tisdag 12 februari, 2008 Om Cookies
Välkommen till Åmål - Världens näst bästa stad!
Vintermorgon vid Örnäs. foto: T.Hedenberg
Vintermorgon vid Örnäs. foto: T.Hedenberg

Nyhetsarkiv

Nyheter:

Tävling för ungdomar i Europa 2008

”Do you speak European?” är en tävling där ungdomar på valfritt sätt får presentera vad Europa betyder för dem. I april är det dags för en regional tävling i Åmål. Vinnarna har sedan chans att gå vidare till i finalen i Bryssel.

Kristin från Tyskland är volontär i Åmål

Kristin gör sin volontärpraktik på Europa Direkt Åmål. Förra året godkände EU Åmålskontoret att inte bara sända, utan också ta emot internationella volontärer. Just nu finns åtta volontärer i Åmål, medan fem svenska ungdomar gör praktik ute i Europa.

Sidaprojekt avslutat

Den 28 januari avslutades Sidas demokratiprojekt där den serbiska staden Sid och Åmål utbytt erfarenheter med varandra. Fem representanter från Sid har tillbringat två veckor i Åmål för att ta del av hur vår kommun fungerar.

Praktik i Madrid för Karlbergselever

Fyra elever från Karlbergsgymnasiets barn- och fridtidsprogram praktiserar i fyra veckor på Skandinaviska skolan i Madrid.

Kid Down tog emot Rockbjörnen

Kid Down var nominerade i kategorin MySapce tillsammans med elva andra artister. Av 2,5 miljoner röster i denna kategori gick nästan hälften till Åmålsbandet. Läs vad andra medier skriver om utmärkelsen.

Projektpengar för fortsatt samarbete med Uganda

Åmål får 427 000 kronor från SALA IDA (Sida) för fortsatt samarbete med staden Manafwa i Uganda.



Strandnära boende

Näsudden, Höganäs kommer att rymma 170 bostäder som samtliga har utsikt över Vänern och med Kinnekulle i fonden.