BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
112926
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
13-07-2007 Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Spotlight : Fun House

Fun Home van Alison Bechdel is dit jaar genomineerd voor 3 Eisner Awards (“Best Graphic Album”,“Best Writer/Artist“ & “Best Reality-Based Work”) en het zou me niet verbazen als deze 3 zouden verzilverd worden. Deze strip is door Time geprezen als beste boek van 2006 en ook andere kwaliteitspublicaties als New York Magazine, Entertainment Weekly, The New York Times, enz… plaatsten dit boek hoog in hun eindejaarslijstjes.


Image Hosting by PictureTrail.com

Alison Bechdel behandelt in deze graphic novel haar jeugd- en kinderjaren maar vooral haar relatie met haar vader, Bruce. Het gezin Bechdel woont in een Victoriaans huis dat gedurende 18 jaar door de vader tot in de puntjes wordt gerestaureerd tot aan het interieur toe. Hij focust zich zo op het esthetische, het uiterlijke, terwijl ondertussen de verschillende gezinsleden zich steeds meer afstandelijker gedragen ten opzichte van elkaar.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, die niet chronologisch zijn opgedeeld, soms herhalen ze bepaalde feiten maar dan vanuit een ander oogpunt. Hoe verder we lezen, hoe meer we bepaalde gebeurtenissen zien in een andere context, hoe meer inzicht we krijgen in het moment op zich, hoe het zo ver is kunnen komen en wat de gevolgen ervan zijn.


Image Hosting by PictureTrail.com


De manier hoe dit wordt in beeld gebracht is zeer straf. Enerzijds heb je de tekeningen, die zeer charmant en doeltreffend zijn maar anderzijds gebruikt Bechdel ook gescande fragmenten uit brieven van haar ouders, haar eigen dagboek, boeken en zelfs officiële documenten. Hoe verschillend Alison en haar vader zijn, toch hebben ze het één en ander gemeen waaronder hun liefde voor de klassieke literatuur. Hierdoor is dit ook de meest literaire strip die ik heb gelezen. Er wordt geciteerd uit de mythe van Daedalus & Icarus en werk van Oscar Wilde, Fitzgerald, Joyce, Colette, Proust en anderen. Deze citaten worden meestal gebruikt om de scheefgetrokken gezinssituatie, de motivaties van de personages en Alison’s zoektocht naar haar eigen identiteit te helpen analyseren. Dit maakt het voor iemand die het engels niet als moedertaal heeft soms niet altijd even gemakkelijk om te lezen. Sommige woorden vond ik zelfs niet terug in mijn beperkte engels/nederlands-woordenboek en bepaalde details zijn me daardoor zeker ontgaan. Maar laat dit u niet afschrikken. Mensen die houden van het autobiografisch werk van auteurs als David B. en Graig Thompson mogen deze strip niet aan hun laten voorbijgaan...

Image Hosting by PictureTrail.com

Enjoy!





(3/5 - 1 Stemmen)
13-07-2007, 13:05:53 Malkavian
comics   spotlight  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
Heyz
sil7
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten