Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
 
 
Ανεβάσαμε
H Νατάσσα Μποφίλιου κέρδισε το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό της.
Ανεβάσαμε
Η Νατάσσα Μποφίλου χαμογελά κάπως αινιγματικά. Κάτι θα ξέρει.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η Νατάσσα Μποφίλιου μού μιλάει στο τηλέφωνο και τη φαντάζομαι να κάνει ταυτόχρονα  νεύματα σε όποιον είναι εκεί κοντά της και γενικώς να κουνάει τα χέρια υπογραμμίζοντας ό,τι λέει, ακούω φασαρία στην άλλη πλευρά της γραμμής οπότε υποθέτω πως βρίσκεται σε διάλειμμα πρόβας ή κάπου, τέλος πάντων, που έχει να κάνει με δουλειά. Τα σοβαρά θέματα τα αναλύει με ομιλία κοφτερή, ενώ όταν μιλάει για αυτά, και κυρίως αυτούς, που αγαπάει γλυκαίνει και αφήνεται. Μέσα σε δέκα λεπτά κουβέντας διατρέχει ένα φάσμα συναισθημάτων, από αυστηρή και θυμωμένη (στα ψέματα) μέχρι αστεία και ναζιάρα, ό,τι κάνει δηλαδή επάνω στη σκηνή μια ερμηνεύτρια που έχει τη θεατρικότητα στο τσαντάκι της. Στη συναυλία της στην Τεχνόπολη στις 5 Ιουλίου θα εστιάσει στην πιο εξωστρεφή πλευρά της, γιατί είναι καλοκαίρι, γιατί το χρειαζόμαστε, ίσως κιόλας διότι τη σεζόν που πέρασε – και στις δικές της εμφανίσεις στο Μετρό αλλά και στο πλάι του Σταύρου Ξαρχάκου – είχε δώσει περισσότερο βάση στη δημιουργία ατμόσφαιρας. Είναι πολύ χαρούμενη γι’αυτό το live γιατί θα πει τραγούδια που είχε καιρό να τα τραγουδήσει ζωντανά και θα τα διασκευάσει κιόλας, θα τα πει αλλιώς.

Στο πλευρό της, όπως πάντα, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, «είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε βρει ο ένας τον άλλον. Ξεκινήσαμε με ένα μοντέλο, αυτό της τριάδας συνθέτης-στιχουργός-τραγουδίστρια, που θεωρούνταν λίγο ξεπερασμένο τα τελευταία χρόνια και προχωρήσαμε στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δυνάμεις μας». Το πράγμα έχει πάει καλά και δεν θα ήταν υπερβολή να τη χαρακτηρίσουμε εκκολαπτόμενη ντίβα, διότι και φανατικό γκέι κοινό έχει αποκτήσει ήδη και όταν λέει τη λέξη ταλέντο το λάμδα της είναι πιο παχύ απ'ότι συνήθως και είναι από τα κορίτσια εκείνα που αρέσουν στις άλλες γυναίκες. Δεν την κρίνουν, δεν τη βλέπουν ανταγωνιστικά  και μόνο καλά λόγια της λένε, «μια γλύκα είναι η Νατάσσα» και «πόσο όμορφη αυτή η Μποφίλιου» – μόνιμες επωδοί. Ισως αυτή η ανταπόκριση να της δίνει όρεξη για αλλαγές αφού και το επόμενο άλμπουμ της θα διαφοροποιείται σε σχέση με τις ως τώρα δουλειές της: «Δεν υπάρχει λόγος συγκεκριμένος, ούτε κάποιο σχέδιο. Περνάει ο καιρός, αλλάζουμε κι εμείς».

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά η στάση της είναι εδώ και πολύ καιρό σταθερή. «Τα πράγματα πάνε λάθος εδώ και πολλά χρόνια, είναι και δική μας ευθύνη η σημερινή κατάσταση και πρέπει να δώσουμε σημασία στα πιο ουσιαστικά πράγματα της ζωής για να προχωρήσουμε». Τα  ουσιαστικά στη δική της περίπτωση είναι «οι άνθρωποι μου, η επικοινωνία μου μαζί τους που με κάνει καλύτερη και με κάνει καλύτερα, η μουσική που αγαπώ, το τι επιθυμώ από ένα κράτος σαν πολίτης». Στο φετινό καλοκαίρι αφιερώνει τη «Μαρίνα» του Μίκη Θεοδωράκη (οι στίχοι ανήκουν στον Οδυσσέα Ελύτη), «επειδή είναι ένα τόσο όμορφο τραγούδι», αλλά και τη «Χοντρομπαλού» του Ξαρχάκου, σε στίχους του Γκάτσου, που όπως και να το κάνουμε και πιο επίκαιρο είναι, αλλά το λέει και τόσο ωραία στις εμφανίσεις της με τον μαέστρο. Τα υπόλοιπα, εκ του σύνεγγυς πια, στην Τεχνόπολη.

****
Τώρα που η συναυλία είναι πλέον παρελθόν, καταγεγραμμένο μάλιστα σε αμέτρητα βιντεάκια από smartphones (αλλά και άλλα παλαιότερης γενιάς κινητά τηλέφωνα, λιγότερο έξυπνα) στο YouTube, ας γράψουμε λίγα λόγια, κάνοντας update στο άρθρο αυτό. Η Νατάσσα Μποφίλιου βγήκε στη σκηνή, είπε το «Αεράκι» και δήλωσε μετά ότι η βραδιά, από άποψη προσέλευσης και ανταπόκρισης ξεπέρασε τις προσδοκίες της. Ε, και εκείνη τις δικές μας, που δεν θα τις έλεγες και χαμηλές. Η φωνή της υπέροχη – ειδικά στα χαμηλόφωνα κομμάτια, το πρόγραμμα εξαιρετικό, οι ενορχηστρώσεις/διασκευές εμπνευσμένες (με μόνη ίσως ατυχή στιγμή το φορτωμένο «Σ'αυτό τον κόσμο»). Το πιο εντυπωσιακό της βραδιάς ήταν ωστόσο το συγκινητικά φανατικό και απίστευτα θερμό κοινό που όλα δείχνουν πως κάθε φορά θα είναι και πολυπληθέστερο. Μέχρι να κατακτήσει αυτή η όμορφη ξανθιά τον κόσμο. Με όπλο το τραγούδι.



Μίλα μου περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 2000 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
Γράψτε το κείμενο όπως το διαβάζετε παρακάτω:
Captcha

Αν το κείμενο δεν είναι ευδιάκριτο, πατήστε εδώ να δημιουργηθεί νέο κείμενο.
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
 
δεν κατάλαβα  | 09/07/2011, 14:27
"διότι και φανατικό γκέι κοινό έχει αποκτήσει ήδη" για να γίνεις ντίβα πρέπει να έχεις γκει κοινό; εμείς οι στρέιτ δεν μετράμε; Άλλωστε το κοινό της Μποφίλιου μπορεί να ήταν στην πλειοψηφία του γκει στα πρώτα της βήματα, πλέον όμως η αναλογία τείνει προς αυτήν της κοινωνίας όπου οι γκέι αποτελούν μειοψηφία. Λες αυτό να της κόψει τον δρόμο προς την δόξα; Πραγματικά ή δεν κατάλαβα τι εννοείς ή αυτό είναι ένα από τα πιο κομπλεξικά σχόλια που έχω διαβάσει ποτέ.
Στρειτ φανατικός με την Μποφίλιου
απάντησηαναφορά30