tisdag 15 april, 2008Om Cookies
Välkommen till Åmål - Världens näst bästa stad!
Åmåls gästhamn. foto: T.Hedenberg

Nyhetsarkiv

Nyheter:


Avstämning i Sida-projekt

Under veckan har en delegation från Manafwa i Uganda varit i Åmål. Syftet var att diskutera hur arbetet i det gemensamma Sida-projektet sett ut hittills och hur det ska drivas vidare.

Ljusare på arbetsmarknaden

Arbetsmarknadsläget i Åmåls kommun för vecka 14 visar en positiv utveckling med en ökning av antalet nyanmälda jobb.

Nationaldagsfirande i ÅMÅL

Program för Nationaldagen, ansökan om fana till förening eller organisation. Ge förslag på mottagare till Åmåls kommuns kulturstipendium 2008.

Kommunen vill veta vad just Du tycker är viktigt i det lokala klimatarbetet

Tag därför chansen att tala om vad Du tycker genom att svara på vår "klimatenkät". Vi lottar ut 25 exemplar av boken "Klimatsmart" bland de som svarat på enkäten

Hjälp till företagare

Företagens A-Ö är en guide för dig som är företagare eller funderar på att starta företag. Med hjälp av denna lista med kontaktpersoner inom kommunen får veta vem du ska vända dig till i olika frågor.

Besök från Uganda

Åmål har besök från staden Manafwa i Uganda. Det är ett led i det Sida-projekt som Åmål driver tillsammans med Manafwa. Under påskveckan återvände också fem Karlbergselever från Manafwa, där de bland annat installerat en solcellsdriven pump.

Ungdomstävlingen är avgjord

Torsdagen den 3 april avgjordes den regionala finalen i tävlingen ”Do you speak European?” på Huset. I konkurrens med ungdomar från fem andra kommuner knep Åmålslaget en andraplats.

Åmål och omvärlden

Regionmagasinet är en tidning för alla som bor i Västra Götaland. Vårt samspel med omvärlden är temat i senaste numret. Här möter vi ungdomar i Åmål som rest ut världen som volontärer och utländska volontärer som valt Åmål.

Inventering av större vattensalamander

Länsstyrelsen i Västra Götalands län kommer under april till juni att inventera större vattensalamander i 43 områden i Västra Götalands län.

Reseersättning

Kommunstyrelsen har beslutat att till arbetslösa eller personer med olika arbetsmarknadsåtgärder som erhåller anställning på ort utanför Åmål kan ansöka om resebidrag.



Antal besökare på startsidan