BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
114432
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
04-09-2007 Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Spotlight : Runaways

Brian K. Vaughan (zie Y:The Last Man, Pride of Baghdad, Ultimate X-Men,….) introduceerde in 2002 deze serie. Ondertussen zijn er drie hardcovers of 7 TPB’s verschenen die tesamen 42 deeltjes bevatten. De serie is bedoeld voor lezers van alle leeftijden dus mag je geen tweede “Y:The Last Man” of “Ex Machina” verwachten, het is duidelijk lichtere kost, maar daarvoor natuurlijk niet minder goed. De reeks kreeg in 2006 de Harvey Award voor “best continuing/limited series”.

Tijdens één van de jaarlijkse bijeenkomsten van 6 rijke gezinnen gaan de kinderen van deze gezinnen er tesamen vandoor nadat ze getuige zijn geweest van iets afschuwelijks waardoor ze hun ouders niet meer kunnen vertrouwen. Ze moeten zonder middelen trachten te overleven en uit de handen van hun ouders en de politie trachten te blijven. Ondertussen moeten ze zien te weten te komen wie hun ouders werkelijk zijn en indien nodig, hoe ze te stoppen. Wat volgt zijn : actie, romantiek, vriendschap, verraad, verrassende verhaalwendingen…

Image Hosting by PictureTrail.com

Deze titel verschilt nogal van de bekende Marvel-series : de helden dragen geen spandex of masker, ze gebruiken hun gewone namen (in het begin proberen 5 van de 6 nog een alias maar die laten ze redelijk vlug vallen), ze geven hun groepje geen naam (zoals bv. de Avengers) en het speelt zich af in Los Angeles, ver van de ganse Marvel-kliek die vooral in New York zit. Hierdoor voelt de serie vernieuwend aan en als Captain America of Spiderman in “Escape to New York” (vol. 2 #7-12) opduiken dan zijn dit ook de zwakste passages in de ganse reeks, misschien ook omdat Adrian Alphona op dat moment niet in staat lijkt een degelijke Wolverine of Iron Man te tekenen.

Image Hosting by PictureTrail.com

Het vertelritme in de eerste bundels ligt redelijk laag en het verhaal begon me tegen het einde van de 2de hardcover al wat tegen te vallen. Ook de tekeningen van Alphona konden me in het begin niet echt bekoren, maar hoe verder de serie vordert hoe beter deze worden alsook de inkleuring ervan. In de 3de hardcover (Tpb’s 6 en 7) maakt de serie voor mij alle beloftes waar, zowel qua verhaal als illustraties en ben ik toch gewonnen voor “Runaways” nadat ik het bijna had opgegeven.

Joss Whedon (Firefly, Astonishing X-Men) heeft zich van het prille begin als fan van “Runaways” geuit en nu het Vaughan/Alphona-team na 5 jaar afscheid van de serie neemt, zal hij 6 deeltjes voor zijn rekening nemen gevolgd door Terry Moore (Strangers in Paradise), met tekeningen van Humberto Ramos (Spectacular Spider-Man).




 



(5/5 - 1 Stemmen)
04-09-2007, 13:15:04 Malkavian
comics   marvel   runaways   spotlight  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
My_Place
yasfreakje
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten