POLIITIKA
Isamaaliidu suurkogu kiitis ühinemise heaks

Ühenderakonna moodustamise poolt hääletas 354 erakonna suurkogul viibinut. Vastu oli 13 ja erapooletuid kolm.“

Isamaaliit sünnib uuenenuna Isamaa ja Res Publica Liidus ja meie ühised eesmärgid ja põhimõtted pole sellest organisatsioonilisest muutusest tingitult küll sugugi muutunud,” sõnas Isamaaliidu esimees Tõnis Lukas suurkogul.

Liitumisi on Eesti poliitikas ennegi olnud ja tuleb kindlasti veelgi, nentis Lukas. “Meiegagi on praegu ühinemas teisigi erakondi — Eesti Demokraatlik Partei ja Eesti Põllumeeste Kogu. Mõne aja pärast tundub täna käimasolevate liitumiste järgne poliitiline maastik olevat nii loomulik. Tänane kuupäev — 4,juuni 2006.a. — on kõigil meeles aga ühe tavapärasest pisut pidulikuma, kuid siiski tavalise poliitilise sündmusena.”

Kuid head kavatsused ei kõlba alati patta panna ja seetõttu tuleb arvestada mõningase reitingukaotusega ümberkorralduste ajal, nentis Lukas. “Kui aga ühinemisega on asjad selged, siis pöörduvad valijate hulgad lootusega meie poole.”

Jah, Res Publica ja Isamaaliit on olnud erakondadena oma arengus erinevad, tunnistas Lukas. “Ent isegi kui me oleme siga ja kägu — on meie kooselu ikkagi loomulikum kui ninasarviku ja orava puhul,” sõnas ta. “See ebaloomulik liit jääb Eestis veel kauaks võimule, kui me ei loo suurt tugevat paremtsentristlikku jõudu.”


Kommentaarid | Lisa kommentaar
 
Allan Kiik | 10.06.06
Jah, tuleb ühineda eelmise kirjutajaga. sellest ajast peale kui ERSP- d enam ei ole, oleme alati Isamaliidu valinud. Nüüd kui samas nimekirjas on tegelased kes saatsid miilitsad lihulas rahva kallale, on sellega lõpp.

Aga valima tahaks minna, seega oleks hädasti vaja uut rahvuslik- konservatiivset erakonda, miks mitte sama ERSP mis vanasti. Tiit Madissonil on paraku selles asjas tuline õigus, et liiga vara on lõpetada nõukogudevastase propaganda ja agitatasiooniga.
Andres Kurik | 08.06.06
to Hans Pindre

tsiteerin:"on tehtud vigu seoses kiirustamisega ja need on rohkem vormilist laadi, mille tottu on kannatanud sisuline kvaliteet, aga tasapisi saadakse nendest yle! "

Ma omaltpoolt soovitaksin veel ka pisitasa proovida, või babysteps...

APPI...
Andres Kurik | 08.06.06
Omaltpoolt olin veendunud, et selline otsus tuleb. Samas hääletas selle poolt ümmarguselt 10% Isamaaliidu liikmetest. Demokraatiast rääkimine on siinkohal ilmselgelt kohatu. See kümme protsenti hääletas kahjuks Isamaaliidu enesetapu poolt, kuna muuks seda ühinemist nimetada pole võimalik.
Olles ka ise Isamaaliidu liige, saan täiesti aru, et suurkogu oli vaja Pärnusse viia ning isegi liikmete sinnasõit bussiga tasuliseks muuta. See vastab absoluutselt kontseptsioonile, kus eelkõige vajalikud inimesed, kes oskavad "õieti" hääletada, pääsevad ning leiavad aega sellest farsist osavõtuks.
Kui me tulevikus räägime demokraatiast, siis on meil erakond, kus seisab 3tuhande Isamaliitlase kõrval 5tuhat Resbublikaani ja sellega on tegelik suundumus otsustatud. Lihtsalt ResPublica läheb "uuele ringile" ja nüüd juba olles hävitanud Eesti Vabariigi kõige olulisema erakonna.

Omaltpoolt ei näe ma seaduslikult võimalikuks olukorda, kus minu nimi arvestatakse uue loodava erakonna nimekirja automaatselt. Seniks, kuni on olemas juriidiline Isamaaliit olen ka mina olemas selle liikmena. Kui juriidiline Isamaliit lakkab eksisteerimast ning keegi vennike julgeb minu nime kanda mingi teise erakonna nimekirja, siis suur pahandus ja kohus seisab ees.
Hans Pindre | 05.06.06
Isiklikult ma ei avalda kaastunnet ja ka ei onnitle seoses yhinemisprot-
sessi toimumise osas! Isiklikult olen seda meelt, et on tehtud vigu seoses
kiirustamisega ja need on rohkem vormilist laadi, mille tottu on kanna-
tanud sisuline kvaliteet, aga tasapisi saadakse nendest yle!
Valima, aga tuleb minna ja sedakorda ikka kui yks mees oma keele- kul-
tuuri ja Isamaa nimel! Hr Urmas Iisopi kommentaar ei kajasta reaalset ajataju ning on liialt kapriisliku kallakuga! Olen kindel, et hea Urmas ja ka
tema abikaasa suudavad lähitulevikus viha- ja jonnikaramelli prygikasti
visata, sest pole motet ju seda rohkem lutsutada!
Eesti Eest!
Urmas Iisop | 05.06.06
Õnnitlen. Saavutasite seda, et mina ja mu abikaasa jätame esimest korda valima minemata.
Vanadest ERSP põhimõtetest on ainult riismed jäänud kui sellise seltskonnaga ühineti.
Mul on sügavalt häbi.
 
Lisa kommentaar:
Nimi: E-mail:
Kommentaar:
 
TagasiÜles