BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
110069
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
04-07-2006 Reviews
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... DMZ on the ground ,TPB #1 (Review)
Verhaal door Brian Wood
Tekeningen door Riccardo Burchielli en Brian Wood
Uitgegeven door Vertigo in 2006

Welcome to America's Second Civil War, dat is de slogan van DMZ , een comic reeks dat zich afspeelt op Manhattan Island tijdens de 2de Burgeroorlog van Amerika. 5 jaar is de oorlog al bezig tussen de United States of America en de zo-genaamde "Free States". Manhattan Island is wat men noemt een DMZ (DeMilitarized Zone), een stuk niemandsland dat gebruikt wordt als buffer tussen twee vijandige "landen". Het hoofdpersonage is Matthew Roth, een fotograaf/technicus die op het laatste moment gecontacteerd werd geweest om een lid van een expeditie naar Manhattan te vervangen. Hij wordt aangenomen door de Pulitzer bekroonde journalist Viktor Ferguson. Zijn tocht naar faam kan beginnen, aangezien er nog nooit een journalist/fotograaf in de DMZ geraakt is. Laat staan dat er foto's zijn getrokken. Maar het duurt niet lang vooraleer het misloopt. De expeditie onder escorte van enkele US Marines wordt onder vuur genomen. Voor Matthew het goed en wel beseft is hij de enige overlevende van zijn groep in het midden van de DMZ.

Dan begint pas het verhaal. Hij gaat op zoek naar redding. Manhattan bestaat uit verschillende blokken en elke blok heeft zijn eigen baas, militie, wetten en regels. Overleven is de boodschap. Bij zijn eerste poging om in veiligheid te geraken, stoot Matthew op Zee. Zij is een verpleegster maar dan eentje met in het ene hand een verband en in het andere hand een pistool. Matthew leert al snel dat hij een keuze moet maken, gaan lopen of zijn job doen namelijk nieuws brengen vanuit DMZ. Gaandeweg leert hij dat de US Army niet zo vriendelijk is. Hij moet zich enorm moet aanpassen aan de regels van Manhattan.

Persoonlijk vind ik deze comic enorm geslaagd. Ik heb nu de eerste TPB uit en kan niet wachten tot er een nieuwe verschijnt. De tekenstijl van de Italiaanse tekenaar is subliem en past enorm goed bij het verhaal. Burchielli levert voor zijn eerste Amerikaanse comic puik werk door zijn unieke en prachtige tekenstijl. Brian Wood schrijft hard maar toch makkelijk te volgen dialogen. Het is dan ook een comic voor volwassenen. Een aanrader voor mensen die houden van Alternatieve Toekomst-beelden in het Genre van Y the Last Man.

Score : 8/10

Gelieve opmerking over schrijfstijl/fouten (want die zullen er inzitten ;)) te geven, ik ben geen professionele reviewer maar wil wel op een zo interesante manier nieuws en reviews brengen naar jullie toe.Alvast bedankt ;)



(3.3/5 - 3 Stemmen)
04-07-2006, 20:47:05 Malkavian
"comics"   "review"  
Reacties (1)
Persoonlijk
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Uw Horloge vanuit Japan komt aan om ........ ?

*SIGH* Frustratie allom. Ongeloof. How the Hell kunnen ze nu een packetje verliezen? Is het nu zo moeilijk om een packetje van de vlieger naar een box te doen, box te sorteren, te controleren, ff door de douane te gaan en dan verder te sturen naar mij.Eventjes schetsen. Op 9 juni heb ik in Japan een Design Horloge besteld, het zou mijn verjaardags kado worden van mijn Ma.

Op 12 juni komt het smiddags aan in Brussel. Het packetje kon ik mooi volgen via EMS.

Jun 12
11:41
Awaiting presentation to customs commissioner
BRUXELLES X-DOUANE BELGIUM

Dit is het laatste dat ik ervan gehoord heb. Donderdag 22 juni was mijn verjaardag en nog steeds geen horloge. Vrij geirriteerd besloot ik maar eens rond te bellen. Eerst het ministerie gebeld, kdacht als ik hoog begin zal ik wel ergens geraken. Daar kreeg ik enkele andere Telefoon nummers. Een van een andere tak van het ministerie (JeppieYay) en de nummer van ABX.
Op andere tak kreeg ik te horen in gebroken nederlands dat ze me niet kon helpen. Kzei dat het wel mooi was dat de nummer mij gegeven werd en dat ik er niets mee kan doen. Ze heeft me dan maar de GSMnr gegeven van haar baas. Kvind het wel fijn om te weten dat ze GSMnrs uitdelen aan iedereen die er maar achter vraagt. Swat ik ben naar de heer Hobin en kreeg nog slechter Nederlands en nog korter antwoord. Hij zat in de auto en ik moest hem de gegevens van het packet doormailen, hij ging er dan eens in kijken. Hehehe in de auto, yeah right. Khoorde op de achtergrond iemand roepen en hoorde een doos vallen (of allesinds toch dat geluid). Ma swat ik heb ondertussen de geachte mr Hobin al 3 keer gemailed en wacht nog altijd op een doodsimpel antwoord.

Maar daar ging ik het niet bij laten. Enorm geergerd belde ik naar ABX, daar kreeg ik iemand aan de telefoon die me in klare taal kon vertellen dat ze mij niet konden helpen (Eindelijk iemand die zegt hoe het is ipv rond de pot te draaien) aangezien het packet nooit naar ABX was gestuurt vanuit Brussel. De persoon in kwestie was wel enorm behulpzaam ondanks mijn boze toon. Hij zei me dat Taxipost die packeten in handen heeft en dat ik zeker naar hen moest bellen.
Dit deed ik dan ook direct, daar kreeg ik weer slecht nederlands te horen (kan er mij druk inmaken soms en zeker als ze je niet helpen, i know niet echt boeddhistisch van me maar ik krijg ook geen job als mijn frans niet naar behoren is) en de vrouw in kwestie vroeg mijn gegevens, het EMS nummer ,land van herkomst en waarde van het packet. Ze ging het onderzoeken en zei dat ze me het resultaat van haar onderzoek ging opsturen. Kvroeg haar om me te bellen met nieuws aangezien ik nu al lang genoeg aan het wachten was en ik eventjes geen vertrouwen heb in iets met de post opsturen. Ze ging dat zeker doen.

Dag nadien nog altijd geen antwoord of iets gehoort, mja het zit nu niet in mijn karakter snel iets los te laten *wink* Dus belde wij opnieuw Taxipost, bij toeval kreeg ik dezelfde mevrouw aan de telefoon. Ze wist me te vertellen dat ze gebeld had maar dat het bezet was en dat ze het nadien vergeten was om er achter te horen. Maar ik kreeg de scouts belofte dat ze het zeker ging doen. Sgoed, weekend komt er tussen en ik laat alles eventjes bekoelen. Ondertussen heb ik ook Japan een mail gestuurt om hun hulp in te roepen en heb die vertelde me dat ze EMS een onderzoek gingen laten uitvoeren.

Na een week had ik nog altijd niets gehoort en belde ik terug naar Taxipost, weeral dezelfde vrouw aan de telefoon (leek alsof ze maar 1 persoon hebben werken daar *grins* ) Toen kreeg ik het mooie en typische antwoord, "Heb je nog geen brief gekregen?" ..... *sigh* Ja want ik ben een persoon die een brief krijgt met uitleg wat er gebeurt is en dan nog eens gaat bellen om te vragen of ze al iets meer weten *roll eyes* . 2 dagen nadien kreeg ik een brief waarin stond dat het packet dus VERMIST is. Het toffe is dat ze Taxipost zich dus wegtrekt van de zaak. Ze zeggen dat ik het moet regelen met de Japanse eigenaar en dat zij voor niets tussen komen. Wel straf vind ik, het geraakt perfect van Japan tot in Brussel en dan is het vermist. Mja veel geloof ik er niet van, een packet dat vermist geraakt, gestolen zullen ze bedoelen. Bha, nu hopen papparassen werk in de hoop ik mijn geld ooit ga terug zien. .......... intussen tijd zal ik het maar eens opnieuw bestellen zeker?



(5/5 - 2 Stemmen)
04-07-2006, 01:49:23 Malkavian

Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
Nora's struggle for life
nora2
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten