BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
114181
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
11-07-2006 Reviews
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Forgotten Realms: Dark Elf Trilogy (Comic Review)
Verhaal door R.A.Salvatore
Tekeningen door Tim Seeley
Uitgegeven door Devil's Due Publishing in 2006

R.A.Salvatore's verhalen over Drizzt Do'Urden zijn gekend door iedere Roleplayer en Fantasy liefhebber. De wereld waar Drizzt leeft, heet de Forgotten Realms. Deze wereld ligt ook aan de basis van computer games zoals oa. Baldur's Gate, Icewind Dale en Neverwinter Nights. Maar niet iedereen voelt de drang om daarvan de boeken te lezen , zeker niet een trilogie van 800 pagina's. Devil's Due Publishing kwam op het idee om deze boeken in strip vormen te gieten. Het werd een pracht van een comic reeks. The Dark Elf Trilogy bestaat uit drie delen, Homeland, Exile en Sojourn. Alle 3 geven ze een beeld van de eenzame Dark Elf. De 3 boeken van de Trilogie werden elk nog eens onderverdeeld in 3 comics van elk 48 pagina's. Snel uitgerekend geeft dat 144 pagina's per boek en 432 pagina's voor de volledig Trilogie .

Homeland

De Underdark is een ondergrondse wereld waar geen mens zich durft te begeven. In de eindeloze gangen van de Underdark wonen beesten die geen seconde twijfelen om je een kopje kleiner te maken. De Dark Elfs (ook Drow genoemd) wonen in de stad Menzoberranzan.

Drizzt wordt geboren te Menzoberranzan  als 3e zoon van Malice Do'Urden (Matron van Huis Do'Urden) als offer aan de Dark Elf godin Lolth. Zijn oudste broer Nalfein spaart zijn leven door zijn andere broer Dinin te vermoorden . Drizzt groeit op met de tradities van de Drow , namelijk de haat voor al de boven wezens, het respect voor Lolth de Spinnenkoningin, ... Hij traint voor een nakende oorlog. Al snel blijkt dat Drizzt aanleg heeft voorwapens. Hij wint zelfs van leerlingen uit hogere jaren . Hij geraakt bevriend met Guenhwyvar, de zwarte panter. Maar het Drow-leven spreekt Drizzt niet aan. Hij verlangt naar een leven weg van de Drow tradities. Allerlei gebeurtenissen zorgen ervoor dat Drizzt vluchten uit Menzoberranzan, diep het woeste Underdark in.

Exile

Samen met Guenhwyvar doolt Drizzt rond in de Underdark , vluchtend voor het geweld van de Dark Elfs en op zoek naar een nieuwe thuis. Maar de Underdark is niet echt een plaats waar je je gemakkelijk kan settelen. Hij leert er niet alleen nieuwe vrienden kennen maar ook nieuwe vijanden. Alsof dat nog niet erg genoeg is , volgt er een geest uit het verleden hem. Weeral  moet Drizzt vechten voor zijn leven . Noodgedwongen laat hij zijn nieuwe vrienden achter. Deze keer vlucht hij naar de onbekende bovenwereld.

Sojourn

Drizzt is klaar om opnieuw te beginnen in een wereld dat hij niet kent, volt afschuw en haat tegenover de Drow. Hij wordt er beschuldigd van moord op een plattelands familie. De onschuldige Drizzt gaat op zoek naar de echte moordenaars terwijl ze jacht op hem maken . Na dat de echte moordenaars zijn berecht , vlucht Drizzt voor de zoveelste keer weg. Hij komt de blinde ranger, Montolio Debrouchee , tegen die hem leert omgaan met de natuur. Drizzt wordt zijn nieuwe leerling. Er ontstaat een nieuwe vriendschap. Zij vechten zelfs zij aan zij als Graul de Orc Chieftain en diens leger de Grove aanvalt. Jaren verblijft Drizzt daar totdat Montolio sterft van ouderdom. Drizzt blijft achter met Guenhwyvar aan zijn zijde. Samen gaan ze verder naar het noorden, de wereld van Icewind Dale tegemoet.

Als grote fan van het fantasy genre is dit een geweldige reeks. Het verhaal is goed en een waardig adaptie van boek naar comic. De tekeningen zijn sfeervol. Soms zijn er enkele pagina's die inspiratieloos lijken en misschien wat overhaast getekend, maar al bij al een zeer geslaagde reeks. Een must voor elke Fantasy fan!


Score : 7,5/10

Devil's Due Publishing gaat ook de volgende trilogie uitgeven in stripvorm. De Icewind Dale Trilogy begint met The Christal Shard en zal in Augustus 2006 in de winkel liggen.

Enkele Screens van Sojourn #3

fr-sojourn_03_00a
fr-sojourn_03_01
fr-sojourn_03_02
fr-sojourn_03_03
fr-sojourn_03_04
fr-sojourn_03_05


(2.6/5 - 5 Stemmen)
11-07-2006, 00:31:39 Malkavian
comics   review  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
Monda en Hans Verbouwen
hansenmondaverbouwen
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten