Riksdagen Regeringskansliet ordbok hjälp

Statens Offentliga Utredningars hemsida
MSB-Kommittén



Presentation-Startsida

Om MSB-kommittén

MSB-kommitténs uppgifter

Aktuellt

MSB-kommittéens bloggsida

Pressmeddelande

Direktiv

Proposition

Tidsplan

Kontaktuppgifter

Förslagslåda

Frågor och svar






Försvardepartementetfolderpil.gif (50 bytes)

MSB-kommittén
Kvarteret Spektern
Regeringsg. 30-32
103 33 Stockholm

Ytterligare kontaktinformation

 

 
Foto: Sören Andersson
 
  Välkommen till MSB-kommitténs hemsida

Här redovisas det pågående arbetet med att organisera den nya Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. MSB-kommittén leds av Helena Lindberg.

Den första fasen av arbetet är nu avslutad. Det finns en organisationsstruktur, presenterad för medarbetarna den 19 juni 2008. Verksamheten kraftsamlas i Stockholm, Karlstad, Revinge och på Sandö, samt i begränsad omfattning i Kristinehamn.

Under fliken Frågor och svar finns svar på de vanligaste frågorna kring MSB:s organisation. Under fliken Aktuellt återfinns bakgrunds-PM, värdegrund, arbets- och tidsplan samt rapporter och uppdragsredovisningar.

Under fliken Lediga jobb ligger från och med den 26 juni lediga jobb upplagda. I en första omgång efterlyser MSB-kommittén tolv chefer som ska bygga den nya myndigheten.


Lediga befattningar

Tre avdelningschefer stationerade i Karlstad och två i Stockholm. En chef för MSB Revinge och en för MSB Sandö, där de två skolplattformarna ligger.

Dessutom söker vi nu en HR-direktör, en kommunikationsdirektör, en ekonomi- och planeringsdirektör med placering i Stockholm. Alla de befattningarna är stödfunktioner till myndighetsledningen, samt en chefsjurist med placering i Karlstad som också blir enhetschef. Alla utlyses externt. Sista ansökningsdag är den 8 augusti.

De flesta befattningarna kommer att tillsättas genom intresseanmälan från medarbetare som idag finns i SRV, KBM eller SPF.

Personalchef med placering i Karlstad är en av de befattningar som tillsätts genom intresseanmälan och även den befattningen tillsätts nu.


Bakgrund:

Regeringen beslutade om direktiv för kommitténs arbete den 18 mars 2008, enligt följande:

”En särskild utredare ska förbereda och genomföra bildandet av en ny myndighet med ansvar för frågor om samhällets krisberedskap och säkerhet med anledning av vad regeringen redovisade i budgetpropositionen 2007/08:1, utgiftsområde 6, Försvar samt beredskap mot sårbarhet samt i propositionen Stärkt krisberedskap – för säkerhets skull (proposition 2007/08:92).

Den nya myndighetens namn ska vara Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Myndigheten ska vara en enrådighetsmyndighet med ett insynsråd. Utredaren ska bl.a. bemanna myndigheten och lämna förslag till anslag. Utredaren ska även vidta de åtgärder som krävs för att den nya myndigheten ska kunna inrättas den 1 januari 2009.”

Senast den 4 augusti 2008 ska MSB-kommittén lämna förslag till den nya myndighetens verksamhetsplan, verksamhetsmål, författningsändringar som måste föreläggas riksdagen, budgetunderlag för 2009-2011.

Senast den 1 september 2008 ska kommittén lämna förslag till regleringsbrev för 2009, övriga författningsändringar inklusive förslag till instruktion för myndigheten.


Kontakta oss gärna med idéer eller synpunkter!

Helena Lindberg
Ordförande MSB-kommittén.


Kontaktuppgifter


Huvudsekreterare är Thord Eriksson.

I sekretariatet arbetar också Susanne Adolphi, Björn Myrberg och Eva Rundkvist.

E-postkontakt: fornamn.efternamn@defence.ministry.se.

Alla övriga kontaktuppgifter finns under fliken Kontakt.

Förslagslådan kan också användas för att lämna förslag - (OBS) den ger tyvärr felmeddelanden tillbaka men förslagen når sekretariatet i alla fall.

 

Till sidans överkant  
 

Uppdaterad: 23 juni 2008