BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
114173
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
18-03-2007 Nieuws
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... 300 : Hollywood verklaart oorlog aan Iran

Iran is niet te spreken over het nieuwe historische oorlogsepos '300'. De film vertelt het verhaal van een klein Grieks leger dat de Perzische invasie overleeft. In Iran wordt de film onthaald als een belediging voor de Iraanse cultuur. Volgens een krant worden hun Iraanse voorouders afgebeeld als domme primitievelingen.

Psychologische oorlog
Javad Shamaqdari, cultureel adviseur van de Iraanse president, noemt de film een psychologische oorlog tegen Teheran en zijn inwoners. "Hollywood en andere culturele autoriteiten in de VS voeren studies uit over hoe ze de Iraanse cultuur kunnen treffen. Deze film is daar een voorbeeld van", zegt hij. In de VS is de film alvast een echte kaskraker die nu al de meest succesvolle film is die ooit in maart in de Amerikaanse bioscoopzalen verscheen.

Moordlustige wilden
De krant 'Ayandeh-No' droeg de kop "Hollywood verklaart de oorlog aan Iran". Volgens de krant beweert de film dat Iran, dat vandaag een bron van het kwade is, ook vroeger bewoond werd door domme moordlustige wilden. Het is niet de eerste keer dat Iran protesteert over de manier waarop het land wordt voorgesteld in Westerse films. Ook de film 'Alexander' uit 2004 kreeg veel kritiek.

Bron: Het Laatste Nieuws 16-03-07


Het Perzische rijk was destijds meer dan Iran alleen. Het was een immens gebied dat reikte tot en met Pakistan en grote delen van de Balkan en het Midden Oosten. Toevallig dat Iran dan als enige hier een probleem van maakt. De oproep van de Spartanen voor versterking zat waarschijnlijk ook niet in het verhaal, maar is misschien een knipoog van Bush naar Irak. (Met heel moeite tracht ik te vermijden om de Graphic Novel opnieuw te lezen om zo maximaal te kunnen geniet van de film, ik heb mijn lesje wel geleerd na Sin City.)

Maar waar er rook is, is er vuur !!

Het was nooit Frank Miller's bedoeling om de Perzen als domme beesten af te schilderen, dit is zijn “grafische vrijheid” om het verhaal extra kracht bij te zetten.

Trouwens op geschiedkundig vlak is het verhaal ook niet helemaal correct. Grote delen van het verhaal zijn inderdaad gebaseerd op geschiedkundige feiten maar het is totaal niet ondenkbaar dat maar 300 spartanen zo'n miljoenenleger kon tegenhouden in een pas. Denk maar aan wat er op het festival van Roskilde gebeurde, dit maal 10.000 of meer.

De Spartanen waren in het begin met meer en werden vergezeld van een paar duizend slaven en x-aantal bewoners uit de nabij streek. Het waren uiteindelijk die 300 Spartanen die bleven volharden nadat de rest dood was of op de vlucht was voor de immensiteit en de tactische rondtrekkende beweging van het perzisch leger om zo de Spartanen in te sluiten. De Perzen wisten maar al te goed dat die pas geschikt materiaal is voor een hinderlaag.

Dit is juist de essentie van hun “heldendaad” dat de geschiedenis doorstond en nu verfilmd werd.

Ga gewoon lekkker genieten van het grafische super spektakel !!
Al bij al is dit extra publiciteit voor “300”.


Enjoy



(3.3/5 - 3 Stemmen)
18-03-2007, 17:30:42 Malkavian
comics   review  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
running and cycling
runningandcycling
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten