nwt.se - Ditt Värmland, just nu!
Kontakt
Webbredaktionen
Tipsa nwt.se via sms eller mms!
Översikt - nwt.seStäng
Lokala nyheter
Arvika
Dalsland
Degerfors
Eda
Grums
Filipstad
Forshaga
Hagfors
Hammarö
Karlskoga
Karlstad
Kil
Kristinehamn
Munkfors
Storfors

Sunne
Säffle
Torsby
Västerdalarna
Årjäng

Ekonomi
Ekonomi

Sport
Sport
Lokal sport
Trav/tips/spel
Ung sport
Nöje
Nöje
Det händer
Krönikor
Recenserat

Kultur
Kultur

Familj
Familj
Babybilder

Åsikter
Ledare
Debatt
Insändare
I fokus

Läsarnas
Läsarnas
Jourhavande reporter
NWT på hugget
Din läsarnyhet

Väder
Väder

TV
TV-guiden

Mera
Bildspel
Chatter
Data & it
Djur & natur
Helg
Hus & hem
Mat & dryck
Motor
Poesihörnan
Resor
Reseguiden
Smågodis
Spel
Student

Samuelsson kapten i alla sina lag

AVSPARK

Degerfors IF är den åttonde klubben som nyförvärvet Magnus Samuelsson representerar. Han har ett svåröverträffat rekord i det sammanhanget. Magnus har nämligen varit lagkapten i samtliga de sju tidigare klubbarna.
– Det har blivit så, men det har inte varit något som jag sökt, säger Magnus Samuelsson, som själv beskriver sig som en ganska enkel och okomplicerad person.

”Det finns många unga spelare i truppen som kan blomma ut, och jag ser fram emot en spännande säsong i Degerfors”, säger Magnus Samuelsson. Foto: Bo Walldén

Magnus Samuelsson har varit lagkapten i alla de sju klubbar han representerat före Degerfors. Ett svårslaget rekord. Än så länge är det inte klart vem som blir kapten i Degerfors IF den här säsongen.

Magnus Samuelsson har varit lagkapten i alla de sju klubbar han representerat före Degerfors. Ett svårslaget rekord. Än så länge är det inte klart vem som blir kapten i Degerfors IF den här säsongen. Foto: Bo Walldén

Magnus Samuelsson är en spelare som alltid ger hundra procent i matcher och på träning, och här ses han under ett av träningspassen i Ayia Napa på Cypern där Degerfors IF hade sitt sedvanliga läger.

Magnus Samuelsson är en spelare som alltid ger hundra procent i matcher och på träning, och här ses han under ett av träningspassen i Ayia Napa på Cypern där Degerfors IF hade sitt sedvanliga läger. Foto: Bo Walldén

FAKTA

Magnus Samuelsson

Ålder: 36, men ska fylla 37 i år
Familj: Sambo, barn och hund
Bor: Lägenhet i Örebro
Tidigare klubbar: Boden, IFK Luleå, Öster, Djurgården, Lahti, Örebro SK och Raufoss i Norge

– Jag är den jag är och säger vad jag tycker, och jag tycker det är kul att vara lagkapten. Ja, rättare sagt är det en ära att bli utsedd till lagkapten, säger han.
– Jag trivs med pressen, att ha förväntningar på sig och att ta sitt ansvar på plan och för laget, säger Magnus Samuelsson.
Han är född 1971 och blir 37 år i år, har stor rutin från spel i tre allsvenska klubbar och ett finländskt lag i högstadivisionen.
Men det var i Boden det hela började, och att det skulle bli fotboll var inte självklart från början.

”Roligare än hockey”
– Nej, jag spelade även ishockey till jag var 16 år, men då satsade jag på fotbollen eftersom jag tyckte det var roligare, säger Magnus och berättar att han debuterade i Bodens A-lag när han var i 16-17 årsåldern.
I dag är Magnus i första hand försvarsspelare, men han började faktiskt fotbollskarriären som forward. Boden vann då division III och gick upp i tvåan. Där spelade då Magnus med i två år innan han värvades till IFK Luleå.
– Jag spelade i Luleå fram till 1996-1997 och då åkte jag iväg till Skottland där jag tränade med S:t Johnstone. Jag hoppades få ett kontrakt, men klubbens manager fick sparken och då var det ingen av de kvarvarande spelarna som fick något kontrakt. När den nye managern kom så det var bara att söka sig någon annanstans och då blev det Öster, berättar Magnus Samuelsson.
– Det blev bara ett år i Öster. Laget ramlade ur allsvenskan den säsongen, och då löste Djurgården ut mitt kontrakt och det blev tre år i Stockholm. Första året åkte vi ur och andra året vann vi superettan och gick upp i allsvenskan igen.

Till Finland
Det blev även en tredje säsong innan det var dags för nästa klubbyte. Han var på gång till Basel i Schweiz, men det strulade till sig i sista stund och då var alternativen inte så många. Därför blev det Lahti i Finland.
– Det var ändå ett mycket intressant år med lite annorlunda fotboll. Det var mycket fysiskt spel och inte så taktiskt drivet och det passade mig bra. Vi gick till final i cupen det året och även till slutspel i finska högstaligan så det var ett bra år, säger Magnus Samuelsson.
Därefter blev det fem år i Örebro SK.
Magnus Samuelsson är en tuffing på planen och går in i varje situation till hundra procent, och då kan det också bli slitningar i kroppen. Hösten 2006 åkte han på en knäskada, och opererades i september för en korsbandsskada. Men i maj-juni var han åter klar för spel.

Till Norge
– Jag tyckte att jag var så bra att jag skulle tillföra laget något, men det tyckte inte tränaren och jag fick inte spela. Då sökte jag mig till Raufoss i Norge för att få spela, och se om knäet skulle hålla för seriespel. Jag tyckte det var bättre att ge mig iväg än att gå och vänta och bli sur för att man inte fick spela, säger Magnus.
– Och det kändes bra i knäet hela tiden, och det gick också bra spelmässigt under de tre månaderna i Raufoss, men när Andreas Andersson och Janne Stahre hörde av sig tyckte jag att Degerfors var ett bra alternativ och såg intressant ut. Det passade också bra socialt, eftersom familjen bor i Örebro, säger Magnus Samuelsson.
Han tycker att Degerfors går en spännande säsong till mötes.

Hoppas på ungdomarna
– Kvalitetsmässigt ser det bra ut och det finns många unga spelare i truppen med god kvalitet och de kan kanske blomma ut. Det är alltid roligt att se unga spelare utvecklas, och får vi ihop det här som vi tänkt kan det bli bra, säger Magnus.
– Det har inte fungerat till fullo hittills och det måste i ta tag i. Jag tycker dock att de två senaste matcherna var ett steg i rätt riktning.
Med tanke på att Magnus är den verklige veteranen i laget med sina snart 37 år och därför tar han också ett år i taget när det gäller den framtida fotbollskarriären.
– Så får det bli. Men just nu känner jag mig oförskämt pigg i kroppen, säger Magnus Samuelsson, som ser fram emot en spännande säsong med den gamla arvfienden Degerfors IF.

Bo Walldén

Publicerad: 2008-04-09 06:00

© Copyright nwt.se.   Skriv ut!  Skriv ut    Tipsa en vän via e-post!  Tipsa en vän   Rapportera fel i artikeln!  Rapportera fel
Rapportera fel i artikeln.

Ditt namn:

Din e-post:

Beskriv felet:

Din felrapport kommer att mejlas till webbredaktionen, .
BOKMÄRK:  Dela på Facebook Facebook  |  Pusha denna nyhet Pusha  |  Bokmärk sidan till Del.icio.us Del.icio.us  |  Bokmärk sidan till Digg Digg    Vad är detta?
SPONSRADE LÄNKAR
Senast publicerat
19:28   42-åringen erkänner att han mördat Engla (Nyheter)
18:46   Key to Koreana avslutade sylvasst (Sport)
18:41   Holmberg ångrar sig inte (Sport Karlstad)
18:19   Roks fick ny ordförande vid årsmötet i Sunne (Nyheter Sunne)
17:35   Brand på skjutbana tros vara anlagd (Nyheter Säffle)
17:29   Toner av vispop med sköna stämmor (Nöje Karlstad)
14:43   Svennis snart utan jobb? (Sport Torsby)
13:46   42-åringen förhörs av rikskrim (Nyheter Västerdalarna)
13:31   Trollingfiskare på Vänern i sjönöd (Nyheter Värmland)
13:22   Nordman gav järnet (Nöje Säffle)
Avspark
KT - sportbloggen
Mera ur nwt.se
NWT.se/jobb
KARLSTAD: Rabalder AB söker Butikschef, Säljpersonal (2008-04-12)
KARLSTAD: Beijer Electronics Group AB söker Distriktssäljare (2008-04-12)
KARLSTAD: Metso Paper Karlstad söker Inköpare, Säljare (2008-04-12)
KARLSTAD: LearningWell söker IT-konsulter, objektorienterad utveckling (2008-04-11)
KARLSTAD: Swedish Match Ab söker Fältsäljare (2008-04-08)
KIL: Wenmec AB söker Arborrare/Fräsare, Fräsare, Svetsare/Plåtslagare (2008-04-05)
KARLSKOGA: Thyras AB söker Grävmaskinist, väghyvelförare, lastbilschaufför, anläggningsarbetare (2008-04-04)
NORGE: Consafe Logistics söker Utvekling av mobile datalösninger (2008-04-03)
NORGE: Terassen A/S söker Restaurantsjef Kolbotn/Norge (2008-03-31)
KARLSTAD: BRENNENSTUHL BMBH & CO KG söker Utesäljare till Värmland/Norge (2008-03-28)
Information och fler jobbannonser: nwt.se/JOBB.
Träningsdagboken
Reseguiden
TV-guiden
Spel
Läget på vägarna
Testat
Golfguiden
Xtra
Missa inte!
Värmlandsfyndet
Dagens ros/Firarhörnan
Webbfrågan

Är du rädd för att möta varg ute i skogen?

Ja
Nej
Visa resultat »
Nöje
Manne (David Johansson) och Anna (Karin Fernström) får varandra till sist.
Kultur
Ulf Källvik, Maria Gruber Wikström och Lennart Palm spelade musik från beredskapstiden. ?Ni kommer att känna igen alla låtar utom en? skojade Lennart Palm.
Familj
Godkänt på körkortsprovet.
Babybilder
Läsarnas
Läsarnas
Följ NWT-löparna under våren
Granen
God morgon.