serviceinfo

Over de site

De Ochtenden - een gezamenlijke site

Vanaf 3 oktober 2005 onderhouden de Ochtenden redacties van EO en VPRO een gezamenlijke website. Via deze site wordt u dagelijks op de hoogte gehouden van aktuele onderwerpen, kunt u meer informatie vinden of op uw gemak de uitzendingen nog eens terugluisteren.

** Hoe is de site opgebouwd?
De Ochtenden wordt elke werkdag uitgezonden tussen 9.00 en 12.00 op radio 1 en wordt afwisselend verzorgd door EO of VPRO. Deze website is in eerste instantie gericht op het bieden van aktuele informatie over onderwerpen in de uitzendingen. U vindt dan ook op de voorpagina een overzicht van onderwerpen in de uitzendingen van de afgelopen zeven werkdagen. Door te klikken op 'beluisteren' kunt u daar direct de uitzendingen terugluisteren.

Iedere uitzending heeft bovendien een eigen pagina waar u uitgebreide informatie vindt over de behandelde onderwerpen, aangevuld met beeld en links. U vindt een chronologisch overzicht van uitzendingen via het gelijknamige knopje in de bovenbalk.

Omdat onderwerpen zelden op zich staan, bundelt de redactie regelmatig uitzendingen in zogenaamde series. Ook deze vindt u terug onder een gelijknamig knopje in het menu.

Onder Uitzendingen vindt u een chronologisch, op jaar en maand geordend archief. Omdat de EO voor 2005 een eigen website onderhield zijn hun uitzendingen voor die datum via de website van de EO terug te vinden.

** Hoe kan ik uitzendingen terugvinden?
Aktuele uitzendingen tot 7 dagen terug vindt u terug onder de dagen-tabjes op de homepage. Een chronologisch overzicht van uitzendingen tot 4 weken terug vindt u onder de knop Uitzendingen in het menu. Door het jaar/maand menu te gebruiken kunt u oudere afleveringen terugvinden en beluisteren. Zoekt u een specifieke uitzending of onderwerp dan kunt het beste de zoekfunctie gebruiken. Tot slot kunt u uitzendingen ook opvragen in de context van series en dossiers.

** Waar vind ik oudere uitzendingen van EO en VARA?
Omdat niet alle oude uitzendingen van EO en VARA naar de nieuwe site zijn overgezet (afleveringen van de VPRO waren al in de database aanwezig) blijven voorlopig de oude sites van de Ochtenden nog beschikbaar.

** Hoe kan ik uitzendingen terugluisteren?
De uitzendingen van De Ochtenden kunnen ongeveer een half uur na uitzending ook via de site teruggeluisterd worden. Ze worden aangeboden in WindowsMedia- formaat (oudere aflevringen ook in RealAudio). U heeft dus Windows Mediaplayer en/of RealPlayer nodig. U kunt zich ook abonneren om uitzendingen automatisch via Podcast in MP3-formaat te downloaden naar uw MP3-speler.

** Hoe kan ik in contact komen met de redacties?
Onderaan de informatiepagina van iedere uitzending vindt u een colofon, contactinformatie en informatie over het nabestellen van een uitzending. Die informatie varieert afhankelijk van welke omroep de uitzending heeft verzorgd.