BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
112926
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
26-05-2007 Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... De Daredevil Special door Spiff : Slot

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Slot

11) Daredevil (Brubaker & Lark)
Nog nooit gehoord van Brubaker & Lark. Als ik dan eens kijk op Wikipedia, dan zie ik bij beiden dat ze al heel wat ervaring op zak hebben met als bekendste titel "Gotham Central". Bendis en Brubaker waren zelfs in 2001 van plan om tesamen een team-up te schrijven van Batman met Daredevil. Beide schrijvers waren enthousiast over hun ideeën, welke onder andere een gevecht tussen Batman en Bullseye bevatte alsook één tussen Catwoman en Elektra. Uiteindelijk is het project niet doorgegaan door een onenigheid tussen DC en Marvel. Ik vermeld dit om aan te tonen dat Bendis en Brubaker geen vreemden voor mekaar waren toen werd aangekondigd dat Brubaker Daredevil ging overnemen. Bendis meldde al in zijn nawoord van zijn laatste Daredevil-deeltje dat hij erin gerust was dat zijn opvolger het goed ging doen en dat Brubaker zelfs zeer opgetogen was over de enorm controversiële toestand waarin Bendis onze gehoornde vriend achterliet. Eerst zien dan geloven dacht ik... en na het lezen van "Daredevil: The Devil, Inside and Out, Vol. 1" kan ik alleen zeggen : Yes Yes Yes, I believe !

Brubaker had Daredevil's netelige situatie kunnen beginnen oplossen in zijn eerste TPB om daarna met een schone lei te beginnen, maar neen, wat doet hij : hij doet Matt Murdock nog dieper in de penarie zakken. Hij zit in de gevangenis met allemaal mensen die hij erin heeft geholpen, wanhopig te doen alsof hij een gewone blinde advocaat is. Drie van zijn aartsrivalen zitten er al : Kingpin, The Owl en Hammerhead, maar Brubaker steekt er nog een paar wrede gevallen bij. Ondertussen is er iemand die in Daredevil-kostuum Murdock's rol in Hell's Kitchen heeft overgenomen en daarbovenop wordt ??? doodgestoken tijdens een bezoek aan de gevangenis. Uiteindelijk wordt het een wilde en spannende rit waarbij achter elke hoek een verrassing van jewelste wacht. Alle grote middelen worden uitgehaald en uiteindelijk eindigt het verhaal op zo'n fantastische wijze dat je begint te hunkeren naar het volgende deel dat in mei/juni uitkomt....
Veel lof mag natuurlijk ook gaan naar David Lark wiens stijl lichtjes lijkt op die van Maleev maar toch totaal eigen is, iets meer schilderachtig. Kortom, the right man for the job.

Wat kan ik nog zeggen. Daredevil moet gewoonweg de beste Marvel-serie zijn sinds enkele jaren en ik vraag me af hoe lang ze dit hoge niveau nog zullen volhouden....


enkele quotes om de twijfelaars te overtuigen :

"If you're not picking up Daredevil , that's a mistake that you MUST rectify. This book has been consistently great for years, thanks to Bendis and Maleev, and now, Brubaker and Lark are following up with a run which is really challenging Bendis... HIGHLY RECOMMENDED!" (Comixtreme.com)

" Daredevil is officially the best comic book on the market. I can't think of a single book that comes close... If you're waiting for the trades, you need to jump in on a monthly basis. Read this book at the expense of everything else - and tell your friends about it too." (IGN.com)

"Bendis' take on Daredevil was great, and Brubaker's looks to be just as good... This is one of the best titles released by Marvel right now." (PaperbackReader.com)





(0 Stemmen)
26-05-2007, 21:15:02 Malkavian
comics   spotlight  
Reacties (0)
Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... De Daredevil Special door Spiff : Deel 5

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 5

10) Daredevil MK, de volumes door BENDIS & MALEEV :
In 2003 won Bendis 2 Eisner Awards voor zijn werk aan Daredevil : "Best Continuing Series" en "Best Writer".  De eerste persoon die hem hiervoor feliciteerde op de uitreiking was Miller.  Elke artiest die de laatste 20 jaar aan Daredevil heeft gewerkt geraakte niet uit de schaduw van Miller's erfenis...behalve Bendis dus.  Hij heeft net als Miller een persoonlijke stempel op Daredevil gedrukt en het lezerspubliek doen groeien.   Het tekenwerk van Maleev draagt enorm bij aan de kwaliteit van de serie : een donkere, korrelige, realistische tekenstijl.  In die mate zelfs dat in de paar issues die niet getekend zijn door Maleev het enorm opvalt dat de schrijfsels van Bendis minder goed overkomen.

Alle 9 bundels van dit tweetal draaien rond één gegeven waarrond verschillende prachtige verhaallijnen zijn geweven.  Het draait vooral om de dubbele identiteit van Murdock : enerzijds werken als advocaat maar anderzijds buiten de wet staan als Daredevil.  Een krant maakt deze dubbele identiteit bekend aan het publiek en Matt Murdock doet alles om de situatie weer recht te zetten : hij vecht de krant aan in de rechtbank en als Darevil vecht hij het uit met Kingpin Wilson Fisk en andere oude bekenden.  Hoe meer hij zich verzet tegen deze realiteit, hoe meer hij zich in nesten werkt.  In het midden van de serie wordt er een jaar overgeslaan en dan begint het pas echt erger te worden.  Ondertussen laat Bendis mondjesmaat meer en meer los van wat er in dat jaar is gebeurd.  

