BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
112937
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
25-05-2007 Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... De Daredevil Special door Spiff : Deel 1

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 1

1) Daredevil : The Man Without Fear (Miller, Romita Jr.) 
De oorsprong van Daredevil verteld door Miller op klassieke wijze en in Romita Jr.'s kenmerkende stijl (zie : Amazing Spiderman) getekend.  Wat "Year One" is voor Batman, is deze bundel voor Daredevil.  Vond het zo spannend, heb het in één ruk uitgelezen.


2) Daredevil visionairies, Frank Miller vol. 2 en 3. (vol. 1 niet nodig)
Hier nam Frank Miller zowel het schrijven als tekenen op zich (begin jaren '80) en zette hij Daredevil definitief op de kaart van de grote amerikaanse superhelden.  In deze bundels staat ook het verhaal van Daredevil en Elektra waarop de Daredevil-film is gebaseerd.

Dit is echt "old school". t'Is eigenlijk ongelooflijk om te zien hoe striptekenen evolueerde de laatste twintig jaar bij die amerikaanse comics. Hoewel de tekeningen enorm gedateerd zijn maakt het verhaal enorm veel goed. Vooral psychologische intriges zijn goed gebracht en de terugkerende wanna-be-bad-guy 'Turk' en het café waar Daredevil er steeds in slaagt de vensters kapot te breken (soms met opzet, soms totaal niet bedoeld) brachten een glimlach op het gezicht. Je ziet echt dat Miller binnen de beperkingen van de Marvel-comics er alles uithaalde. Soms is het echt bijna Shakespeare zoals in de relatie tussen Elektra en Daredevil of de problemen van Kingpin nadat hij beslist heeft om geen Crimelord meer te zijn onder invloed van zijn goedhartige en mooie vrouw. Ik vind ook dat de reporter Urich beter is in Daredevil dan in bv. Ultimate Spiderman, je ziet een verslonste reporter in een film-noir stijl met al zijn persoonlijke problemen.

3) Daredevil : Born Again (Miller, Mazzucchelli)
Het begint allemaal met een aan lager wal geraakte actrice, die vroeger een liefje van Mat Murdock (aka DD) was, die om een volgende shot heroïne te kunnen bekostigen de identiteit van Daredevil verkoopt. Wat hierna volgt is prachtig. Het scenario is van Miller en het is fantastisch, de spanning die hij opbouwt, de manier hoe de verschillende verhaallijnen door elkaar lopen (letterlijk soms : één plaatje Kingpin, één plaatje Daredevil, één plaatje Ben Urich, enz..).  Het geheel is enorm filmisch.   Het is in principe de ondergang van Daredevil gevolgd door een hergeboorte, waardoor hij als mens ook verandert. Dit schreeuwt om een verfilming. Dit kan tippen aan het beste werk van Alan Moore, zo goed is het.



(5/5 - 1 Stemmen)
25-05-2007, 00:58:53 Malkavian
comics   spotlight  

Reacties

Vul hier uw reactie in
Uw naam verplicht
Uw e-mail
URL
Titel
Reactie verplicht
Anti-spam verplicht Typ de onderstaande karakters over in het invoervak. Dit vragen we om geautomatiseerde spam tegen te houden.
- Klik hier of op de afbeelding als u de tekst in de afbeelding niet kan lezen.
- Specifieke reclamefilters kunnen de reden zijn waarom u deze code niet kan lezen. Is dit bij u het geval? Laat het ons weten.
(verplicht = verplicht!)
 Spotlight : 303 De Daredevil Special door... 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
Stijn en An !Trouw, bouw én baby!
stijnenan
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten