BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Forum
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
107916
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
24-10-2007 Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Spotlight : Mijn Comic Kamer

Comic Room

Omdat zoveel mensen me persoonlijk komen vragen van Malkavian toon je Stripkamer nu eens. Heb ik bij deze enkele fototjes genomen. Eigenlijk is de kamer helemaal nog niet klaar. De comics staan er al maar moeten nog iets meer verspreid worden op de verschillende rekken. De beeldjes staan allemaal op een hoopje en ook zij moeten verspreid worden. Zoals je kan zien is IKEA voor de comic liefhebber hun beste vriend. Ik heb voor mijn comic kamer de IKEA Billy kasten gekocht. deze kan je in verschillende grote kopen. 40cm of 80 cm breedte, 106 of 202 cm hoog, je kan ook een extra bovenstuk kopen om de kast 239cm hoog te maken. Iets wat ik gedaan heb.

Comic Room

Yzere boekensteunen die je ook in IKEA kunt kopen gebruik ik op de comics recht te houden. Dan heb ik via Sodacomics.be een hoop Silver age bags en Current size bags gekocht. Waarom twee verschillende? Omdat je in de Silver Age bags perfect 5-6 soms wel meer comics tegelijk kunt steken. Deze verstevigen elkaar en dan heb je geen karton meer nodig. Ook ideaal om snel een ganse reeks weg te plaatsen. De Current Size gebruik ik dan voor nieuwe comics in te steken. Maar dat was overbodige luxe aangezien Sodacomics elke comic levert in een bag. Mja good voor back issues.

Comic Room

Om er toch wat structuur in te gieten heb ik alle nummers Alfabetisch gelegd. En dan Comic Dividers per serie gestoken. Dit zijn soort van plastic boards met een verhoog zodat je ze makkelijk boven de comics uit steken. Maar aangezien ik ze in een kast verzamel heb ik ze neergelegd. Anders kan je toch moeilijk zien wat er bovenuit steekt. Met een stiftje vanop een Whiteboard heb ik de serie naam geschreven op de Comic Dividers.

Comic Room

Nu ben ik aan de laatste hand bezig, namelijk het controleren of elke comic die er staat in mijn database programma staat, namelijk Collectorz. Een ideaal en makkelijk programma dat helemaal niet veel geld kost (39 euro geloof ik) maar het is ongelooflijk makkelijk om je collectie bij te houden. Ik zeg het al lang maar ik ga een uitgebreid verslagje brengen over de Comic Collectorz. Als de kamer volledig inorde is en alles staat op zijn plaats zoals ik het wil zal ik nog eens enkele fotos posten. Je ziet ook dat ik ook mijn collectie DVDs in mijn comic kamer heb staan en een kleine collectie Fantasy Boeken.

Als er nog vragen zijn waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt, stel ze gerust in de Comment sectie van deze post. Ik zal er zeker op antwoorden. Elke foto is clickable en bevat een grote versie van de foto, voor de mensen die meer detail willen.

Enjoy

Comic Room





(5/5 - 2 Stemmen)
24-10-2007, 12:29:34 Malkavian
comics   Ikea   Kamer   spotlight   verzameling  

Reacties
25-10-2007, 17:11:51
mooi stuff
Goed gedaan zeg! Ik heb ooit ook Billy's gehad maar die zakten me te erg door...en ik kon in mijn nieuwe woning de vier meter hoogte niet overbruggen ;)
En met plankdragers wel, dus. EN hét voordeel van 30cm-planken is dat je de actionfigs ervóór kan zetten.

Maar het ziet er top uit man!
http://www.boomvavavoom.com
boomvavavoom
boomvavavoom@YAHOO.com
25-10-2007, 10:47:59
Database
Bart, zeker de database review die ik OOIT eens ga maken lezen, die Collectorz kan echt veel. ALS je hem zou kopen vergeet dan niet via het linkje te gaan op de blog :P
Heeft ook export functies, wanted settings (had lijst mee naar Facts) en ook export naar website en Ipod/PDA.

Die Billy's idd zijn redelijk stevige kasten die je bovenaan dan nog eens kunt vastmaken aan de muur zodat omvallen zeker niet mogelijk is. En voor het geld moet je het niet doen, zo'n grote kast van 202 cm op 80 is geloof ik 90 euro. Kweet dat ik alles gekocht heb voor onder de 500 euro. Alle kastjes en boekensteunen. Soms hebben ze wel goe gerief den Ikea :)
http://www.brainfreeze.be
Malkavian
Claes.steven@gmail.com
25-10-2007, 10:34:52
comics database
Damn die Collectorz kende ik niet. Ik geef alles in bij comicbookdb.com omdat hij gratis is en ik niet beter wist. Wat niet betekent dat het slecht is, het is een heel goede db. Kan het aanraden! Er is een export voorzien voor je collectie en wishlist, handig voor dingen zoals FACTS :)

En die Billy's voor de GN's das eigenlijk ook een gouden tip. Zit nu met rekken van de Gamma, kan veel in maar tis niet zo esthetisch :) Maar voor een collectie van over de 3000 comics moet het al wat gewicht kunnen dragen :-s
http://www.bartcroonenborghs.com
Bart Croonenborghs
bartcroonenborghs@gmail.com
24-10-2007, 20:52:25
DVDs
hehehe yeah, da heb ik ook wel genoeg. Tegenwoordig meer en meer TVseries, aangezien die ik meer hun geld waard vind. 50 euro voor 22keer 45min ipv 25 euro voor 2u film. hmmm keuze snel gemaakt
http://www.brainfreeze.be
Malkavian
Claes.steven@gmail.com
24-10-2007, 19:09:26
Het blijven er toch veel ze ;)
Daigon
24-10-2007, 18:45:46
mooi
Ik hoop in de loop van volgende maand ook eens in de IKEA te geraken want ik heb al enkele pamperdozen vol strips staan.... Mijn drukke familieleven is niet goed voor mijn verzameling...
Mooie collectie Malkavian. Doe zo voort !
Ik zie aan je dvd's dat we wel meer gemeenschappelijk hebben.
http://www.bloggen.be/koen_aka_spiff/
Spiff
koenenjoke.claeys@telenet.be
24-10-2007, 16:08:52
collectie
kwas eigenlijk teleursteld toen ik alles geordend had en in de kast had geplaatst. Het zijn over de 2000 comics, maar ge ziet ze amper staan :D
http://www.brainfreeze.be
Malkavian
Claes.steven@gmail.com
24-10-2007, 14:22:56
holy crab
aardige collectie heb je daar
ik heb nog een lange weg te gaan zo te zien
http://blog.misterSuperb.be
brecht
brecht@mistersuperb.be

Vul hier uw reactie in
Uw naam verplicht
Uw e-mail
URL
Titel
Reactie verplicht
Anti-spam verplicht Typ de onderstaande karakters over in het invoervak. Dit vragen we om geautomatiseerde spam tegen te houden.
- Klik hier of op de afbeelding als u de tekst in de afbeelding niet kan lezen.
- Specifieke reclamefilters kunnen de reden zijn waarom u deze code niet kan lezen. Is dit bij u het geval? Laat het ons weten.
(verplicht = verplicht!)
 Review : Ultimate Spider-... Review : ULTIMATE SPIDER-... 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
Evelien De Haes
eveliendehaes
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten