BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
114286
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
02-09-2007 Reviews
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Review : Batman - Broken City

Image Hosting by PictureTrail.com

De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Dit is het type Batman-verhaal dat ik prefereer : een donker detective-achtig verhaal waarin de held ook een innerlijke strijd voert. Het begint met onze held die de moord van een vrouw tracht op te lossen maar uiteindelijk terechtkomt in een echte kettingreactie van moord en doodslag. Als een jongen dan nog eens zijn ouders voor zijn ogen ziet vermoord worden dan begint onze gevlederde held echt als een zotgedraaide vleermuis op zoek te gaan naar daders, motieven,…maar alles blijkt niet zo voor de hand liggend te zijn als hij bij aanvang dacht…

Ik had echt het gevoel dat het bijna een klassieke BBC-thriller was maar dan met een Frank Miller/Sin City-sausje overgoten met Batman als inspecteur met gekende en enkele nieuwe slechterikken als mogelijke verdachten. Dat geeft meteen zowel de sterktes als de zwaktes aan. Het eenzame-detective-met-innerlijke-demonen-verhaal zoals hier verteld wordt wijkt niet zoveel af van wat Azzarello en Risso al hebben gedaan in hun nog steeds lopende reeks “100 Bullets”. Wat voor mij persoonlijk soms wel begint vermoeiend te worden is het opdraven van een ganse reeks super-villains zoals dat ook in “Hush” of in “Catwoman-When in Rome” gebeurt en waarbij ik me soms begin af te vragen of dat echt allemaal nodig is, less is more…

Maar wat dit boek voor mij de moeite waard maakte, behalve de crime-noire-sfeer, zijn bepaalde verhaalwendingen die me toch echt verrasten en waar ik later op de dag nog zat over na te peinzen. Ik zal het daarom zeker nog eens herlezen in de nabije toekomst. Ook hou ik wel van de tekeningen van Risso. Zijn tekenstijl is hier echt een ode aan Frank Miller : de manier hoe Killer Croc hier bijvoorbeeld in een striptease-tent een bepaald meisje bewondert doet je direct denken aan Marv en Nancy in Sin City. Ook zien we hier en daar verwijzigingen naar “The Dark Knight Returns”.

Laat me het erop houden dat het zeker niet het beste Batman-verhaal ooit is maar wel een goed opgebouwd intelligent Batman-detective verhaal en ik vind dit toch stukken beter dan wat Loeb en Sale met Catwoman hebben gedaan.




 



(5/5 - 1 Stemmen)
02-09-2007, 12:15:39 Malkavian
Batman   comics   DC   review  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
Morituri te salutant
hawkeyepierce
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten