BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
115696
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
22-11-2007 Nieuws
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Spotlight : The Other Side
Image Hosting by PictureTrail.com

Jason Aaron’s eerste grote wapenfeit was deze graphic novel over de oorlog in Vietnam gezien vanuit het standpunt van twee 19-jarige boerenzonen : Billy, die verplicht wordt om bij het Amerikaanse leger te gaan, en Vo Dai, een Viet Cong-vrijwilliger. Het is een zeer hard en rauw verslag geworden van de gruwel van oorlog. Het unieke aan dit stripverhaal is dat er geen plaats is voor sentiment en heroïsme, er zijn geen winnaars, enkel verliezers. Het boek slaagt er echt in je te verplaatsen in de geesten van de hoofdpersonages wat je soms confronteert met enorm gruwelijke toestanden. De gevechten spelen zich meestal niet af op een slagveld maar in de hoofden van Billy en Vo Dai die hun deelname in de oorlog trachten te rechtvaardigen. Het feit dat ze maar pionnen zijn in het spel maakt dit relaas enkel realistischer. Jason Aaron is ernorm beïnvloed door het werk van zijn neef Gustav Hasford (1947-1993), schrijver van het boek “The Short-Timers” dat als basis diende voor “Full Metal Jacket”. Via het onderhouden van de site ter ere van zijn neef ( http://www.gustavhasford.com ) en research over zijn leven voor een biografie is hij in contact gekomen met veel van Gustav’s oorlogskameraden wat uiteindelijk tot dit verhaal heeft geleid.

Image Hosting by PictureTrail.com
Gustav Hasford


Cameron Stewart tekent niet super-realistisch maar op een zeer effectieve manier beeldt hij de waanzin van het geheel uit zonder dat we hierdoor de neiging krijgen om het boek vol afschuw neer te leggen. Na “Scalped” en “The Other Side” gelezen te hebben kan ik enkel concluderen dat Aaron een meester is in het neerzetten van geloofwaardige donkere verhalen.

"This book isn't trying to be important, it just is. One of the very best comics Vertigo has published since PREACHER." -- Brian K. Vaughan

"Not since Eric Remarque's ‘All Quiet on the Western Front’ has a novel--graphic or otherwise--been as powerful, stirring, unsettling, and thought-provoking... THE OTHER SIDE is nothing short of a true classic." -- Library Journal

Hier een artikel waarin Jason Aaron enkele voorbeelden van het gebruik van het Vietnam-conflict in comics bespreekt :
http://goodcomics.comicbookresources.com/2006/10/04/comic-blogs-should-be-good-jason-aaron/

Image Hosting by PictureTrail.com

 





(0 Stemmen)
22-11-2007, 13:15:01 Malkavian
comics   Spiff   spotlight   vietnam  

Reacties

Vul hier uw reactie in
Uw naam verplicht
Uw e-mail
URL
Titel
Reactie verplicht
Anti-spam verplicht Typ de onderstaande karakters over in het invoervak. Dit vragen we om geautomatiseerde spam tegen te houden.
- Klik hier of op de afbeelding als u de tekst in de afbeelding niet kan lezen.
- Specifieke reclamefilters kunnen de reden zijn waarom u deze code niet kan lezen. Is dit bij u het geval? Laat het ons weten.
(verplicht = verplicht!)
 Spotlight : Casanova Marvel comics : House of ... 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
Vally's world
vallysworld
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten