En Portada

Telecomunicacions, Electrònica i Informàtica

Detecció de vianants per a sistemes avançats d'assistència al conductor

Sistema de detecció de vianants

Els sistemes d'assistència al conductor representen un dels camps de recerca més actius dedicats a la millora de la seguretat viària. En aquesta revisió de l'estat de l'art de la detecció de vianants, es divideix el problema en diferents etapes per facilitar la posterior anàlisi i discussió de cadascun dels mètodes en la literatura, afavorint la comparació entre ells.

[+]

Pedagogia

Aules 2.0: el valor afegit de la tecnologia a les aules

Aula 2.0

El grup de recerca Didàctica i Multimedia (DiM-UAB) està desenvolupant un treball sobre la implantació de la darrera tecnologia en els centres educatiu. Malgrat els inconvenients que comporta aquest tipus de tecnologia, els aventatges són molt superiors, segons els professors, doncs s'aconsegueix augmentar la capacitat d'atenció dels alumnes, així com la seva motivació.

[+]

Química

Nanofibres orgàniques conductores de l'electricitat

S'ha acoblat un dipèptid no natural i una unitat de tetratiafulvalè, aconseguint β-pèptids que poden adoptar esctuctures terciàries, com fibres i micel·les, a nivell nanomolecular. Les parts aromàtiques de les fibres permeten el transport de càrregues elèctriques, un cop s'ha dopat el sistema. Això constitueix un important avenç per a futures aplicacions relacionades amb la miniaturització de sistemes electrònics.

[+]

Biologia

Ref2, una subunitat proteïca implicada en el creixement cel·lular

En estudiar la regulació de la proteïna Glc7 i la seva subunitat proteïca Ref2, implicada en el processament i maduració del RNA, es va observar que aquesta subunitat presentava una altra funció, la regulació de l'equilibri homoestàtic dels cations, en la qual Glc7 està implicada però que la seva subunitat reguladora no havia estat identificada encara.

[+]

Ciència en imatges

La Unitat de Tuberculosi Experimental de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, amb la col·laboració del Centre de Recerca en Sanitat Animal, ha desvetllat per què només una de cada deu persones infectades de tuberculosi desenvolupa la malaltia. Els científics han localitzat les lesions que causa el bacteri i han descobert un mecanisme que les repara.
Lluitant contra la tuberculosi
 

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

© 2010 Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats