražilica
Google Putokazi.net Vtc.net
Virovitica.net
Sve Samo naslovi
Putokazi.net


Google
Web virovitica.net

 Vijesti


srijeda, 12.12.2007.
Potpisan ugovor o gardnji sustava odvodnje otpadnih voda
 
Održano prvo ročište u slučaju otečenih štediša protiv države
 
Potvrđena bjesnoća kod psa mješanca

utorak, 11.12.2007.
Virovitica.hr – jedna od najboljih u natječaju VIDI WEB TOP 100!
 
Duhovna obnova za branitelje i članove njihovih obitelji

ponedjeljak, 10.12.2007.
I tanjuri u pola cijene, a petarde jeftinije od čokolade
 
Čak 72 posto dolazaka stranaca više negoi u 2006. godini
 
Izletom na Vražji mlin obilježen Međunarodni dan planina
 
Ova godina je nekim radnicima posljednja za odlazak u mirovinu po povoljnim uvjrtima
 
Oprez uoči blagdana: pažljivo s pirotehnikom - prošle godine teško ozlijeđeno 9 osoba
 
Na sjednicu Poglavarstva o Proračunu
 
Unapređenje i razvoj lovostva
 
Šećerani Viro Kristalna kuna HGK

nedjelja, 09.12.2007.
S predstavnicima Češke o mogućnostima veće robne razmjene
 
Dogovoreni uvjeti za proizvodnju šećerne repe u 2008. godini
 
Osnovan županijski tim za pripremu i provedbu Master plana turizma
 
Županija sufinancira dio troškova osiguranja usjeva nastalih od elementarnih nepogoda
 
Župan Feketić imenovan predsjednikom Ttim za pripremu i provedbu Strategije ruralnog razvitka
 
U ponedjeljak svečana sjednica Gospodarskog vijeća
 
Imenovana radna skupina za pripremu i provedbu Strategije ruralnog razvitka

petak, 07.12.2007.
Novotnyjev Mansion: Sedam veličanstvenih za seljačku nimfu godine
 
OŠ Virovitici DVD player
 
Gradonačelnik u "Cvrčku"
 
„Spomenička arhitektonska baština kao moderator razvoja i poslovnih mogućnosti“
 
Unatoč sve strožim propisima, otpad se i dalje spaljuje u dvorištima
10 dana na Virovitica.net

 Blog urednika
Etičko povjerenstvo za glas više
Iako je do kraja predizborne kampanje ostalo još pet dana, već danas, na osnovu novinskih naslova, možemo zaključiti kako Etičko povjerenstvo niti na jednim izborima do sada nije imalo toliko posla!
Arhiv >>>           Više >>>
 Etika svakodnevice
Teorija relativnosti
Poslijeizborna hrvatska sapunica razdijelila je hrvatsko nacionalno biće u takvoj mjeri da nam zaozbiljno prijeti politički raskol s posljedica tragične sudbine ravne onoj Kristove Crkve, koja je teško stradala upravo zbog svađe oko izbora mandatara.
Arhiv >>>           Više >>>
 Virovitičanka u Zagrebu
Škola bez riječi
U terapijskom jahanju Virovitica prati svjetske trendove, a škola jahanja otvara velike mogućnosti. Konj se na Zapadu već koristi u edukaciji menadžera, a mi ovdje možemo razmisliti kojim bi još stručnjacima koristilo ono što se od konja može naučiti.
Arhiv >>>           Više >>>
 Kancerogena korupcija i
 politička prostitucija
Jordanova fantaziranja o zaslugama oko povrata duga umirovljenicima nije uspjela zavarati glasače.
U povratku opljačkanog duga Sanaderova je vlada ponovno opljačkala umirovljenika, a partneri Sanaderove pljačke bile su upravo HSU-ove ruke u Saboru. Bila bi smiješna da nije tragikomična uloga Stranke umirovljenika koja je u izuzetno kratkom roku postala pretplatnica na sve moguće financijske jasle hrvatske politike ali s tom razlikom da „glavni zgoditak“ ne dijeli prevarena većina, već elita HSU-a koja je izbornom voljom svojih birača dospjela na jasle državnog proračuna i ostalih izvora privilegija iz zobnica vlasti.
Arhiv >>>           Više >>>
 Razgovor
Dr Ana Bajer Feketić:
Suprug i ja nismo u nepotizmu, oboje idemo jasno zacrtanim ciljem

O dvije godine mandata, gradnji nove bolnice, nepotizmu, pacijentima, kolegama te o prošlosti i budućnosti virovitičke bolnice razgovarali smo s ravnateljicom Opće bolnice Virovitica, dr. med. Anom Bajer Feketić, specijalistom interne medicine.
Arhiv >>>           Više >>>
autipovoljno.com
 Stanje na cestama

 Tečajna lista HNB

 Vremenska prognoza
 Virovitica.net
 Putokaz
 Grad Virovitica
 Servisne informacije
 Virovitica
 Županija
 Dnevni listovi
 Stranke
 Najnoviji postovi


 Index - Vijesti

Lider


 
Pusa d.o.o. - Urednik Goran Gazdek - Programiranje i tehnička podrška: ie-centar
Arhiv: 28, Dodaci: 3