nwt.se - Ditt Värmland, just nu!
Kontakt
Webbredaktionen
Tipsa nwt.se via sms eller mms!
Översikt - nwt.seStäng
Lokala nyheter
Arvika
Dalsland
Degerfors
Eda
Grums
Filipstad
Forshaga
Hagfors
Hammarö
Karlskoga
Karlstad
Kil
Kristinehamn
Munkfors
Storfors

Sunne
Säffle
Torsby
Västerdalarna
Årjäng

Ekonomi
Ekonomi

Sport
Sport
Lokal sport
Trav/tips/spel
Ung sport
Nöje
Nöje
Det händer
Krönikor
Recenserat

Kultur
Kultur

Familj
Familj
Babybilder

Åsikter
Ledare
Debatt
Insändare
I fokus

Läsarnas
Läsarnas
Jourhavande reporter
NWT på hugget
Din läsarnyhet

Väder
Väder

TV
TV-guiden

Mera
Bildspel
Chatter
Data & it
Djur & natur
Helg
Hus & hem
Mat & dryck
Motor
Poesihörnan
Resor
Reseguiden
Smågodis
Spel
Student
Det glada fågelskådargänget har bänkat sig för att ge sig i kast med de härliga grillspett och Sonjas goda potatissallad. En stor skål med körsbärstomater, goda ostar och hembakade ciabattabröd kompletterade måltiden. Från vänster Helena Sundfeldt, Lille

Det glada fågelskådargänget har bänkat sig för att ge sig i kast med de härliga grillspett och Sonjas goda potatissallad. En stor skål med körsbärstomater, goda ostar och hembakade ciabattabröd kompletterade måltiden. Från vänster Helena Sundfeldt, Lille Foto: Lena Sewall

Gökotta med havsörnar och blåbärsmuffins

MAT & DRYCK

För andra gången fick jag i söndags vara med om en gökotta på Arnön. Liksom förra gången för två år sedan i ett obeskrivligt strålande vackert väder och med den ena häftiga fågelupplevelsen efter den andra.

Sonjas potatissallad var inte bara god utan också fräsch och vacker.

Sonjas potatissallad var inte bara god utan också fräsch och vacker.
 Foto: Helena Sundfeldt

Den murade grillen vid strandkanten gör grillningen till ett sant nöje.

Den murade grillen vid strandkanten gör grillningen till ett sant nöje.
 Foto: Helena Sundfeldt

Efter två timmars fågeljakt smakar det gott med kaffe och bagel i solgasset i fågeltornet tycker från vänster Karl-Erik Möberg, Sonja Jennbacken, Barbro Ljung, Björn Jennbacken, Bosse och Lillemor Lindwall.

Efter två timmars fågeljakt smakar det gott med kaffe och bagel i solgasset i fågeltornet tycker från vänster Karl-Erik Möberg, Sonja Jennbacken, Barbro Ljung, Björn Jennbacken, Bosse och Lillemor Lindwall.
 Foto: Helena Sundfeldt

Barbros blåbärsmuffins var inte bara härligt saftiga och goda utan också mycket dekorativa i de roliga pappersformarna från Kalasform.

Barbros blåbärsmuffins var inte bara härligt saftiga och goda utan också mycket dekorativa i de roliga pappersformarna från Kalasform.
 Foto: Helena Sundfeldt

Lutad mot tubkikaren högst uppe i Arnöns fågeltorn njuter Karl-Erik Möberg av solen och en bagel fylld med skinka och Philadelphiaost.

Lutad mot tubkikaren högst uppe i Arnöns fågeltorn njuter Karl-Erik Möberg av solen och en bagel fylld med skinka och Philadelphiaost.

 Foto: Helena Sundfeldt

Bullar, bagels, blåbärsmuffins och en kikare förhöjer upplevelsen vid gökottan.

Bullar, bagels, blåbärsmuffins och en kikare förhöjer upplevelsen vid gökottan. Foto: Björn Jennbacken

Rimbobullar är ett klassiskt recept som har många decennier på nacken. Det är underbart goda bullar men man ska tänka på att inte grädda dem för länge De ska bara bli lagom gyllenbruna. Gräddar man dom för länge blir de torra. Och man ska också tänka på

Rimbobullar är ett klassiskt recept som har många decennier på nacken. Det är underbart goda bullar men man ska tänka på att inte grädda dem för länge De ska bara bli lagom gyllenbruna. Gräddar man dom för länge blir de torra. Och man ska också tänka på  Foto: Helena Sundfeldt

Ingers äppelkaka var oerhört god. Dessutom suveränt enkel att göra.

Ingers äppelkaka var oerhört god. Dessutom suveränt enkel att göra.

 Foto: Björn Jennbacken

Ciabattabröden ser extra frestande ut inlindade i zebramönstrat picknickpapper från Kalasform.

Ciabattabröden ser extra frestande ut inlindade i zebramönstrat picknickpapper från Kalasform.

 Foto: Helena Sundfeldt

Innan vi ens lämnat parkeringsplatsen där vi samlades hördes en näktergals kraftfulla sång. Lärkor drillade, fyra unga havsörnar paraderade i skyn och vi såg och lyssnade till ytterligare ett drygt sextiotal fågelarter. Dessutom kalasade vi på hembakade bakverk i Arnöns fågeltorn och några timmar senare på en härlig måltid vid en vik av Vänern längst ut på Arnöns västsida.
Värdpar och initiativtagare till den solfyllda utflykten var Björn och Sonja Jennbacken som inte bara bjöd på gökotta och vackert väder utan också på goda vännen Karl-Erik Möberg, en av Värmlands främsta ornitologer och länets absolut mest sociala fågelskådare.


Själv gick jag fem terminer på Karl-Eriks fågelkurser i Folkuniversitetets regi nån gång på 80-talet. Fler terminer fick man inte gå för det var kö till Karl-Eriks kurser och andra fågelintresserade måste komma till. Men en bit in på 90-talet gick jag ytterligare en eller två kurser för Karl-Erik, som dessvärre från och med i år skurit ner ganska ordentligt på sin fågelkursverksamhet.
I söndags visade det sig att även som rejält handikappad med kryckor klarade jag mig fint på fågelexkursion med Karl-Erik eftersom vi precis som på 80- och 90-talet inte företog några längre vandringar utan helt enkelt stannade med bilarna i skogspartier och vid ängar för att lyssna på och analysera fågelläten. Ett trettiotal fåglar hade vi hunnit se och lyssna till när vi efter två timmar vid niotiden på söndagsmorgonen kom fram till Arnöns fågeltorn, där de riktigt häftiga fågelupplevelserna väntade.


För min del var den stora upplevelsen inte de så småningom fyra havsörnarna, som till allas förtjusning länge kretsade omkring långt borta vid horisonten. Det var i stället den långhalsade gulorange dunboll till tranunge, som då och då dök upp bland grästuvorna intill sina tranföräldrar i bortre ändan av fältet på andra sidan vägen. Lika fantastiskt var det att betrakta den lilla kycklingliknande tofsvipeunge, som traskade omkring bland grästuvorna bara några meter från fågeltornet, ängsligt beskyddad av sina oroliga föräldrar som då och då gjorde utfall mot de två tranorna långt borta på andra sidan åkern. Tranor äter nämligen inte bara potatis och säd fick jag veta utan också tofsvipeungar. Det fick mig, som en gång på 80-talet tillbringade ett helt dygn i ett gömsle på potatisåkern i Stora Bjurum intill Hornborgasjön med 2 800 tranor på praktiskt taget armslängds avstånd under dagen, att se på tranor med lite annorlunda ögon.


Ett drygt sextiotal arter hade vi kommit upp i när vi efter några timmar lämnade fågeltornet. Brun kärrhök, enkelbeckasin, fiskegjuse, gäss, lärkfalk, rödvingetrast, rördrom och skarv var några av arterna vi såg eller hörde. Och förstås lövsångare, trädgårdssångare, svarthätta, svartmes, talgoxe och nötväcka. Men ingen blåmes!
Och det dröjde länge och väl innan vi hörde någon gök. Men så småningom gol först en västergök och sedan nästan omedelbart en östergök. Och tur var väl det för vad är väl en gökotta utan en gök!
Och vad är en gökotta utan en kaffepaus? En rejäl sådan avnjöt vi i solgasset strax efter ankomsten till fågeltornet. Då hade klockan hunnit bli nio och för de flesta av oss var detta förmiddagskaffe nog också frukost. Lillemor Lindwalls hembakade bagels med skinka och ost, Barbro Ljungs blåbärsmuffins och mina Rimbobullar smakade därför minst sagt gott till kaffet


Härlig var också den måltid vi avnjöt längst ut på Arnön vid stranden nedanför Björns och Sonjas sommarstuga med grillspett, potatissallad, körsbärstomater, ost och ciabattabröd och till kaffet Inger Karlssons alldeles underbara äppelpaj med knäckliknande hölje. Två storlommar som i stilla mak sam omkring några meter från stranden förminskade inte matupplevelsen.
63 fågelarter hade vårt fågelskådande resulterat i när vi nöjda bröt upp framåt eftermiddagen efter en alldeles otroligt härlig dag. Ännu mer förnöjda blev vi tre som tillsammans åkte in mot Karlstad när en ormvråk elegant sänkte sig över vägen alldeles framför bilen och vi kunde lägga en sextiofjärde art till dagens artlista!
Mätta var vi också för vår gökotta hade inte bara bjudit på ett stort antal fågelarter utan också på kulinariska upplevelser.

Lena Sewall



Gökotterecepten
Sonjas färskpotatissallad med spenat och fetaost
Till 4 personer:
750 g färskpotatis
250 g färsk spenat
1 knippe rädisor
200 g fetaost
Dressing:
2 msk vinäger
2 msk fransk senap
½ dl olja
ev lite vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Så här gör man: Skrapa och koka färskpotatis.Blanda en dressing av vinäger, fransk senap, olja, vatten, salt och svartpeppar.
Skölj färsk spenat och dela den i mindre bitar. Skölj och skiva 1 knippa rädisor. Dela fetaosten i mindre bitar. Skär den varma potatisen i skivor. Varva spenat, rädisor, fetaost, potatis och dressing i en skål.

Bagels

Till 12 stycken:
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
1 msk salt
2 msk ljus sirap
14 dl Specialvetemjöl
4 dl vatten till kokning
flingsalt och sesamfrön

Så här gör man: Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, sirap och nästan allt mjöl. Men spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme. Ta upp och forma degen till en längd på mjölat bakbord. Dela längden i 12 bitar. Forma runda bullar och platta till dem lite. Stick tummen rakt igenom och snurra bullen så att hålet blir större. Hålet krymper vid jäsningen. Låt jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
Koka upp vattnet och lägg ner 3-4 ringar i taget som får koka 1 minut på varje sida. Lyft upp och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö över salt och/eller sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 225 graders ugnsvärme i ca 15–20 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

Ciabatta

Till 12 stycken:
1 dl olivolja
11-12 dl specialvetemjöl
25 g jäst
1 msk salt
4 dl kallt vatten
flingsalt

Så här gör man: Blanda 1 liter mjöl i oljan, ha i jäst, salt och vatten. Arbeta degen väl i matberedare i ca 6 minuter eller något längre för hand. Låt degen jäsa övertäckt i ca 2 timmar.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 12 bitar. Platta ut varje bit till en rektangel.
Lägg bitarna på ett bakplåtspapper, strö flingsalt över och låt jäsa utan bakduk i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 graders ugnsvärme i ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler utan duk.

Rimbobullar

Till 24 bullar
40 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör eller margarn
1 msk socker
ca 6 dl (350 g) vetemjöl)

Fyllning
50 g smör eller margarin
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Pensling
Ägg

Glasyr
1 stor msk smör
1 msk grädde eller mjölk
florsocker
lite salt

Så här gör man: Rör ut jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut degen till en rätt stor fyrkant och dela den i 24 trekanter, Lägg lite av fyllningen, 1 knapp tesked, i varje trekant, nyp ihop dem och lägg i pappersformar. Låt bullarna jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur. Pensla dem med uppvispat ägg. Om man vill kan man strö lite pärlsocker eller mandelspån över bullarna. Grädda bullarna i 250 graders ugnsvärme i 5-10 minuter. Själv brukar jag hälla någon tesked glasyr över de färdiggräddade och avsvalnade bullarna. Till den smälter jag smöret i en kastrull, häller i grädde eller mjölk och rör sedan ner så mycket florsocker att man får en lagom tunn glasyr. Lite salt är viktigt för smakens skull.
Barbros blåbärsmuffins

Till ca 12 muffins
2 ½ dl strösocker
125 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl mjölk
5 dl special- eller vanligt vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ½ dl djupfrysta blåbär eller färska om man har tillgång till det.

Så här gör man: Sätt ugnen på 200 grader. Rör socker och smör så att det blir vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör i mjölken.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Barbro använder helst specialvetemjöl till sina blåbärsmuffins. Det går lika bra med vanligt vetemjöl men de blir lite saftigare med specialvetemjöl, tycker hon. Man bör dock tänka på att specialvetemjöl innehåller mer gluten.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i socker- och äggsmeten tills allt är blandat. Rör inte för länge för då kan muffinsen bli sega.
Vänd i de frysta blåbären. Smeten blir ganska fast. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

Ingers knäckiga äppelkaka

Till 5-6 personer
3-4 äpplen
2 3/4 dl vetemjöl
2 3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smör eller margarin

Så här gör man: Skiva äpplena och lägg i en smord pajform.
Blanda samman mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt ägget.
Bred blandningen över de skivade äpplena.
Smält margarinet och ringla över smulblandningen.
Grädda kakan i 200 graders ugn i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås eller lätt vispad grädde.

Publicerad: 2008-05-29 06:00

© Copyright nwt.se.   Skriv ut!  Skriv ut    Tipsa en vän via e-post!  Tipsa en vän   Rapportera fel i artikeln!  Rapportera fel
Rapportera fel i artikeln.

Ditt namn:

Din e-post:

Beskriv felet:

Din felrapport kommer att mejlas till webbredaktionen, .
BOKMÄRK:  Dela på Facebook Facebook  |  Pusha denna nyhet Pusha  |  Bokmärk sidan till Del.icio.us Del.icio.us  |  Bokmärk sidan till Digg Digg    Vad är detta?
SPONSRADE LÄNKAR
Senast publicerat
22:30   Nu invigs Kärleksstigen (Nyheter Dalsland)
22:20   Ölme dominerade men förlorade (Sport Karlstad)
22:13   Sju KB-spelare saknas inför viktig bottenmatch (Sport Karlskoga)
22:10   Västvärmland mot engelsmän (Sport)
22:05   Kristinehamnskillen Tobias låg bakom IFK:s förlust (Sport Kristinehamn)
22:00   Mopedist körde på refug (Nyheter Hagfors)
22:00   Verkstadens askkopp blev fågelbo (Nyheter Karlstad)
21:50   Handslaget ska lyfta kommunen (Nyheter Grums)
21:49   P-G ligger nia (Sport Karlstad)
21:45   Håglöst Åsebro (Sport)
Golfguiden
Träningsdagboken
NWT på hugget
KT - sportbloggen
Mera ur nwt.se
NWT.se/jobb
ARVIKA: Mantacore söker .Net utvecklare (2008-05-28)
KARLSTAD: Nordea söker Pension och Placeringsspecialist (2008-05-28)
TORSBY: Klarälvdalens folkhögskola, Stöllet söker Vik. personal till kurser för funktionshindrade (2008-05-28)
ARVIKA: Coffee Queen söker Innesäljare (2008-05-26)
KARLSTAD: Manpower söker Öppet Hus (2008-05-26)
KARLSTAD: Region Värmland söker Strateg, infrastruktur och kommunikation (2008-05-26)
NORGE: Ergo Group söker Konsulter Systemutveckling (2008-05-26)
NORGE: Coop Innlandet söker Butikksjef (2008-05-25)
KARLSTAD: Kyrkoförvaltningen söker Assistent inom ekonomi -och lönehantering (2008-05-24)
MALUNG: Malungs Elnät AB söker Kartingenjör/Tekniker (2008-05-24)
Information och fler jobbannonser: nwt.se/JOBB.
Träningsdagboken
Reseguiden
TV-guiden
Spel
Läget på vägarna
Testat
Golfguiden
Xtra
Missa inte!
Värmlandsfyndet
Dagens ros/Firarhörnan
Senast publicerat

22:30Nu invigs Kärleksstigen

22:20Ölme dominerade men förlorade

22:13Sju KB-spelare saknas inför viktig bottenmatch

22:10Västvärmland mot engelsmän

22:05Kristinehamnskillen Tobias låg bakom IFK:s förlust

22:00Mopedist körde på refug

22:00Verkstadens askkopp blev fågelbo

21:50Handslaget ska lyfta kommunen

21:49P-G ligger nia

21:45Håglöst Åsebro

21:20Rävåsens damer jagar revansch

21:00Två män misstänkta för narkotikabrott

21:00Ytterligare spelare till Ärtemarks IF

20:56Nu knackar biskopen på dörren

20:52Blufföretag bluffar vidare

20:48Åtal för misshandel och olaga hot

20:40Bar kniv under stöldräd på Konsum

20:35Ambulans krockade med rådjur

20:25Fel i text om flyktingmottagande

19:54Boklig eldsjäl får årets Dalslandsmedalj

18:32Solberg har positiva minnen av att möta Falkenberg

18:30Ny generaldirektör för Elsäkerhetsverket

18:20Nextjet får fortsätta flyga Torsby-Hagfors-Arlanda

17:45Solsken och aktiviteter när Våxnäsdagen firades

17:42Degerfors satsar på andra raka segern

17:35Croupier fick spelmarker i ansiktet

17:20Tjuvar slog till mot olåst kommungarage

17:20Ridklubben inviger sitt nya drömställe

17:04Conny Wahlström är årets företagare

17:00TV4 stoppar Bengt Alsterlind

16:45Världsradiolyssnare på konferens

16:35Mer betalt för mjölken

16:20Morsdagsrally för 20:e gången

16:15Fyra av sex designpriser till Broby Grafiska

15:43Bandidos fortsätter slåss om narkotikahandeln

14:46Sommarvärme i helgen

14:18Hagfors har fått innebandy på schemat

14:07Ingman i fight om två mästarbälten

12:23Goda chanser att få en SM-sträcka

12:22Krock mellan personbil och lastbil

11:45Sara Jo ges ut i Kalifornien

11:10Industrin ger avtryck

11:00Dirigenten Mazur som inte blev DDR:s president

10:27Strömmen tillbaka i centrala Karlstad

10:20På måndag blir Sune doktor

10:09Läsvärd samling trots sen ankomst

10:00Voicette rockar fett

09:59Tio månaders fängelse för våldsman

09:03”Jag har slutat skämmas. Rekommenderas varmt.”

09:00Kontraktsbrott hävdar EMA

08:55Firande Rudskogaslöjdare öppnar för säsongen

08:50Kommuner samarbetar för att stoppa langningen

08:30Många företag står inför generationsskiften

08:10Häst och ryttare i perfekt samspel

07:55WEBB-TV: Här faller skorstenen på Rud

07:30Välkommen Oliwer!

07:22Polisdygnet 29–30 maj

07:07Beatlesgalan växer

07:05Eija lär ut hur spelarna får ett bättre tillslag

07:04Ska gjuta nytt liv i Fryksdalens ryttarsällskap

07:03Jonas Lamby väljer Luleå

07:02Stöten blir båtbuss i Karlstad

07:00Ny Stötenskeppare lägger ut vid Café Pärlan

06:59”Friskt att argumentera”

06:57Brandmän mötte politiker

06:56Fastingen har startat

06:55Ingen ny camping vid Presterud

06:54Kommunen vann återigen mot städföretag

06:54Kristinehamn värd för sjöfartsdag

06:52Debatt om mammografin

06:51Nej tack till vårdnadsbidrag

06:51Två veckors fängelse för olovlig körning

06:50”Stora miljövinster att göra”

06:49Råa budskap mot langning

06:47Regionen satsar på egen vindkraft

06:46Klätter- och krypkulle invigdes

06:43Ingenjörer ställde ut examensjobb

06:41Duni tar hjälp av krögare

06:40PSC Nordic investerar 54 miljoner

06:40Valfjället behöver draghjälp

06:30Hyresgäster missnöjda med dåligt underhåll

06:30Naturligare med Visby än med Torsby

06:30Födelsedag 30 maj

06:20Förening prisas för sin fiskodling

06:15Kärnverksamheten står inför stora förändringar

06:10Al Green – Bättre form än innehåll

06:10Morgeous Garvin – Ett myller av influenser

06:10Sabaton – Krigslist

06:10Sunne IK lägger om kursen

06:10Karl-Martin Almqvist Quartet – Kvartettjazz med intensitet

06:10Blue Valley Boys – Svängigt från Torsby

06:10Mark Seymour – Träig samling låtar

06:10The Last Shadow Puppets – Låtar som sätter sig med tiden

06:10Försäljning av badhuset föreslås

06:10Hallå där..

06:10Höga halter av farlig bakterie

06:10Coldworker – Hjärnskalv

06:10The Pigeon Detectives – Falskt alarm

06:10Gavin DeGraw – Stadiga radiohits

06:10Natasja – Snabbt, kvickt, roligt och bitskt

06:10Autisterna gör det med full kraft

06:05Mannen tjänar 56 000 kronor mer än kvinnan

06:05De rullar för tillgänglighet

06:05Rättvisemärkt spel i sommar

06:05Prinsen tar alla chanser att få körtid

06:05Varför dela upp avfallsmarknaden?

06:05Ett begränsat men starkt EU

06:00Underlätta för bankpersonalen

06:00Födelsedagar 30 maj

06:00Det ska vara gôtt i bôtt i Arvika

06:00Flicklagsspelaren avstängd av klubben

06:00Färjestadstravet rustar för fem miljoner

06:00Fortkörare försökte muta poliser

06:00Utställningen växte i takt med solrosorna

06:00En kamp för att stoppa den illegala alkoholen

06:0010 år 30 maj

06:00Hårdare straff för utlänningar

06:00Det händer 30/5–5/6

06:00Konservativt och fördomsfullt

06:00Länge leve romantiken!

06:00Rånarna fick hjälp av andra

06:00Ivan Gräsbeck vägrar ge upp

06:00En stor förlorare hos företagen

06:00Födelsedag 31 maj

06:00Man måste bjuda till lite själv

06:00Tre exvärldsmästare till galan i Karlstad

06:00Efterlängtad självbetjäning på systemet

06:00Rudskoga kyrkotak läggs om

06:00Uppladdningen har börjat!

06:00Kristoffersson den yngre på väg att ta över

06:00Vårdnadsbidraget införs 15 augusti

06:00Tommy hoppas på Volkswagen i STCC

06:00Irak är på rätt väg

06:00Kommunal konkurrens

06:00Utveckla begåvningar

I går 23:45Återkommande trubbel stoppade Solkatterna

I går 23:35P-G 14:e på shakedown

I går 23:33Jättedramatik på banan – och i depån

I går 23:16Mc-karavan för ökad synlighet i trafiken

I går 23:0650 varslas vid grossistföretag

I går 22:10Edman – en fin debutvinnare

Webbfrågan

Vad ska du göra i helgen?

Slappa
Jobba
Både och
Vet ej
Visa resultat »
Nöje
Voicette tillsammans med musiker från Sundstagymnasiet övar inför kvällens konsert.
Kultur
Legendarisk dirigent: Kurt Masur gör höstgästspel i Stockholm
Familj
Flottar-Johan Persson satsar nu på musik. Inom kort ska han spela in och ge ut en cd med 18 låtar som han skrivit själv.
Babybilder
Läsarnas
Läsarnas
Följ NWT-löparna under våren
God morgon.
Prisbevakaren