Uiteindelijk leidt alles tot een ongelooflijk sterke finale die de opvolgers, Brubaker en Lark een beetje voor een schijnbaar onmogelijke taak zet.  Brubaker zei hierover het volgende : "I want to piss all over the book and make it mine as soon as humanly possible." Dat lijkt me sterk, hoewel het er vroeger natuurlijk ook naar uitzag dat niemand in Miller's voetsporen kon treden. 
Laat me besluiten met te melden dat deze bundels in geen enkele comic-collectie mag ontbreken en waarschijnlijk de sterkste "superhero"-reeks van Marvel is sedert de laatste 10 jaar. 

P.S. Daredevil 9 "Echo - Vision Quest" (David Mack) is al een tijdje "out of print" maar is qua verhaal verwaarloosbaar en staat totaal los van de reeks van Bendis & Maleev



(0 Stemmen)
26-05-2007, 15:00:08 Malkavian
comics   spotlight  
Reacties (0)
Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... De Daredevil Special door Spiff : Deel 4

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 4

8) WAKE UP   (Bendis, Mack)
De toen nog niet populaire Bendis mag een eerste keer zich aan Daredevil wagen met zijn vriend David Mack.
In deze vier issues die hier zijn gebundeld blijft Daredevil opvallend op de achtergrond. Ben Urich, de reporter, moet een verslag van het proces tegen Kingpin schrijven, het proces die zich in de 2de TPB afspeelt, maar focust zich meer op de verdwijning van Leap Frog, een gekostumeerde low-life gangster die zijn zoontje in shock achterliet. Urich geraakt er helemaal van geöbsedeerd.
Een opvallende passage is het moment dat Urich de lezer vertelt dat de enige manier om de dalende krantenverkoop tegen te gaan is om verhalen te schrijven die men nergens anders kan vinden, weerspiegelingen van de wereld waarin we leven. Waarschijnlijk is dit ook het motto van scenarist Bendis om meer lezers naar de wereld van de comics te brengen. En dit is ook te merken aan het verhaal dat niet volgepropt is met gevechten, maar meer met de ziel van Urich. Het is meer een verhaal over kindertrauma's door verwaarlozing en/of geweld. Iets waar Daredevil over kan meespreken.
Wat het opvallendste is als je deze trade openslaat is het tekenwerk. Dit is een mix van waterverfschilderijen tot collages, geen enkele manier van werken is taboe voor David Mack.
De eerste drie bladzijden zijn redelijk traditioneel, genre Quesada, maar dan vloeit het geheel totaal over in de eigen apparte David Mack-stijl. Hoewel het bevreemdend lijkt leest alles lekker goed weg en is het een verhaal die nog een tijdje in je hoofd blijft hangen.
Weeral een aanrader. (nog een beetje en jullie gaan me niet meer geloven)


9) Elektra Lives Again (Miller)
In de jaren tachtig blies Frank Miller nieuw leven in Daredevil.  Het ging niet meer zo goed met die reeks waardoor de deeltjes maar om de twee maanden verschenen.  Miller zag echter potentieel in de gehoornde superheld, maakte de reeks donkerder en (zeer belangrijk) introduceerde Elektra.  De serie werd zo populair dat Daredevil weer elke maand kon verschijnen.  Uiteindelijk deed Miller iets onverwachts, hij liet Elektra vermoord worden door Bullseye.  Het was ongezien bij Marvel om een personage dat zo populair was te laten sterven.  Miller verklaarde dat ze nooit zou verrijzen maar in het jaar 90 verscheen "Elektra Lives Again", prachtig herdrukt in 2002 in groter formaat.

Voor mij is dit een zeer filosofisch album.  Het gaat om het niet kunnen verwerken van het einde van een relatie, ermee in je hoofd zitten tot je er bijna zot van wordt om uiteindelijk te ervaren dat deze relatie nooit had horen te zijn.  Wat vooral opvalt in dit boek is dat Murdock nooit het Daredevil-kostuum aantrekt.  Ook speelt men hier soms met de grens tussen droom en werkelijkheid.  Af en toe is er een knipoog naar het vroegere werk van Miller (bv. bovenaan pag 18 ziet men personages uit "The Dark Knight Returns", Miller's doorbraak).  Men moet het ook zien als een verhaal dat op zich staat en niet valt binnen de continuïteit van het Marvel-universum.  Het is allesbehalve een gemakkelijk boek en het kan een tweede lezing gebruiken.  Al was het maar om nog eens te genieten van de prachtige tekeningen van Miller en kleuren van Lynn Varley.



(5/5 - 1 Stemmen)
26-05-2007, 09:30:09 Malkavian
comics   spotlight  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
Busjes in beeld & klank van overal!!!
allemaalbusjes
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten