aflevering
Verstuur do 1-11-2007 10:02

Het Onderzoek (donderdag)

10:00 uur: Het Onderzoek: Rechts-extremisme.
10.30-10.45 - Bewust Baanloos kan niet meer.
10.45-11.00 - Peiling: homostandpunt CU. (Zie perbericht rechts).

10:00 uur: Het Onderzoek: Rechts-extremisme
Extreem-rechtse radicalen zorgen in ons land voor veel meer problemen dan moslim-radicalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De gemeente Winschoten ondervindt dat aan den lijve. Hoe staat het met onze beeldvorming over radicalisme? En hoe ontwikkelen de verschillende vormen van radicalisme zich in Nederland?

10.30-10.45 - Bewust Baanloos kan niet meer
Vandaag (donderdag) gaat Gert-Jan van Beijnum (51) voor het eerst van zijn leven werken voor zijn geld. Na 28 jaar zet de Sociale Dienst de uitkering van de idealistische 'bewust baanloze' stop. Verslaggever Maarten Hagg zocht Van Beijnum op en vroeg hem wat er nu zo erg is aan betaalde arbeid.

10.45-11.00 - Peiling: homostandpunt CU
'Homofatwa verdeelt ChristenUnie' - zo kopte de gratis ochtendkrant Sp!ts woensdag. Wat is er aan de hand: Deelraadslid van stadsdeel Amsterdam-Zuidoost Yvette Lont schreef afgelopen maandag in een e-mail aan 700 ChristenUnie-leden dat de partij praktiserende homoseksuelen moet weren uit bestuursfuncties. Zij wil een motie indienen op het partijcongres van 17 november en zocht via haar e-mail medestanders. De Ochtenden hielden een steekproef onder lokale voorzitters van de ChristenUnie. Hoe denken zij over het toelaten van 'praktiserende homosexuelen' in actieve functies binnen hun partij?