BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
112926
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
13-07-2006 Reviews
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Books of Doom (Review)
Verhaal door Ed Brubaker
Tekeningen door Pablo Raimondi
Uitgegeven door Marvel in 2006

De schrik van de Fantastic Four, Avengers, Spiderman en vele andere, de despoot van de kleine staat Latveria,de meest geschikte patient voor Freud is Victor Von Doom, of beter gekend als Dr.Doom. Zijn verleden is verhuld in shaduw en mysterie. Books of Doom geeft in een 6 delige mini-reeks de verhalen die Doom op Freud's sofa zou vertellen. Books of Doom vertelt het verhaal hoe de jonge Doom koning werd van Latveria. In de reeks kom je te weten welke verschrikkingen hij als kind heeft doorstaan. Waarom zijn moeder magie gebruikte tegen de dorpelingen waarop die hun zigeuner familie verstoten. De haat tegen de zigeuners zorgde ervoor dat Doom's moeder de koning's soldaten vernietigde tezamen met de kinderen uit het dorp. De dorpelingen achtervolgden haar met de dood van de "zigeuner heks" als gevolg. Vanaf toen wist iedereen dat het nooit meer goed ging komen met Victor Von Doom. Op de begrafenis vervloekte hij de schuldige. Normaal gezien worden zo'n woorden van een 4-jarige weggelachen, maar de zigeuners zagen meer dan loze woorden in de ogen van Victor. Hij groeide verder op, had een zielsvriendin waar hij smoor op was. Maar toen zijn vader ook om het leven kwam, veranderde Victor volledig. Hij begon zich in zwarte magie te verdiepen, maar dat alleen was niet genoeg. Daarom verdiepte hij zich in het ontwikkelen van nieuwe technologien en wapens. Die gebruikte hij later in de strijd tegen de koning en zijn soldaten , om het zigeuner volk van de onderdrukking te bevrijden. Als snel werd zijn genialiteit ontdekt door Amerika. Victor werd dan ook naar de States gehaald om er verder te studeren en in het geheim wapens te maken.

In Amerika leerde hij Reed Richards kennen, maar tijd om vrienden te worden was er niet. Victor merkte al gauw op dat Reed even geniaal was, mischien overtroefde Reed Victor wel. Victor's jaloezie en arogantie maakte van hem een zonderling. De enige keer dat hij sociaal deed, verliep dan ook niet perfect. Toen Reed toevallig in Victor's kamer was om contact te zoeken, zag hij dat Victor een foute berekening had gemaakt. Vol woede voor deze belediging van zijn inteligentie maakte Victor duidelijk dat Reed niet welkom was. Victor's experiment mislukte en hij werd verminkt voor het leven. Doom beschuldigde Reed van knoeien met zijn experiment en zwoer wraak Verminkt gaat hij op zoek naar een klooster in Tibet. Daar leert hij zijn magie te perfectioneren. Al gauw werd de leerling de meester. Hij combineerde magie met technologie voor zijn armor. Gewapend met deze kennis en macht ging hij terug naar Latveria om zijn familie te wreken en de macht over te nemen.

Books of Doom gaf een goed beeld van hoe ik me Doom voorstelde. Maar het zorgde er ook eveneens voor dat ik de menselijkheid en het lijden van hem begreep en meevoelde. Brubaker is er in geslaagd een ziel te geven aan dit verhaal. Deze mini-serie is goed leesvoer en verveelt je geen moment. Ik ben niet echt een grote fan van de tekenstijl maar het stoorde me ook niet. De tekeningen waren goed maar springen er niet uit.

Score : 7/10



(2.7/5 - 3 Stemmen)
13-07-2006, 20:55:35 Malkavian
comics   review  

Reacties
14-07-2006, 19:33:15
!
bwah, ik wou altijd al books of doom lezen... denk da'k het nu ga doen. Het is altijd sjieker als de villain een goed verleden heeft, en doom is een van de beste villains (de beste uit FF)
Kepa

Vul hier uw reactie in
Uw naam verplicht
Uw e-mail
URL
Titel
Reactie verplicht
Anti-spam verplicht Typ de onderstaande karakters over in het invoervak. Dit vragen we om geautomatiseerde spam tegen te houden.
- Klik hier of op de afbeelding als u de tekst in de afbeelding niet kan lezen.
- Specifieke reclamefilters kunnen de reden zijn waarom u deze code niet kan lezen. Is dit bij u het geval? Laat het ons weten.
(verplicht = verplicht!)
 F.A.C.T.S, het eerste nie... Nog meer special Guests o... 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
wielerleven
wielerleven
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten