Stranica 1 2 3 4 5 6 7 8    
12. mjesec 2006. godine


Aktualnosti nedjelja, 31.12.2006.
Za one koji još nisu odlučili gdje će čekati Novu godinu podsjetit ćemo što im se nudi na gradskim trgovima naše županije. U Virovitice se ovoga puta čeka na Trgu kralja Tomislava, pod satom. Program počinje u 22 sata, vodi ga Trpimir Markotić, a okupljene će zabavljati Gašo band te Draško Zidar i Mijo Pavelko, alijas Mikeš i Prco. Kuhano vino i čaj te pjenušac u ponoć su besplatni. Priprema se i vatromet.

Crna kronika subota, 30.12.2006.
Policijska uprava Virovitičko-podravska još nije dobila dopis Vijeća srpske nacionalne manjine u kojem ih izvještava o krađi šuma – piše današnji Večernji list. «Ne prostoje primjedbe da se počinitelji kaznenih djela u svezi krađe drva u Općini Voćin ne procesuiraju. U 2005. godini policija je, po službenoj dužnosti, od 15 prijava za krađu drva vrijednog 133.610 kuna, u 13 slučajeva otkrila počinitelje i podnijela protiv njih kaznene prijave.

Aktualnosti subota, 30.12.2006.
Virovitičke novinare, u povodu božićno-novogodišnjih blagdana ugostila je i Hrvatska stranka prava. Predsjednik Zvonimir Šimić izrazio je zadovoljstvo novinarskim radom naglasivši kako su sve stranačke aktivnosti praćene korektno i objektivno.

Aktualnosti subota, 30.12.2006.
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je čestitku svim hrvatskim građanima, poželjevši im sretnu i uspješnu Novu 2007. godinu, u kojoj će, kako ističe, u prvom planu biti pitanja gospodarskog razvoja i rješavanja problema nezaposlenosti, te rast standarda i socijalne sigurnosti građana.

Gospodarstvo subota, 30.12.2006.
Tvrtka Javorović d.o.o. iz Virovitice specijalizirana za proizvodnju kuhinjskog namještaja i opremanje hotela prvi je investitor koji je počeo graditi proizvodni objekt u ljetos otvorenoj Poduzetničkoj zoni 2, u industrijskom dijelu Virovitice. Bit će to hala za proizvodnju namještaja veličine 850 četvornih metara ukupne vrijednosti 2 milijuna kuna. Objekt se užurbano gradi, izvođačima radova na ruku je išlo toplo vrijeme i vrlo brzo zgrada će biti završena «do pod krov». Proizvodnja bi, prema planovima, mogla početi već početkom svibnja 2007. godine.

Aktualnosti subota, 30.12.2006.
Izdanja današnjih dnevnih novina i večina drugih medija donosi nastavak priče o obitelji Peterfi iz Grabrovnice i njihovim četvorkama prekjučer rođeni u zagrebačkoj Petrovoj bolnici. Prenosimo članak iz Večernjeg lista Stalno gledam ove narukvice. Ne vjerujem da ih imam četiri – tiho govori Lidija Peterfi dok leži u krevetu u Petrovoj bolnici.

Obavijesti subota, 30.12.2006.
Na parkiralištu, na Trgu Ante Starčevića danas oko 14 sati pronađeni su ključevi. Na privjesku su tri ključa, pretpostavlja se od stana, poštanskog sandučića i lokota. Onaj tko je ključeve izgubio može se javiti na telefon 722-918.

Aktualnosti petak, 29.12.2006.
Božić je prošao u pravom blagdanskom raspoloženju, ali nas je vrijeme iznevjerilo, nije bilo snijega, čak ni pahulje. Tek jutarnja temperatura ispod ništice i mraz koji zabijeli naš grad odaje nam dojam zime, dok poslijepodnevno sivilo magle kvari ugođaj i blagdana i zime kakvu obično očekujemo oko Božića i Nove godine.

Aktualnosti petak, 29.12.2006.
Medicinska sestra iz Grabrovnice, zaposlena na dječjem odjelu virovitrčke Opće bolnice, Lidija Peterfi (28) rodila je jučer ujutro u zagrebačkoj Petrovoj bolnici - četvorke. Fran, Roko, Jana i Ivan su dobro, ali su zbog prorođajne težine smješteni na intenzivnu njegu. Otac je Ivica (29), zaposlen određeno vrijeme u virovitičkoj filijali Croatia osiguranja Priča je dobila zavidan medijski prostor, a mi prenosimo onu iz Večernjeg lista.

Aktualnosti petak, 29.12.2006.
Vijeće Srpske nacionalne manjine poslalo je danas Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva, Savjetu za nacionalne manjine, Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj, OESC-u i medijima dopis u kojem ih izvještava o desetogodišnjoj devastaciji i krađi privatnih šuma na području općine Voćin u vlasništvu građana srpske nacionalnosti koji se trenutno ne nalaze u Republici Hrvatskoj.

Aktualnosti petak, 29.12.2006.
Na izjava ministra unutranjih poslova Ivice Kirina danih Media servisu koju smo pod naslovom "Veliki broj pljački očekivan" prenijeli iz Jutarnjeg lista, reagirao je Joško Morić, zamjenik predsjednice DC-a. U svojoj kolimni, ovaj put naslovljenoj "Očekvanja", koju objavljuje u dnevnom listu "24 sata" Morić poše:Zaredali razbojnički prepadi. Razbojnici pucaju pištoljima i automatskim puškama. Ranjavaju, ubijaju i odnose lovu. Jučer banka i pošta. Danas mjenjačnica i kladionica...

Aktualnosti četvrtak, 28.12.2006.
Ne mogu više, dođe mi da legnem tamo na prugu pa neka me pregazi vlak – zajecala je gospođa Brankica Pleša (42) kada je izaslanstvu Gradskog odbora SDP-a i novinarima, koji su toj višečlanoj obitelji, u povodu božićnih blagdana, donijeli paket namirnica, pričala o životu u trošnom dvosobnom kućerku u virovitičkoj Gajevoj ulici. Kuća napuklih zidova i stropova u kojoj caruju štakori i miševi nalazi se u gradskom središtu, u jednoj od važnijih virovitičkih ulica, odmah uz pružni prijelaz. Obitelj Pleša dobila ju je na privremeno korištenje prije više od godinu dana uz napomenu da će iz nje vrlo brzo iseliti jer je previđena za rušenje.

Politika četvrtak, 28.12.2006.
U zakonskom roku izborne liste za izvanredne lokalne izbore za Općinsko vijeće u Pitomači predali su HDZ (nositelj liste Željko Grgačić), HSS/SDP/HNS (nositelj liste Zdravko Dijaković), HSLS (Siniša Siladić), HSP (Sanja Vranek) i Hrvatska stranka umirovljenika (Franjo Pankazs). Danas je počela predizborna kampanja, a izbori će biti održani 14. siječnja. Izborne liste možete naći na Blogu Povratak Pitomače

Županija četvrtak, 28.12.2006.
Na adresu Virovitičko – podravske županije stigao je dopis Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (u potpisu državni tajnik Zdenko Mičić) u kojem se hvali zvješće o poduzetim i planiranim aktivnostima za pripremu turističke 2007. godine.

Crna kronika srijeda, 27.12.2006.
Tijekom božićnih blagdana na području Virovitičko-podravske županije evidentirano je šest prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji – izvijestila je danas Policijska uprava Virovitičko-podravska. Te prekršaje počinilo je sedam osoba koji su svi redom bili pijani. Riječ je nasilničkom ponašanju nad suprugama, roditeljima i djecom. Kako im je u organizmu zabilježeno od 1,23 g/kg do 2,96 g/kg temeljem Zakona o prekršajima zadržani su na trežnjenju u prostorijama policijskih uprava u trajanju do 12 sati.

Viroexpo srijeda, 27.12.2006.
Već sada je nedvojbeno jasno kako će Viroexpo 2007. biti sajam s najviše izlagača u svojoj 12. godišnjoj povijesti. Do sada je evidentirano 250 sudionika koji su iznajmili oko 2000 četvornih metara natkrivenog prostora, te oko 1500 četvornih metara otkrivenog izložbenog prostora.

Županija srijeda, 27.12.2006.
Danas je župan, Zvonimir Šimić i Sanja Kićinbači, potpisali Ugovore o nabavi o provođenju katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području grada Virovitice za dio katastarske općine Virovitica, naselje Požari. Prema tome, Ugovor o nabavi obuhvaća Dopunsku mrežu stalnih geodetskih točaka i izrada elaborata dopunske mreže stalnih geodetskih točaka; Katastarska izmjera i izrade elaborata katastarske izmjere.

Aktualnosti srijeda, 27.12.2006.
Za virovitičke novinare danas je organizirano dva blagdanska primanja - domjenka. Prvo je to učinio Županijski odbor HDZ-gdje ih je u stranačkom sjedištu na Trgu kralja Tomislava došlo pozdraviti cjelokupno čelništvo. U ležernom razgovoru oni su se osvrnuli na medijsko praćenje događaja koje su u gradu i županiji obilježili 2006. godinu. Izrazili su zadovoljstvo izvjestiteljskim poslom i zaželjeli još bolju suradnju na dobrobit građana – s jedne strane kao promociju njihova rada i grada, a s druge strane kao korektiv vlasti.

Aktualnosti srijeda, 27.12.2006.
Da je svijećom tražio, premijer bi teško našao ministra policije koji više pršti energijom i planovima od Ivice Kirina. Prvi policajac, poznat po tome što je brz na jezikovu obaraču pa ga lakomislene izjave kat-kad znaju koštati živaca, dio je predblagdanskog vremena, naravno, posvetio božićnim domjencima, a jedan od njih bio je premijerov party za novinare u Banskim dvorima. No, i to ležereno raspoloženje Kirin koristi za promociju svoga ministarstva. Dogodine će, kaže, policija procvjetati.

Aktualnosti srijeda, 27.12.2006.
"Nikad se bolje nisam osjećala! Božić sam provela u krugu obitelji i prijatelja u Virovitici i tu ću se zadržati još neko vrijeme. Odmorila sam se i vrijeme provela sa starim prijateljima iz srednje škole." - otkriva Aleksandra Grdić, demantirajući pri tomu glasine kako je već pronašla novu ljubav.

Broj članaka u ovom mjesecu: 155

sve     naslovi     autori     tekstovi    
 Virovitica.net


 Tražilica
Google Putokazi.net Vtc.net
Virovitica.net
Sve Samo naslovi
Putokazi.net


Google
Web virovitica.net

 Sretan rođendan
Darko Vlasak
Valerija Vlasak Ognjanović (upr.iur)

 Događaji u Gradu
Javna tribina: Egzistenicjalno -duhovni pristup u radu liječnika i prosvjetnog djelatnika, predavanje prof.dr Tomsilava Ivančića
Društveni dom Opće bolnice - 21.11.2007 u 18:00

 Blog urednika
Etičko povjerenstvo za glas više
Iako je do kraja predizborne kampanje ostalo još pet dana, već danas, na osnovu novinskih naslova, možemo zaključiti kako Etičko povjerenstvo niti na jednim izborima do sada nije imalo toliko posla!
Arhiv >>>           Više >>>
 Etika svakodnevice
Tko to tamo (i za koga) moli?
Smije li Crkva javno podržati neku političku stranku? – pita se to ovih dana hrvatska javnost, nakon što su naši biskupi svojim vjernicima odaslali jasnu poruku za koga trebaju glasovati po svojoj savjesti.
Arhiv >>>           Više >>>
 Virovitičanka u Zagrebu
Škola bez riječi
U terapijskom jahanju Virovitica prati svjetske trendove, a škola jahanja otvara velike mogućnosti. Konj se na Zapadu već koristi u edukaciji menadžera, a mi ovdje možemo razmisliti kojim bi još stručnjacima koristilo ono što se od konja može naučiti.
Arhiv >>>           Više >>>
 Kancerogena korupcija i
 politička prostitucija
Zašto političari šute dok nas neka bijelosvijetska sutkinja proglašava mračnim tipovima
Oni koji prate izvještavanje međunarodnih medija sigurno su primijetili da Hrvatska izuzetno rijetko plijeni pozornost međunarodne javnosti, što je jedan od dokaza neuspješnosti naše diplomacije, koja još uvijek nije u potpunosti sazrela za misiju zbog koje postoji.
Arhiv >>>           Više >>>
 Razgovor
Dr Ana Bajer Feketić:
Suprug i ja nismo u nepotizmu, oboje idemo jasno zacrtanim ciljem

O dvije godine mandata, gradnji nove bolnice, nepotizmu, pacijentima, kolegama te o prošlosti i budućnosti virovitičke bolnice razgovarali smo s ravnateljicom Opće bolnice Virovitica, dr. med. Anom Bajer Feketić, specijalistom interne medicine.
Arhiv >>>           Više >>>
autipovoljno.com
 Stanje na cestama

 Tečajna lista HNB

 Vremenska prognoza
 Virovitica.net
 Putokaz
 Grad Virovitica
 Servisne informacije
 Virovitica
 Županija
 Dnevni listovi
 Stranke
 Najnoviji postovi


 Index - Vijesti

Lider


 
Pusa d.o.o. - Urednik Goran Gazdek - Programiranje i tehnička podrška: ie-centar
Arhiv: 26, Dodaci: 3