BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
114397
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
02-07-2007 Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Spotlight : Fell, Vol. 1: Feral City

Ik ben nog niet zo bekend met Ellis’ werk (met uitzondering van Ultimate Galactus en Ultimate Fantastic Four). Zijn echte topseries als Transmetropolitan en Planetary moet ik nog ontdekken. Nu heb ik de eerste bundel van Fell gelezen en het maakt me wel benieuwd naar zijn andere reeksen.

Rich Fell is van de grote stad overgeplaatst (zeg maar verbannen) naar Snowtown, een randstad juist over de brug, waar alles naar de kloten is gegaan. Hier heerst de angst, de misdaad, de hopeloosheid, …. Het waarom van die overplaatsing komen we nog niet echt te weten maar er moet iets serieus mis gelopen zijn in de grote stad… Hij werkt in het enige commissariaat van Snowtown die gezien de omstandigheden op zijn zachtst gezegd onderbemand is.

Image Hosting by PictureTrail.com

De bundel bevat de eerste 8 deeltjes en elk deel is een volledig verhaal waarin Fell niet altijd met succes een zaak behandelt. ‘Feral’ betekent mistroostig. Het geheel straalt inderdaad een mistroostigheid uit. Nooit lijkt de zon te schijnen en als er dan een teken van schoonheid zou durven te ontluiken dan wordt deze direct vertrapt. Het gegeven is dus niet direct iets waaraan je zou beginnen als ontspannende lectuur. Maar door de genialiteit van Ellis’ scenario, die soms varieert in vertelstijl, en de ongelooflijk sterke illustraties van Templesmith blijf je hierin lezen.

Het werk van de Australische artiest Ben Templesmith kan hier niet genoeg bewierookt worden. Hier gebruikt hij meerdere technieken als potloodschetsen, collages, waterschildering, computerbewerking en andere waardoor hij tot zijn eigen unieke stijl komt die perfect de horror van de situatie uitbeeldt. Het maakt me dan ook benieuwd naar zijn andere reeks “30 Days of Night” waarvan de verfilming dit jaar zou moeten uitkomen.

Er is nog veel om naar uit te kijken : hoe evolueert de relatie tussen Rich en Mayko (de uitbaatster van de plaatstelijke bar), het waarom van Rich’ overplaatsting, de non met het Nixon-masker die geregeld verschijnt,…maar bovenal wil je gewoon meer lezen van deze verhalen omdat ze op zoveel vlakken het medium strip naar een hoger niveau tilt.

Image Hosting by PictureTrail.com

Enjoy !!





(0 Stemmen)
02-07-2007, 00:07:36 Malkavian
comics   spotlight  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
de Staat
staatvanbeleg
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten