BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
114181
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
14-10-2007 Nieuws
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... F.A.C.T.S, een verslag

Dit weekend was het weer zover. Het event in Belgie voor elke comic, anime en film fan. FACTS ging zoals elke jaar door in het ICC te Gent. Zoals verwacht stond er zaterdag ochtend weer een massa aan te schuiven voor de ingang. Ideaal moment om samen met Dave van Sodacomics.be onze flyers uit te delen. Ja, Sodacomics en Brainfreeze hebben samen een flyer actie gedaan op FACTS. Hopelijk brengt het wat nieuw volk richting de Blog, bij deze WELKOM comicliefhebbers. Swat, het ging over FACTS. Deze editie was voor mij een verjaardags editie, namelijk het was de 10de keer dat ik naar FACTS ging. Elk jaar heb ik het zien groeien, dit jaar was het echt ongelooflijk. 3 zalen met verschillende standhouders, boven was een speciale plaats voorzien voor de Cos-players. Daarin ging ook de Cos-play wedstrijd door en stonden er verschillende consoles waar je naar lieve lust op kon spelen.

backfront

De standhouders hadden allerhande merchandice mee, van het kleinste verzamel ietsje tot heuse levensgrote beelden van superman. Het enige dat ik wel merk en dat is een trend die al jaren aan de gang is. Is dat comics steeds op een minder aantal standhouders kan rekenen. Dit jaar was het iets beter dan vorig jaar maar het overgrote deel werd door de twee vaste waarde gebracht die er elk jaar opnieuw staan. Onze Engelse vrienden met hun zalige bundels. Vorig jaar heb ik daar een super koopje kunnen doen met single issues van Transmetropolitan. Er zat zelfs een Signeerde tussen zonder dat ze het wisten. Dit jaar heb ik me daar de eerste Squadron Supreme 12delige miniserie gekocht en dan nog een 13 nummers van Xfactor. En dit voor een mooi prijsje van 10/15 euro. De enige andere standhouder die comics aan grote hoeveelheid aanbied is BettyBoop. Het spijtige was wel dat ze alleen bundels mee hadden. Bij BettyBoop heb ik de eerste 5 issues van Criminal gekocht. Een BOM van een reeks zoals we al eerder op Brainfreeze hebben gezegd. Voor de rest waren er nog enkele die wat losse nummer hadden mee genomen. Daar heb ik dan enkele ontbrekende nummers op de kop kunnen tikken en de helft van DC's 52.

Darth VaderAlien

Voor de comic liefhebbers die meer dan alleen de comics verzamelen was er meer dan genoeg. Beeldjes, bustes en Tshirts met de vleet. Ik heb me daar natuurlijk in laten gaan. FACTS staat ook garant voor een grote hoeveelheid Cos-players. Voor de mensen die niet weten wat dat is. Cos-players zijn mensen die in de huid kruipen van hun favoriete personage. Zij maken de kostuums meestal zelf en soms zie je echt ongelooflijke kostuums. Van Conan the barbarian tot Naruto zelfs Spiderman, Darth Vader en een echte Alien waren aanwezig.

Robert Englund Robert Englund Mike Deodato Jr.
Mike Deodato Jr.

JC Van Damme
Mario Boon Mario Boon Ernie Hudson
Ernie Hudson

       

Dit jaar had FACTS echt enorm zijn best gedaan om grote namen naar de beurs te krijgen. Robert Englund (Freddy Kruger) , Ernie Hudson (Ghostbusters) en als kers op de roomtaart Jean Claude Van Damme. Ook de stripliefhebbers werden in de watten gelegd met oa namen zoals Mike Deodato Jr (Thunderbolts, New Avengers, ... binnenkort zal je op Brainfreeze een interview kunt lezen met Mike), Adam Hughes, Allison Sohn en Joe Jusko. De lijst is nog vele groter, je moet hem maar eens raadplegen op de FACTS website. Ook eigen talent was aanwezig Mario Boon (Texas Strangers) de eerste Belg die, zover ik weet, werk heeft gepubliceerd bij een Amerikaanse uitgever en dan nog wel Image. (ook met Mario binnenkort een interview op Brainfreeze) maar ook de gebroers Croonenborgs waren van de partij. Van Rob heb je enkele dagen geleden al een kortverhaal gezien. En Bart wist me te zeggen dat er eentje van hem ook zal volgen. Natuurlijk heb ik zowel bij Mike Deodato Jr als bij Mario Boon een schets laten maken en enkele comics laten signeren. Ik wil de schetsen dan ook delen met jullie.

De schets van Mike voor mijMike Deodato Jr himself


Mario Boon in actionDe schets van Mario Boon

Als laatste wil ik nog zeggen dat FACTS weeral aan mijn verwachtingen voldeed. Als ik kijk hoeveel geld ik heb uitgegeven kan ik alleen maar bevestigen dat het een uitermate interesante beurs was. Mijn broers hebben voor het eerst kennig gemaakt met de beurs en ze staan nu al te popelen om terug te gaan volgend jaar. Verder wil ik jullie nog enkele fotos en Lewt fotos tonen. Van onderandere beeldjes van Captain America, Spiderman, Mr Fantastic, Invader Zim, .... Ik zou zeggen tot volgend jaar.

Enjoy !

JC Van Damme, mijn kleine broers en ikCos-player Conan met mijn broers

Invader ZimMr Fantastic


SerenityCap en Spidey

Earth X Venom en Spidergirl





(1/5 - 1 Stemmen)
14-10-2007, 23:14:24 Malkavian
Beurs   comics   FACTS   Film   Gent   Manga   Strips  
Reacties (6)
Reviews
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Review : Hyperion vs. Nighthawk

Image Hosting by PictureTrail.com

Marc Guggenheim is een veelzijdige kerel. Vanaf 1991, na het beëindigen van zijn studies werkte hij eerst vijf jaar als advocaat en part-time-schrijver, daarna was hij schrijver en producer voor afleveringen van series waaronder “The Practice”, “Law & Order”, “CSI : Miami” en tussendoor durft hij ook te schrijven voor DC en Marvel met titels als Wolverine, The Punisher, Blade, The Flash… en over enkele weken verschijnen zijn eerste verhalen voor Amazing Spiderman.Een tijdje geleden verscheen de bundel van “Hyperion vs. Nighthawk”. De twee personages die het tegen mekaar opnemen komen voort uit de verhalen van “Supreme Power” en later “Squadron Supreme” waarvan de eerste softcover-bundel volgende maand verschijnt.Voor de niet-ingewijden : Hyperion is zo’n beetje Marvel’s Superman met dat verschil dat hij opgeleid werd door het leger en er nog steeds mee verbonden is. Nighthawk is dan weer de Marvel-versie van Batman maar dan zonder de vleermuisobsessie en met een donkere huidskleur.

Image Hosting by PictureTrail.com

Nighthawk raakt gefrustreerd over het feit dat er geen einde in zicht is met betrekking tot de genocide in Darfoer. Hij besluit in ware Punisher-stijl korte metten te maken met de Janjaweed-militia die, oogluikend toegestaan door de Soedanese regering, etnische zuiveringen verrichten. De Amerikaanse regering zendt Hyperion naar daar om hem te stoppen, niet wetend dat Nighthawk nog een paar verrassingen in petto heeft… Het verhaal staat op zichzelf maar bevat verwijzingen naar de eerste Squadron Supreme-bundel die niet nodig zijn om het verhaal te kunnen volgen.

Het is een zeer riskant en ambitieus project geweest van Guggenheim. Je hebt fictieve superhelden die zich in een reële crisissituatie bevinden. Dit is riskant omdat je het risico neemt het soedanese conflict te banaliseren. Maar Guggenheim is niet zonder voorbereiding te werk gegaan. Het 36 pagina’s tellend dossier, dat hij zelf ter voorbereiding heeft opgesteld, is ter inzage op zijn website en hierin kan je duidelijk lezen dat bepaalde verklaringen van getuigen als basis hebben gediend voor situaties in de uiteindelijke bundel. Het moet hem veel tijd gekost hebben om zo grondig te werk te gaan, zeer lovenswaardig, ook omdat al zijn inkomsten van deze strip integraal naar organisaties gaan die trachten de situatie in Darfoer te verbeteren. De afronding van het verhaal vond ik persoonlijk minder sterk met een zeer uitgesproken boodschap maar over het algemeen vond ik het zeer straf dat Guggenheim er in slaagt om de doorsnee-comics-lezer bewuster te doen worden van dit conflict. Om dit doel te bereiken werkt hij met duidelijke nuances (zoals de zowel actieve als passieve rol van de Amerikaanse regering) alsook met shockerende passages (zoals de vernietiging door militia van nederzettingen) Niet alleen qua inhoud maar ook qua vorm heeft de scenarist geëxperimenteerd. Zo zijn de vier deeltjes om beurten verteld vanuit een ander perspectief, 2 issues per personage. Ook is er serieus gespeeld met het tijdsverloop, het verhaal springt af en toe dagen, weken en soms maanden vooruit en achteruit, wat het geheel iets complexer maar daarvoor niet minder begrijpelijk maakt.

De voor mij onbekende tekenaar, Gulacy, levert zeer goed werk af, zeer realistisch getekend, te vergelijken met de Supreme Power-bundels (getekend door Gary Frank).

Ter conclusie : Deze bundel behoort niet tot het beste wat ik gelezen heb dit jaar maar het is een zeer lovenswaardig initiatief van Guggenheim en een waardevolle aanvulling aan het universum van Squadron Supreme.


Image Hosting by PictureTrail.com

 





(0 Stemmen)
14-10-2007, 12:45:01 Malkavian
comics   Marvel   review   Squadron Supreme  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
just reality: how it affects my life
justreality
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten