BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
110059
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
09-11-2007 Spotlight
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Spotlight : CASTLE WAITING - Volume 1

Image Hosting by PictureTrail.com

Het eerste wat bij dit boek opvalt is dat het een zeer prachtige uitgave is, de drukker heeft hier echt iets moois van kunnen maken. Als je het ziet liggen moet je het eens in je handen nemen en doorbladeren, het is echt uniek in de wereld van graphic novels : mooie harde kaft, 450 bladzijden kwalitatief papier dat aan de zijkant een beetje gekarteld is met een leeslint en dit voor de democratische prijs van 25 euro… UNIEK !

Nu de inhoud nog. Het verhaal behandelt het wedervaren en het verleden van de huidige bewoners van het kasteel van Doornroosje. Eerst hebben we de lichtjes anarchistische Linda Medley-versie van Doornroosje (hoofdstukken 1-3). Oorspronkelijk werd dit als bundel in eigen beheer gepubliceerd in ’96 onder de naam : “Castle Waiting: The Curse of Brambly Hedge”. Hierna verandert het kasteel in een onderkomen voor een enorm kleurrijk gezelschap. De daaropvolgende hoofdstukken volgen eerst de vlucht van de, door haar man mishandelde, edelvrouw Jain naar Castle Waiting. Eenmaal toegekomen focust het boek zich meer op het leven op het kasteel. De laatste 7 hoofdstukken verhalen het verleden van de kloosterzuster Peace.

Image Hosting by PictureTrail.com
De tekeningen zijn bedriegelijk simpel, klassiek maar effectief waardoor de personages algauw bekend aanvoelen en je ze vlug in je hart sluit.
Medley heeft duidelijk enorm veel inspiratie, wat begrijpbaar is als je ziet dat ze redelijk wat inspiratie haalt uit de klassieke sprookjes die ons met de paplepel zijn ingegeven. Ze verliest een beetje de teugels wanneer ze bijna de helft van het boek wijdt aan het verleden van Peace (met soms een verhaal in een verhaal in een verhaal) terwijl de lezer zou willen weten hoe de reeds aangevangen verhaallijnen in het kasteel verdergaan. Laten we maar hopen dat het volgende verzameldeel geen jaren op zich laat wachten. “Volume 1” zou kunnen de aanzet zijn van een enorm rijk sprookjes-fantasy-epos, maar door de onevenwichtigheid van het geheel ben ik hier nog niet zo zeker van. Liefhebbers van fantasierijke verhalen als “Bone” en “Billy Hazelnuts” moeten alvast niet twijfelen om dit aan te schaffen.
Image Hosting by PictureTrail.com

 

 





(0 Stemmen)
09-11-2007, 10:00:03 Malkavian
comics   Marvel   spotlight  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
marathon Wim
marathon-wim
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten