nwt.se - Ditt Värmland, just nu!
Sök på nwt.se
Läs NWT som pdf-tidning - logga in här!
Tipsa nwt.se via sms eller mms!

Christina ”Nina” Leander

NWT-läsaren

... som bor i Karlstad och är rektor för Karlstads praktiska gymnasium. Nina brinner för utbildningsfrågor på alla nivåer och är djupt engagerad i ungdomars villkor i dagens samhälle och deras framtida yrkesutsikter. Nyheter som rör näringslivet och arbetsmarkanden fångar alltid hennes intresse.

Nina Leander

Nina Leander Foto: Marie Aakre

FAKTA

Nina Leander

Bor: Villa på Sommarro i Karlstad
Yrke: Rektor för Karlstads Praktiska Gymnasium
Ålder: 45 år
Familj: Maken Stig, barnen Anna, 20, Victor, 17, och Gustav, 10
Antal år som
prenumerant: 20 år (med avbrott för två års boende i USA)

Vilken nyhet minns du bäst från den senaste veckan?
– Presentationen av betygen i länets högstadier var intressant och tankeväckande. I mitt jobb som gymnasierektor kan jag verkligen se hur grundskolornas arbete med kärnämnena påverkar ungdomars möjlighet till fortsatt utbildning. Att Storfors lyckats så bra kan jag lätt förstå. Min bild av Vargbroskolan är att den präglas av värme, närhet och engagemang – grundfundamenten för att få elever att trivas och vilja satsa på sitt ”kunskapande”. Det är bra att media lyfter fram detta eftersom det sätter fart på samtalen både i lärarrummen och tv-sofforna där hemma. Ja, ett misslyckat betyg i matematik kan faktiskt äventyra både drömyrket och det livsviktiga självförtroendet! Det som upprörde mig mest den här veckan var artikeln om att så få unga kan få adekvat hjälp inom barn- och ungdomspsykiatrin. Det är fruktansvärt att vi inte tar våra barns rop på hjälp på yttersta allvar! Samarbetsprojektet mellan fordonsprogrammet på Nobelgymnasiet och Helma Bil, var det spännande att läsa om också. Roligt att se hur man kan ordna samverkan mellan skola och näringsliv på ett sätt som verkligen stimulerar till roligt lärande. Sen läste jag att Bengtsfors kommuns fullmäktigeordförande Jan Leander ska följa med Ärtemarks pingislag till Kina. Internationellt utbyte är alltid kul. Han råkar dessutom vara min svåger.
Varför läser du NWT?
– Dels av födsel och ohejdad vana, dels för att jag tycker den har en bra mix av det jag vill veta något om. Jag är uppvuxen med NWT liggande på köksbordet och en morgontidning är ett måste.
Vad läser du först?
– Första sidans huvudrubriker brukar jag hinna scanna av när jag bär in tidningen från brevlådan. Om något fångar mitt intresse där läser jag det först. Sen går jag nästan alltid till insändarna.
Vad läser du mest?
– Insändarna, de är intressanta på ett särskilt sätt. Folkets egen röst är alltid viktig. Ledaren brukar jag kolla in lite mer flyktigt, men åtminstone så jag får ett ”humm” om vad den handlar om. Allt som rör mina egna intresse- och arbetsområden – ungdomar, utbildning, universitetsvärlden, närlingslivsfrågor, regional utveckling och internationalisering – läser jag förstås. Även platsannonserna kollar jag in för att se var det behövs folk – det är ju en återspegling av arbetsmarkanden.
Vad läser du aldrig?
– Sporten, utom möjligvis om det handlar om Sommarro IF eftersom min son Gustav spelar fotboll där. Jag har verkligen noll koll på sporten och ibland kan jag uppleva det som ett handikapp – att inte vara inte i snacket.
Finns det något du saknar i NWT?
– Inte direkt. Men jag skulle välkomna lite fler informationsrutor som bakgrund till olika nyheter. Framför allt på utrikessidorna skulle man ibland behöva en snabböversikt över den politiska historien i landet till exempel. Det skulle göra det lättare att greppa innehållet i den internationella bevakningen – det är inte alltid man lyckas hålla sig uppdaterad i alla turer kring de stora skeendena ute i världen. Sen kan jag tycka att det vore roligt om man kunde väcka debatt i lite mer utmanande frågeställningar på insändarsidorna. Ibland fastnar skriverierna lite väl mycket i småsaker. Men det kan ju inte NWT lastas för.
Hur länge läser du tidningen?
– Alltifrån fem minuter upp till en haltimme. Lite längre på helgerna. Då brukar jag försöka ta mig tid att läsa helgbilagans reportage.

Marie Aakre

Publicerad: 2007-12-08 10:40

© Copyright nwt.se.   Skriv ut!  Skriv ut    Tipsa en vän via e-post!  Tipsa en vän
BOKMÄRK:  Dela på Facebook Facebook  |  Pusha denna nyhet Pusha  |  Bokmärk sidan till Del.icio.us Del.icio.us  |  Bokmärk sidan till Digg Digg    Vad är detta?
SPONSRADE LÄNKAR
Senast publicerat
18:29   Viltolycka öster om Töcksfors (Nyheter Årjäng)
18:25   ”Vi siktar fortfarande på övre halvan” (Sport)
17:58   Nytt supporterbråk i helgen (Nyheter Karlstad)
17:23   Grannar hörde skott i natten (Nyheter Eda)
17:03   Hellton klar etta efter halva säsongen (Sport)
17:02   Fyra kameror stals från en bensinmack (Nyheter Munkfors)
17:01   Anmälde varandra för misshandel (Nyheter Arvika)
17:00   17-årig flicka tror hon blivit våldtagen (Nyheter Karlstad)
16:56   Logistiken A och O hos företagen (Nyheter Arvika)
16:52   Trafikskadad kördes till sjukhus i brandbil (Nyheter Arvika)
Värmlandsfyndet
Den stora köp- och säljmarknaden för privatpersoner
i Värmland. En annons når över 250 000 läsare. Välkommen med din annons!.
Dagens ros/Firarhörnan
Har du någon du vill uppmuntra lite extra? Sätt in en annons under vinjetterna Dagens ros eller Firarhörnan i NWT eller övriga lokaltidningarna.
Adventskrysset
Välkommen med din läsarnyhet!
Nyfödda, just nu!
Reseguiden
Bandy
Nedsläpp
Spel - massor onlinespel
Golf - din guide till Golfvärmland
Tv-guiden - allt om kvällens och veckans tv
NWT på hugget - årets stora fisketävling!
Testat - nya produkter betygsatta!
Senaste läget på vägarna
Mera läsning
SPONSRADE LÄNKAR
Din prenumeration
Om NWT
Ny på nwt.se?
Välkommen till nwt.se - ditt Värmland, just nu!
Så hittar du rätt och lätt!
Läs nwt.se i RSS-format
Håll dig uppdaterad! Missa ingen nyhet från nwt.se...
Senaste nytt från nwt.se i RSS-format
Webbfrågan
Nöje
Drömmen har blivit verklighet för Marcus Wandt från Karlstad. Följ hans strapatser för att bli stridspilot i tv-programmet Stridspiloterna som börjar på måndag.
Kultur
Berndt Andersson.
Bildspel
Vinspalten
Mejla NWT
Välkommen till Xtra
Välkommen till Xtra. Din lokala gratistidning i Karlstad/Hammarö. Läs mer
Helg
Mia Skäringer, 31 år, bördig från Kristinehamn är till skillnad från sina radio- och tv-karaktärer lugn och tillbakalutad privat.
Chatter
Härligt, härligt men farligt, farligt. Trots att det är förbjudet för de under 18 år att ha och använda fyrverkerier är det de som oftast skadas.
God morgon.
© Copyright 2007- nwt.se. Ansvarig utgivare: .  Teknisk info/cookies  RSS  Sök
Adress: NWT, Box 28, 651 02 Karlstad   Telefon: 054-19 90 00 (vxl)  Fler kontaktuppgifter
Skriv till NWT: Nyhetstips  Debatt  Insändare  Chatter  Babybilder