Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
 
Μεικτή η εικόνα στην Ασία λόγω της αβεβαιότητας των επενδυτών
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,63%
Μεικτή η εικόνα στην Ασία λόγω της αβεβαιότητας των επενδυτών
Τον προβληματισμό του εκφράζει ο νοτιοκορεάτης χρηματιστής σε φωτογραφία από το χρηματιστήριο της Σεούλ την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011. ( Πηγή: AP Photo/Ahn Young-joon)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Τόκιο 
Με πτώση έκλεισε την Πέμπτη το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθρεφτίζοντας τον πανικό που επικρατεί στις αγορές, μετά από την υποβάθιση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και τις φήμες ότι επίκειται υποβάθμιση και της γαλλικής. Ο  δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,63% και διαμορφώθηκε τελικά στις 8.981,94 μονάδες

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έχασε και αυτός 1,1% και διαμορφώθηκε στις 19.558, 78 μονάδες. Ωστόσο ο Kospi του χρηματιστηρίου της Νότιας Κορέας εμφανίζει ανοδικές τάσεις, ύστερα από μια βαθιά πτώση της τάξης του 4%. Επίσης ο ASX του αυστραλιανού χρηματιστηρίου ανέκαμψε ύστερα από τις αρχικές απώλειες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές προσπαθούν να ξεδιαλύνουν μια σωρεία αντικρουόμενων οικονομικών δεικτών και ότι αυτό απεικονίζεται στη μεικτή εικόνα των σημερινών αγορών στην Ασία.

Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρη» Τετάρτη για Wall Street και Ευρώπη 
Κάτω από τις 1.000 μονάδες και πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών 
Ανάκαμψη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 
Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 2000 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
Γράψτε το κείμενο όπως το διαβάζετε παρακάτω:
Captcha

Αν το κείμενο δεν είναι ευδιάκριτο, πατήστε εδώ να δημιουργηθεί νέο κείμενο.
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.