Universitat Pompeu Fabra
E-Notícies
28-09-2010

Un acord amb l'Obra Social "la Caixa" impulsarà activitats en l'àmbit de la comunicació científica

signaturaJosep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra i Jaume Lanaspa, director general de la Fundació "la Caixa", han signat el 28 de setembre un conveni en el marc del Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental, que desenvolupa i gestiona l' Institut d'Educació Continua (IDEC) de la UPF i que dirigeix Vladimir de Semir, director de l'Observatori de la Comunicació Científica (OCC) i professor del Departament de Comunicació de la UPF

L'Obra Social "la Caixa" destinarà 50.000 euros durant el curs 2011 amb l'objectiu de potenciar la transferència de coneixement científic a la societat Aquest fons es destinarà a la concessió d' ajuts econòmics per sufragar entre el 20% i el 40% de l'import de la matrícula del Màster, així com per dissenyar i dur a terme activitats paral·leles conjuntes que aportin innovació al camp de la comunicació científica.

mcc15_portadaMàster en Comunicació Científica, una iniciativa pionera a l'Estat

El Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental, va per la seva 15a. edició i és una formació que ha estat pionera al nostre país. Té com a objectiu formar professionals en l'àmbit de la comunicació pública de la ciència en totes les vessants possibles: la comunicació ambiental, biomèdica, sanitària i tecnològica.  

Científics, metges, periodistes, professionals de museus i centres de ciència i agents de comunicació institucional (centres d'investigació, universitats, laboratoris farmacèutics, ONG, administració pública i gestors culturals, entre altres) participen en el procés de comunicació social de la ciència i desenvolupen un paper cada vegada més reconegut, pel què generen una creixent oferta laboral.

El Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental explica les claus d'aquesta transmissió del coneixement, com es genera i es gestiona. El Màster es completa amb un període de pràctiques in situ en mitjans de comunicació, museus, empreses i institucions del sector, així com amb la realització d'un treball d'investigació tutelat. Les pràctiques i el treball d'investigació es concretaran en funció dels interessos del participant i sota la supervisió de la direcció del programa.

El recolzament a la generació i difusió del coneixement científic, com a eina de millora de la societat, és un dels objectius estratègics de Fundació "la Caixa". En aquest sentit, aquesta col·laboració contribueix a formar als professionals de la comunicació científica que construeixen ponts entre la comunitat científica i la resta de la societat.

Aquest conveni de col·laboració se suma a iniciatives anteriors establertes entre abdues entitats com ara el Màster en Innovació i Qualitat Televisives de TV3, una altra iniciativa de l'àmbit de la comunicació social oferta conjuntament per les universitats Pompeu Fabra i Autònoma de Barcelona que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa".

 

 


Darrera actualització 29-09-2010
© Universitat Pompeu Fabra, Barcelona