BRAINFREEZE
Thoughts about COMICS served cool and fresh.
Interviews
What is Brain freeze?
Why do we sometimes get headaches when we eat ice cream?

The nerves at roof of the mouth overreact to the cold temperature of the ice cream and assume that the brain must need heating. To heat the brain blood vessels swell. This is what causes the ice cream headache or as I call it ‘brain freeze’. It is estimated that 30% of the population suffer from these headaches.
Google
115696
Categorieën
Tags
E-mail

Verzoekjes, tips of huwelijksaanzoeken via deze weg kan je me mailen

decoration
Archief per berichten
26-11-2007 Persoonlijk
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... Marvel comics : House of Chaos ??

Frustratie, dat is het woord dat mij op het ogenblik het meeste doet denken aan MARVEL. Grote frustratie en ergernis over de manier waarop Marvel met het post-Civil War universum omgaat. Ik versta ze niet op het ogenblik. Het is zelfs zover gekomen dat ik voor de eerste maal een stuk kritiek schrijf op Brainfreeze over wat tot op heden mijn favoriete uitgever was.

wwhulk

Laat het mij even uitleggen, iedereen weet dat er in de Marvel Civil War heeft afgespeeld. Dat Iron Man en Captain America recht tegenover elkaar hebben gestaan en dat Cap het onderspit heeft moeten delven. Dit heeft ervoor gezorgd dat er enkele nieuwe reeksen zijn gekomen en dat er grote veranderingen zijn gebeurd. Nu dat het Civil War gebeuren achter de rug is blijkt opeens elke serie zijn eigen gangetje weer te gaan, iets wat redelijk normaal is, maar dat gangetje is naar mijn mening iets te appart van elkaar. . . . . Hmmm kzal een voorbeeldje moeten geven :

* World War Hulk : Nadat Civil war gedaan is dacht iedereen dat de rust was terug was in het Marvel Universum, maar dat was buiten de Hulk gerekend die met de vuisten eerste ne vol wraak terug naar de aarde komt om daar eventjes New York te verbouwen en manhattan in bezetting neemt.

* Mighty Avengers : Bij hun eerste echte opdracht komen de Mighty Avengers een vernieuwde Ultron tegen die eruit ziet als Wasp en al snel Iron Man laat ontploffen en alle controle overneemt van de communicatie op aarde.

* New Avengers : Het voortvluchtig team van Luke Cage gaat eerst naar japan om daar te vechten tegen de Hand en ontdekt dat Elektra een Skrull is, komt dan terug naar NY om dan in aanraking te komen met The Hood en valt dan plots in een invasie van Venoms in NYC.

* Annihilation Conquest : Daarin wordt duidelijk dat het Ultron is die Phalanx leid in een veroverings tocht door het heelal.

mighty

Dat is de korte inhoud van enkele Marvel reeksen die ik lees. Als je goed gelezen hebt dan zie je dat op hetzelfde ogenblik dat Hulk NYC ondervuur neemt, er ook een hoop venoms in rondlopen die helemaal geen last hebben van de Hulk en dat Ultron ook geen last heeft van de Hulk. Laat staan dat er plots 2 Ultrons zijn zowel op aarde als in de ruimte bij de Phalanx. Ja ik weet dat er meerdere Ultron modellen zijn en er meerdere kopies zijn. Maar kom aan dit is wel een top punt van No-Idea. Is het nu zo moeilijk om de series zonder dat ze elkaar te veel beinvloeden, toch een consitente wereld kunnen weerspiegelen. Iets wat DC op het ogenblik veel beter doet op het ogenblik. Daar heb je Countdown die over het gehele DC universum afspeelt maar toch gaat elke serie verder en blijven ze uitelkaars vaarwater.

newavengers

Marvel doet er dan nog wat moeite met hun X-men : Messiah complex. Wat een goed verhaal lijkt te worden dat verspreid is op alle X-titels (Xmen, Uncanny , X-Factor en New X-men) Ze maken een groots verhaal dat een verandering kan teweeg brengen in het Muntant Marvel wereldje zonder dat ze NOG EENS New York laten ontploffen. Ok, we vergeten eventjes dat Wolverine in minstens twee teams meespeelt en in elke Marvel comic minstens 1 cameo maakt om de 3-4 maand. Maar ja Wolverine is dan ook ieders favoriet. Het feit dat Iron man ontploft in Mighty Avengers (dat is tocht wat ze ons laten denken), in de pan wordt gehakt door Hulk & co zodat hij zelfs zin heeft in een Whiskey maar dan toch fris en geschoren in The Order, Avengers Initiative en in de New Avengers te voorschijn komt. Hmmmm. Daar heb ik het toch een beetje moeilijk mee. Ok ik weet dat het superhelden zijn en dat ze met een arm kwijt nog altijd 20 ninja's te baas kunnen. Maar hou het toch wat realistisch aub.

xmen

The Order gaat dan weer volledig de andere toer op, perfect in hun eigen reeks gaan ze problemen te baas zonder dat de andere series er last van hebben. Met hun zombie/dakloze vijanden brengen ze wel nieuwe gevaren en brengen ze echt The initiative zoals het bedoeld is. Maar ze nemen het imho iets te DC-achtig aan. Central City, Silver City etc geef mij maar bekendere namen van steden waar ze de slechterikken gaan verslaan. En iets minder stijf gedoe. Ik geef hen nog enkele maanden de tijd om mij volledig veslaafd te maken aan The Order.

Ja achter Civil War ,wat ik persoonlijk een prachtig verhaal en mooie coördinatie vond tussen de verschillende reeksen , krijgen we nu de chaos. Ik hoop dat ze die chaos een beetje terug op poten weten te plaatsen met de aankomende Secret Invasion, waar ze verder ontdekken wie de veraders zijn in het Marvel Universum. Wie van de bestaande helden nu een Skrull is. Ik zet mijn geld op Tony Stark/Iron Man. Voor de rest vind ik Nova nog altijd een van de betere series bij Marvel en New Avengers kan me ook nog altijd bekoren, als ik mijn ergernis aan de kant laat. Avengers the initiative doet dan wel alles wat ik wil in een comic en het lijkt erop dat deze series alleen maar aan populariteit kan winnen..

conquest

Laten we hopen dat het house of ideas snel hun ideeen in dezelfde richting kunnen krijgen want op het ogenblik is het niet meer mijn favoriete uitgever.

 





(0 Stemmen)
26-11-2007, 15:00:13 Malkavian
comics   Hulk   Initiative   Malkavian   Marvel   Mening comics   New Avengers   Slecht  
Reacties (0)
 Vorige pagina Volgende pagina 
Home
Collectorz.com Comic Collector
Get2knowMe Links
Lijst met bevriende Comic Blogs
Marvel News
Andreas, striptekenaar
De Ultieme FilmBlog
The Batcave
cheeks's blog
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
BRAINFREEZE
Gebruik deze link indien u deze headlines wil gebruiken op uw eigen site
decoration
Archief per dag
decoration
Willekeurige Skynet Blog
mijn psp werkjes en fotografie
pspfotografie
Evalueer mijn blog!





Bekijk de resultaten